Milyen szempontokat kell figyelembe venni általános iskola választásnál? (beszélgetős fórum)
Egy rossz pedagógus rengeteget árthat a gyereknek. A kislányom harmadikos, most iratkoztunk át egy másik suliba, mert a tanítónője nem tudott vele bánni, megalázta a társai előtt, lehúzta a jegyeit és teljesen ellentétes véleménye volt a kislányról, mint a többi pedagógusnak. Két és fél év alatt soha nem dicsérte meg ha jól teljesített, viszont a tájékoztató füzet tele van beírásokkal, osztályfőnökivel. Ez a tanítónő Elsőben félév előtt 22 főből 10-12 gyereket küldött a pedagógiai szakszolgálathoz vizsgálatra, az én lányomat nem tudta küldeni, mert a helyi fejlesztő pedagógus nem látta indokoltnak, sőt azt mondta, a lányom nagyon intelligens, gazdag a szókincse és nagyon fejlett igazságérzete van. Valószínűleg ez okozta a problémát, mert ha igazságtalannak érezte a büntetést, azt szóvá is tette a lányom. Nagyon erős ellenszenv alakult ki az osztályfőnök és a kislány között. Most, az új iskolába boldogan megy a lányom, jól érzi magát és a tanulmányi eredménye is lényegesen jobb. Szívesen tanul, mert itt nem marad el a dicséret ha megérdemli. Az előző osztályában van olyan gyerek, akit pszichológushoz kellett vinni, mert lelkileg gyötrődik az osztályfőnök miatt, kirándulásra sem hajlandó a kisfiú elmenni ezzel a tanítónővel. Mindehhez társul egy arrogáns, tudatlan iskolaigazgató nő, akinek ezek a dolgok lényegtelenek és szemet hunyt afelett is, hogy jogtalanul saját bankszámlára kéri az osztályfőnök a szokásos osztálypénz dupláját :-)
havonta.
SZülőktől jól lehet informálódni, de az is fontos, hogy a gyerkőcnek is szimpi legyen a tantónéni.
Menjetek el suliváró foglalkozásokra, és ott is sok mindnt meg lehet tudni. Iskolát én, tanítót a lányom választott. Én másik osztályba irattam volna, de neki, Ő volt szimpatikus, és nem is csalódott.
Nekem azt mondták a már iskolás gyerekkel bíró szülők, hogy alsóban mindig a tanító nénire figyeljek, hogy Ő legyen jó a gyermekemnek. Mivel egyik tanító nénit sem ismerem, ezért olyan szülőkkel beszélgettem, akik már ismerték a tanító néniket, és a sok infóból próbáltam leszűrni, hogy melyik lenne az én gyermekemnek jó.
Aztán azt is át kell gondolni, hogy melyik osztályba iratkozzunk. (A mi iskolánkban különböző osztályok indulnak: Angol-Informatika, Német nemzetiségi, stb.) Át kell gondolni, hogy a jövőre nézve melyik tantárgy válik majd jobban hasznára, felsőbb iskolákban melyikkel tud előbbre haladni.
További ajánlott fórumok:
- Költözésnél milyen szempontokat vesztek figyelembe? Melyek a legélhetőbb városok?
- Általános iskola választás Budapest VIII. kerületében
- Pályaválasztás általános iskolában
- Tudnátok segíteni abban, hogy a babakötvényt hol érdemes vezetni, milyen szempontokat vegyek figyelembe? Vagy hagyjam az Államkincstárnál?
- Milyen szempontokat vegyek figyelembe, ha csendre vágyom, de csak panel lakásra elég a pénzem?
- Milyen szempontokat vegyek figyelembe, ha laptopot szeretnék vásárolni?