Milyennek találtátok a központi felvételit? Pedagógusok? Szülők? Diákok? (beszélgetős fórum)
Én is ebben bízom!
A mi iskolánk elég erős,és pont ezért nem értem,de mindegy ,ha idegesítem rajta magam akkor sem lehet már vissza csinálni.
Marad a jegyek és a szóbeli mint mentsvár!
Elvileg a 3-ból az egyikbe szerintem tuti felveszik és mindegyiket akarja csinálni.
akkor a szóbelivel mág segithet.
egyébként nálunk a kerületben van olyan iskola ahol lehetsz kitűnő, sokat nem ér, mert gyenge.
mi egy évig mindennap hordtuk a gyereket kocsival, csakhogy maradjon az erős iskolába. Az enyém ugyan nyelvtanból négyes, de 83 pontosra irta a felvételit.
Megjött a levél és nagyon szomorú vagyok:-(((
Összesen 30pontja lett a fiamnak!!!
Hogy,hogy csudába mikor magyar nyelv és irodalomból elsős kora óta szín ötös?!
Nagyon csalódott lesz ha nem veszik fel,és ebben az iskolában 50%-ban ez számít bele,30%-ban az 5.től hozott jegyek és 20%-ban a márciusi szóbeli.
Ott még talán javíthat.
DE mind a 3 suli amit bejelöltünk az szakközép és a másik kettő fele-fele arányban nézik ezt és a hozott jegyeket!!!
DE nálunk abnormálisak a körülmények:-)
De komolyan!!
Hát most beszéltem a sulival.
Múlt hét kedden lehetett bemenni személyesen az értékelő lapokért,de nem tudtunk,és aki nem ment be azoknak csütörtök délután postázták.
Amilyen itt a posta, szerda előtt tuti nem kapjuk meg!!
Pedig már a tanár is nagyon kéri és engem is furdal a kíváncsiság!
Jó reggelt...
fél3kor feküdtem le aludni, szuper buli volt..és szuper volt a keringő..nagyon nagyon...
Humánmeteorológiai előrejelzés: Vasárnap gyenge kettős fronthatás érvényesül, de ez nem vált ki számottevő panaszokat a frontra érzékenyekből sem. A légköri por koncentrációja a főváros térségében és az Északi-középhegység szélvédett völgyeiben, medencéiben elhelyezkedő településeken továbbra is magas, bár a pénteki szinthez képes kissé már csökkent. Marad az egész nap fagyos idő, a korán kelők pedig ismét extrém hidegre készülhetnek. Az északi országrészben több órára kisüt a nap. Az alacsony páratartalom és a napsütés jelentősen csökkenti a hőérzetet, azokon a tájakon kimondottan kellemes lehet a szabadban tartózkodás. Szánkózás, sportolás végeztével azonban érdemes gyorsan fűtött helyre menni, a kimerült test könnyen átfázhat. Különösen fontos ügyelni a naplemente körüli időszakban, amikor maga a tényleges hőmérséklet is gyors ütemben kezd csökkenni, de a fényviszonyok változása miatt a csökkenés mértéke a hőérzetben még hatványozódik. A déli területeken a borultság miatt eleve alacsonyabb lesz a hőérzet, sőt még levertség is jelentkezhet. Ott csak a havazás látványa segíthet, amely sokaknál felfokozott, kellemes érzéseket kelt. A hidegben a fűtési energiaigény továbbra is magas. Olyan helyen, ahol a központi fűtés mellett esetenként használnak kályhás tüzelést, fontos meggyőződni a megfelelő huzat jelenlétéről. Különösen a cserépkályhák esetében fordulhat elő amikor még hidegek, hogy a begyújtás után fél órával ellentétes huzat alakul ki, a lakásba füstöl ki a kályha. Ezért hideg cserépkályhák begyújtásánál a felmelegedésig ott kell maradnunk, és kritikus esetben a kémény tisztítónyílásán égetéssel biztosítani a huzat normális irányát. Ha csak fűtésrásegítésre használjuk a kályhákat, úgy tüzeljünk, hogy este már el lehessen zárni, így az éjszakai tragikus szénmonoxid mérgezés esélyét minimalizáljuk.A közlekedők a déli határszélen változó látási- és útviszonyokra készüljenek fel, főként az alsóbbrendű utak lesznek havasak, sőt arrafelé hóátfúvás sem kizárt. Északon napközben kedvező feltételekre készülhetünk. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A porkoncentráció magas, csökken. A légnyomás gyengén süllyed.
Látod én ilyenekről nem is hallottam.
Nekünk hétfőn volt fogadó és csak annyit mondott a tanár,hogyha megjön a papír vigye be a gyerek és lefénymásolják az egyiket visszaküldik a másikat ők intézik.
Nem mondott mást.
de azért nem ártana hétfőn utánanézned, hol az értékelő, mert szerdán postázzák a papirokat, péntekig oda kell érni a középiskolába, s még alá is kell irnod.
Karinthy kéttannyelvű, oda kell a tehetséggondozó, Károlyi kéttannyelvű spanyol, vagy Madách gimnázium angol haladó. Mind budapesti.
Az nagyon szép,gratulálok!
Mi a Szolnoki Vendéglátóipariba írtuk,mert oda is jelentkezett elsőként.
Szakács szeretne lenni,de először 4 év az érettségiig,nyelvvizsga és utána 2 év az okj-s szakma.
Ja!
Milyen rendesek!
Az én fiam azt mondta a magyar nagyon könnyű volt de a matekkel vért izzadt!
Kíváncsi leszek a 100-ból hány pontja lett!!
Nektek jó lett??
A gyerkőc elég messze jelentkezett és nem ment be érte.
De nem is értem mert állítólag a sulinak vagy az általánosba vagy ide posta címre meg kellett volna küldeni és semmi.
Hétfőn felhívom őket!!
Kata!
Nekünk megmondták, ahol irtuk, mikor lehet bemenni érte. az értékelő lapokért.
Hát én nem találtam meg se azt hogy hol,és gondolom nem elég a gyerek neve kód is kéne ami nincs:-(
Nekünk a suli még nem küldte!!!
megvannak a pontok, irjátok kinek mennyi. sima 83, tehetséggondozó 50.
ki hova szeretne menni?
mivel nem ismerek úgy sem senkit
jöhetnének pontszámok is
ha tudjátok..és mellé h milyen tanuló
szülőként ezen csodálkozom..
bár ez 1 pont..
1930-as évek – A 30-as évek önmagában nem fogadható el. A 20. század eleje kifejezés
önmagában nem fogadható el.
a 30as évek..miért nem jó,?
na jó biztos van oka..
a fogalmazásra 5 perce volt..pedig nagyon megy neki..de ott már csak kapkodott
nem túl ismert hőst választott, nem írta meg a címét...formája fogalmazáshoz illő lett de gyanítja, hogy szűken lett 10-12 mondat,,nagyon sajnálja
mert tényleg edzettek rá..gyorsan találékonyan..de ki hitte volna h nem lesz rá ideje..
ma javítottátok? vagy fogjátok..
tudtok olyat h milyen lett az átlag pontszám?
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Te mit tennél, mint szülő, ill. mint pedagógus?
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Olvastátok, hogy az új tervezett munkatörvénykönyv szerint akár terhességi tesztet is lehet kérni a nőktől felvételi idején?
- AVKF-re megyek felvételire óvodapedagógus szakra volt valaki ott tavaly felvételizni?