Költözésnél milyen szempontokat vesztek figyelembe? Melyek a legélhetőbb városok? (beszélgetés)
Nem kell felszívni magad.Nem is értem miért vetted magadra?
Sokan szeretnének csendesebb, tisztább kertes házban élni,menekülnének a nagy városból,gondolom ezért sokan fogalmaznak úgy, ahogy nem kéne. Én ezen a vidéki vagy, dolgon sosem akadtam fent, nem vettem sértésnek, általában, amit köré fogalmaznak egyesek,abból lehet arra következtetni, hogy irigyek. Hidd el, nem mindenki olyan, mint te!
Nem fogok magyarázkodni, akinek inge, öltözködjön.
"Érdekes,én egy falúból költöztem városba, soha nem vettem sértésnek, hogy levidékeztek. :D Ne frusztráljon ennyire.Minden csak felfogás kérdése. Kitől jön? Olyantól, akitől szívesen vársz bármilyen tanácsot? Ha nem, le kell szarni, csak irigy."
Irigy? Mármint én, mint pesti, irigy vagyok a nem Pesten élőkre, ezért mondom, hogy vidéki?
Hát, nem. Nem vagyok irigy egyikre sem. Azért mondom, hogy vidéki, mert nem Pesten él, hanem vidéken.
Hogy kell ezt érteni? Nem akarsz ismerősökkel összefutni, de mire mennél kapcsolatok nélkül?
"A másik, kapcsolatok nélkül az ember nem sokra megy, azaz hiába költöznék bárhova, ha nincsen támogató közeg/barátok. Számomra az ottlakó emberek is fontosak. Hiába lenne sok lehetőség. Például alapkitétel számomra, hogy nem szívesen költöznék olyan városba, ahol ismerőssel összefuthatok."
Levidékeznek....
Érdekes,én egy falúból költöztem városba, soha nem vettem sértésnek, hogy levidékeztek. :D Ne frusztráljon ennyire.Minden csak felfogás kérdése. Kitől jön? Olyantól, akitől szívesen vársz bármilyen tanácsot? Ha nem, le kell szarni, csak irigy.
Nem rossz dolog, ha felégetsz magad mögött mindent..,ha könnyen ismerkedsz,ha nem,könnyen egyedül maradhatsz a nagy távolságtartás miatt. A világ egyébként roppant pici,bárhol összefuthatsz bárkivel, erre nincs garancia.
Van egy olyan érzésem, hogy magad miatt menekülsz, magad nem tudod hova tenni, magad nem tudod elfogadni, ezért nem fogadnak el téged sem, ill. azt aki vagy, vagy akivé akarsz formálódni.
A múltban a szétszakadást, egy intelligens ember könnyedén tudja kezelni, nem kell az oviban maradni és duzzogni, valami nem működött, el kell fogadni. Szakítás, barátokkal való kapcsolat megromlás? Nem kell megállni beszélgetni, elég egy szia, és menni tovább.
Idővel változunk, lemorzsolódnak emberek, barátok. Erőltetni nem tudsz barátságot.Lép túl.
Miért menekülnek tőled?
Vagy te menekülsz magad elöl?
"a tüskék még ott vannak bennem"
Akkor viszont tisztáznod kéne a dolgot, mert addig tüske marad és valójában ez nem hagy nyugodni, ettől menekülsz. A saját lelkiismeret furdalásod tesz tönkre, csak ezen nem segít a helyváltoztatás. A lelkedet ugyanúgy viszed saját magaddal.
Szerintem magad elől menekülsz, mert azt írod hogy remélhetőleg nem b* tönkre az új ismeretségeidet. Valamint azt is írod, hogy hagytad elrohadni a barátságaidat. Akkor viszont nem vállalod a felelősséget, így megjavítani se akarod, hanem inkább elfutsz. Nyilván csak a te részedet tudod helyrehozni, ami a te sarad, de itt azt érzem, hogy inkább megfutamodsz. Az viszont nem garancia, hogy az új helyen is jobb ismeretségeid lesznek. Lehet hogy rosszabbak, vagy éppen a nagy semmi.
"nagyrészt az én hibám"
Mi ha Bp-re megyünk akkor is azt mondjuk vidéken leszünk 🤷♀️
Nálunk a vidék azt jelenti, hogy nem azon a településen ahol lakunk.
Ez menekülès.
Mire jó ez??
Ha a következő helyen is elrontasz mindent megint menekülőre fogod?
Ìgy akarsz èlni?
Megyeszékhelyen lakunk, nem nagy város, sokak szerint nem is élhető, de mi szeretünk itt élni. Családiházas övezet, nagyon szeretjük, lassan 16 éve.
Nálunk a legfőbb szempont a jó környék volt. Ez a legfontosabb szerintem. Csendes, nyugodt környék ahol lakunk, szinte csak a lakók járnak az utcában. Nincs átmenő forgalom.
Aztán persze fontos volt, hogy a gyerekekkel ne kelljen a fél várost átbumlizni ovi, iskola miatt. Persze már középsulisok, most már mindegy milyen messze van a suli, felülnek a helyijáratra és mennek. Max. 15-20 perc alatt eljutnak A-ból B-be.
Szerencsések vagyunk, mert a munkahelyeink is közel vannak.
Tévedésben vagy. Mert egy debreceni is azt mondja, ha pl. Téglásra megy, hogy vidéken leszek holnap. Minden adott vármegyeszékház környéke "vidék".
De lakást akarsz, vagy házat? Családdal, egyedül, vagy a pároddal kettesben?
Ha reálisan nézed, akkor látod, hogy kicsi az esély arra, hogy egy nagy városban összefutsz egy utálatos ismerősöddel, ha meg még is, akkor intelligensen kezeled a helyzeted, azaz köszönsz neki és tovább mész.
Nem lehet állandóan fortyogni a múlt miatt. Tovább kell lépni és felnőtt módjára kezelni a helyzeteket.
Írod az exeket. Én velük is szoktam találkozni, és velük is beszélgetek. Igaz, nekem nem sok volt és én nem szoktam haraggal elválni senkitől, sőt! igazán nem is válok meg az ismerőseimtől, max. ritkábban találkozunk.
Jópofizni nem kell, ha nem akarsz, de egy kulturált viselkedést lehet alkalmazni bármilyen helyzetben.
További ajánlott fórumok:
- Tudnátok segíteni abban, hogy a babakötvényt hol érdemes vezetni, milyen szempontokat vegyek figyelembe? Vagy hagyjam az Államkincstárnál?
- Milyen szempontokat kell figyelembe venni általános iskola választásnál?
- Milyen szempontokat vegyek figyelembe, ha csendre vágyom, de csak panel lakásra elég a pénzem?
- Milyen szempontokat vegyek figyelembe, ha laptopot szeretnék vásárolni?
- Egy abszolút kezdő milyen varrógépet vegyen magának? Milyen szempontokat vegyek figyelembe?
- Elektromos sütő vásárláskor milyen szempontokat kell figyelembe venni?