Mindig túlköltekezem magam. Hiába akarok spórolni, nem... (beszélgetés)
Pedig valamikor milyen sokat kavartuk, szinte beleszédültünk, mire a cukorral szép könnyű, habos krémet kavartunk. :))
Ha annyiból kijön, akkor az jó, mert az is biztos, hogy finomabb is, mint a darált keksz.
Ahogy írtam nálunk a 6 tojás = 600 Ft, a 30 dkg tk. liszt 150.-, a 30 dkg cukor: nem tudom, ezer éve Eritrit használok, + a gáz...
Másrészt, ha nem csak magadnak sütöd, nincs az a veszély hogy vagy rád szárad, vagy kénytelen vagy feláldozni magad... :))
Tényleg ideje befejezni azt, amit te kezdtél.
az irigyelek,meg az irigyellek között van egy kis különbség.de fejezzük be ezt a fárasztó vitát.
Ezt írtad: "irigyellek". 🤣
Én 6 tojásost szoktam sütni, ami 20*40 cm-es tepsiben úgy 4-5 cm magas, azaz jó sok.
6 tojás, 30 dkg liszt, 30 dkg cukor
Nagyon sok lesz belőle, akár többfélét is lehet ennyi piskótából készíteni és ez is kb. 600 Ft.
világéletemben utáltam a vajas krémeket.
már ahol van.csak a kisbolt,hát mindenre bőven rápakolták az ársapkás különbözetet a csirkeláb 1085,-ft mondom miből van,aranyból?
És a gesztenye massza éppen elég kötőanyag bele. Vajjal én sem tudnám elképzelni.
Hát igen. A marketekben minden olcsóbb. De én olyan helyre gyalog nem igazán tudok elsétálni. Leginkább mind kint van a város határában. A Penny van bent a városban, de az sem az én közelemben. Marad, amit viszonylag könnyen elérek. :))
olyat is olvastam,ahol vajjal csinálják,na azt sosem.vagy a befőtt levével,esetleg tejjel.
Káposzta 399 a Sparban. Azt hiszem, 299 volt legolcsóbb akcióban, esetleg karácsony előtt még előfordulhat.
Én is betárazok a pirítottból.
sok rossz tulajdonságom van,de az irigység nincs közte-akkor azért fáj annyira a derekam.
Ne irigyelj senkitől semmit, ahogy én se teszem! A magyarázkodásodat sikerült megtoldanod beszólással. Ha bárki az általam leírt tényeket szerénytelenségnek veszi (pl. Miss tökéletesnek titulál), az az ő baja. Az ólajtó nálad nagyon becsípődött. 🤣
Nem tudom olcsóbb-e. Ma vettem tojást, ársapkásat 100.-/db!
A fél kg. darált keksz volt 600.-!
Anno már éppen ki akartam venni a piskótát a sütőből, mikor csengettek. Mire kinyitottam az ajtót, oda is égett.
Rakosgattam, majd az égett részt lefaragtam róla, a többit ledaráltam (akkor már tök száraz volt), rum aromával és kávéval gyúrtam össze + gesztenye massza bele. Kis golyók, kókusz reszelékbe forgatva, tökéletes csemege lett.
Ha kiskorú van a családban, rumaroma helyett a meggybefőtt leve is nagyon jó.
Csak egy azért mondom, ha valakinél a piskóta a nagy rohanásban esetleg nem úgy sikerül. Szilveszterig alaposan megszárad, akkor tökéletes csemege lehet. :))
Beszélgetős fórumon kérés nélkül is beszélgetünk.
Mi nagyon szeretjük a kókusztekercset vagy golyót, de mindig sütök hozzá piskótát, amit összemorzsolok és az van benne a keksz helyett. Azt hiszem olcsóbb is összedobni egy piskótát, mint megvenni a darált kekszet vagy a rendes kekszet, majd ledarálni.
á,csak irigyellek,hogy rajtad az ólajtó is jól áll.meg a szerénység is.
kéri valaki az építő kritikát?mióta eltört a kezem,csak egyiket tudtam használni.csak kisbetűt.azt hittem már,hogy ez a Grétsy László rovata.bocsi,eltörött.
Nincsen szükségem a végiglapozásra, mert tudom amit tudok. 😄 Miss. tökéletes! Az igazság nálad van, LEGALÁBBIS SZERINTED. 🤣
Lapozd végig a hozzászólásaidat és megtalálod magad is!
Miss. tökéletes!Nem kérek választ,befejeztem veled a kommunikációt!
Nekem szép napom lesz még akkor is, ha nem árulod el, hogy ki az a MINDENKI, akinek szerinted beszólok. 🤣
Nem szóltam be, csupán válaszoltam és építő kritikát gyakoroltam, te viszont érdemi hozzászólás helyett személyeskedsz, kötözködsz. Most jól érzed magad?
Nem bírtad ki!Neked muszáj mindenkinek beszólni? Most jól érzed magad?
Bizony, nagyon jó volt: nem csak melegvizet adott, de a fürdőszobát is befűtötte, és igazán nem vitt el sok időt a vele való munka. Mára se ment ki a „divatból”, viszont horror ára van, 100-190 ezer Ft. Az ólajtó helyett inkább foglalkozz az írásjelek utáni szóközökkel éa a mondatkezdő nagybetűkkel! 😊
milyen jó volt a fatüzelésű bojler.igaz ötünknek kevés volt a meleg víz, de még jó,hogy a gyárban élvezkedhettünk,a gyerekeket beengedték.de hát nem mindenki olyan szerencsés,hogy az ólajtót is magára húzhatja.
Viszont 100/db áron adták a sapkás tojást, és 490-ér a sapkás krumplit. A krumpli sapkásan is drágább, mint a fehér káposzta sapka nélkül!???
További ajánlott fórumok: