Jönnek apósék a páromat köszönteni, és ki akarok tenni magamért!milyen sütit süssek? (beszélgetés)
Nem tudom, hogy végül mit sütött pinki, de jót nevettem ezen a bejegyzésen!
Én 60 évesen sem tudom, hogy fognék neki egy égetett tésztából sütött hattyú formázásához! Eleve az égetett tésztához sem... pedig amúgy van gyakorlatom a konyhában.:)
Hozzávalók:
Tészta:
8 tojás fehérje,
8 kanál cukor,
8 kanál liszt,
1 sütőpor.
Krém:
25 dkg margarin,
15 dkg porcukor,
8 tojás sárgája,
5 kanál cukor,
5 kanál liszt,
2 vaníliás cukor,
4 dl tej.
Elkészítés:
A fehérjét félig felverni, bele a cukor, jó kemény habot verni. Utána belekeverni a sütőporral elkevert lisztet. Kivajazott, lisztezett tepsiben megsütni.
A krémhez a margarint kikeverni a 15 dkg porcukorral, a többi hozzávalóból pedig sűrű krémet főzni. Ha kihűlt összekeverni a margarinos cukorral és a megsütött lapra kenni. Fél literes tejszínt, jó keményre felverni és a krém tetejére kenni. Végül (aki szeretné)szórjuk meg egy kis kakaóval.
Könnyen lehet szelni, ha egy edénybe tesztek forró vizet és a recés kést mindig belemártjátok, hogy a kés meleg legyen. Közben le kell törölni, mert azért ragad rá egy kis tejszín.
a tiramisu nem is rossz ötlet!
már csináltam!
Én nem tudok, de a mamám igen.
Azért ajánlottam, mert a kérdés kiírója azt mondta, hogy jól tud sütni!
Zserbó
Fánk....farsang van!
Beírom a bejegyzés számokat, úgy könnyebben eligazodhatsz...
518. Pitetorta
514. Aranygaluska
481. Nagymama pitéje
456. Szerelmes levél
405. Csokoládé torta
392. Madártej szelet
372. Reszelt Túrós
300. Zebratorta
216. Stefánia torta
208. Linzeres kapros túrós
139. Boci szelet
129. Tejszínes meggyes szelet
69. Tiramisu torta
39. Cseh krémes
hát most mennem kell oktatásra,tanfolyamra!
továbbra is várom a recepteket,mindent végig fogom olvasni!köszönöm nektek!
5 körül jövök:)
Egy gyors édesség, amit akkor is elkészíthetsz, mielőtt odaérnek. Isteni illata van, nagyon könnyű és finom, olyannál is tuti befutó volt nálam, aki nem szereti az édességet:
581. Gyümölcsös túrófelfújt
Ez is mindig szuper sikert arat: (igaz kicsit macerás)
792. Hólabda, ahogy én készítem
Tortának pedig: "Válogatott édességek, 9. oldal, 815. Gesztenyetorta sütés nélkül"
Elkészítheted reggel, vagy akár előző este is. Én úgy szoktam...
Szia! Én tuti zebrát sütnék. Mondjuk nálunk most ez a favorit. Biztos elájulnának tőle, ha meglátnák ezt a sütit! Belinkelem a receptjét, ha valamit nem értesz akkor írj privit!
farsangi időszak= fánk
mi lenne ha szalagos fánkot sütnél? és csinálhatsz másfajtát i, pl. egérkét, és azt abba mártogatja mindenki, ambe jól esik.
olvasztott csokiba, lekvárba stb.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan reagálnál, ha senki nem köszöntene fel a neved napján, pedig te készültél ünnepi ebéddel?
- Névnapot köszönteni vagy nem köszönteni?!?
- Mit csinálnátok, ha a párotok nem köszöntene fel?
- Ti megbántódnátok, ha nem köszöntene fel a párotok?
- Keresztanyát szokás anyák napján köszönteni?
- Haláleset névnapon, illik köszönteni?