Milyen tuti ablakpucolási receptet ismersz? (tudásbázis kérdés)
Én áttörlöm mosószeres vízzel előtte (szivacskendővel), aztán jöhet a jól kicsavart kendőm. Igaz, nekem csak 3 nagy ablakom van, de kb. 4-5 éve használom ezt a kendőt, és mindig ragyog az üveg, nincsenek rajta maszatok és szálak.
Nem szeretnék senkit meggyőzni vagy reklámozni, rábírni a vásárlásra, csupán leírtam, hogy én hogy csinálom, és ennyi.
3 éve én is csodakendővel tisztítom az ablakot, de előtte nem törlöm le semmivel a port. A hideg vízbe mártott, jól kicsavart kendővel áttörlöm az ablakot, először úgy tűnik, csíkos marad, de pár pillanat múlva ahogy megszárad gyönyörűen csillog.
Negyedannyi idő alatt kész, mint amennyit régen kínlódtam vele.
szia
én nálam tuti ablakpucolás
meleg mosogatószeres vizzel erössen vizes ronggyal mosom az ablakot
majd ablaktisztitó spray-al legfelöl egy csikot spriccelek, és van ablak lehúzom, azzal lehúzom, és , puha nedvszivó ronggyal ( megunt türcsivel) A KERETET, SZÉLEIT lehuzom...
csillog villog
fél évente teszem.... mert sok ablakom van...
maszatosan.
nem hisek az efféle praktikákban.
újságpapír+clean a tuti
az ecetes víz maszatol
És még tegyük hozzá: zsebedben meg a rávaló pénz! (Forint, Euró, Dollár, kinek melyik tetszik)
De mi van akkor, ha nem telik erre is?
ecetes viz,es kaphato boltokban mikroszalas kendo,
azzal gyonyoruen lehet tisztitani.
Felváltva alkalmazom a kapható (kész) ablaktisztítót (4), az ősi módszert (ecetes víz, kevés mosogató (3/4), autó -téli vagy nyári- ablakmosó (4/5), de legvégül is gumival lehúzva (3), és az igazi az újságpapírral fényesre, átnézve -ha kell, újra fújva- is jó legyen! (5)
Az említett kalapács és csákány nem hoz jó eredményt, mert sokba kerül, és a mester soha nem tesz be új, tiszta üveget, ráadásul a gittelés miatt hetekig nem is tisztítható tökéletesre. Tehát ezek (1), na jó, legyen (1/2).
1) TV-ben láttam, hogyan pucolják a felhőkarcolókat. Semmi extra! Víz, minimális ablaktisztító és a lehúzó. Kevés tisztító kell, mert beleragad a por a rászáradt vegyszerbe. :)
2) Én vízzel átitatott rongyal letörlöm, üvegtisztító (Clin vagy valami) és újságpapír :)
Sok sikert, jó munkát! ;)
További ajánlott fórumok:
- Köhögéscsillapításra valami tuti receptet kérnék!
- Tuti finom csokitorta receptet keresek! Az sem baj, ha egyszerű..
- Nagyon tuti és különleges húsleves receptet keresek a mai ebédre.
- Tud valaki tuti meggy-, cseresznye befőtt receptet?
- Rengeteg almánk van.Tudtok vmi tuti receptet?
- Írnátok tuti tortalap receptet?