Isteni vajas, vagy töpörtyűs pogi recept


0,5 kg liszt
2 dl tej
1 élesztő
2tk cukor
3 tojás sárgája
1 pohár tejföl
só
25 dkg margarin (Ha törpörtyűset csinálsz akkor margarint helyett 25dkg töpörtyűkrém kerül a tésztába. A bolti a legjobb felesleges a darálással bíbelődni. Hiába van a bolti pástétomba bors, még egy kicsit pluszba el fog bírni.)
Az Isteni vajas, vagy töpörtyűs pogi elkészítési módja:
A langyos cukros tejbe fel kell futtatni az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt simára gyúrjuk. Egy órát kell keleszteni, közbe 4 szer hajtogatjuk.Kiszaggatjuk, tetejét a tojások fehérjéve megkenjük. A pogácsákat közepes lángon megsütjük.
Nagyon finom puha, kiadós.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Kátya99, 2010. ápr. 24. 17:01
Az isteni vajas, vagy töpörtyűs pogi elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.