Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Mint a pogácsa recept

Mint a pogácsa recept

A Mint a pogácsa hozzávalói:
kb 57 darab
2 fej felapritott hagyma
2 ek olajban megpiritva (ezt felretesszuk hulni)
500 gr liszt (tejes kiorl. es feher kevereke)
masfel ek sutopor
1 kk szodabikarbona
200 gr vaj
150 gr yoghurt
200 gr juhturo
120 gr reszeltsajt


Mint a pogácsa

A Mint a pogácsa elkészítési módja:
A lisztet osszeszitaljuk a sutoporral es a szodabikarbonaval es a vajjal osszedolgozzuk. Hozzaadjuk a yoghurtot, a juhturot, egy kis reszeltsajtot, az arany lehet mas, a lenyeg, hogy osszesen 470 gr legyen) Sozzuk, borsozzuk, beletesszuk a kihult piritott hagymat. Rugalmas tesztava dolgozzuk es nylonba teve eltesszuk a hutobe pihenni egy orat. 3-4 cm-es golyokat formalunk es sutopapirral belelt tepsibe helyezzuk oket. Jo dolgozhato a teszta. Tojassargaval megkenjuk, megszorhatjuk szezammaggal, komennyel, makkal, en elfelejtettem.

Eredetileg 170 gr tejfol,150 gr fetasajt es 150 gr reszelt sajtot ir a recept, de nekem mas mennyisegek voltak es tejfol helyett is mindig joghurtot hasznalok.
A parom szamolatlanul kapkodta, azt mondja finomabb, mint a pogacsa es szerintem egyszerubb a keszitese.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A mint a pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook