Milyen szempontokat vegyek figyelembe, ha laptopot szeretnék vásárolni? (tudásbázis kérdés)
Szia, rengetegféle notebook van a piacon, minden boltban mást fogsz találni, mi itt szoktunk vásárolni (tapasztalatok alapján az egyik legolcsóbb hely).
Ez egy 15,6"-os notebook, tehát normál notebook méret, nem olyan "mini" méretű, mint ami pár éve bejött a divatba.
Mindkettőben 4 gb memória és 500 gigás winchester van.
Az Asus kétmagos processzort kapott, a Toshiba négymagosat.
A videókártyák elég alapdarabok, játszani nem nagyon fogsz tudni (netes játékra jó, de valami spéci újdonságban nem vagyok biztos)
Van wifi, három db usb (ebből az egyik a legújabb fajta), ismeri a DVD-t, és venni kell még hozzá operációs rendszert (az egyikhez nem adnak semmit, a másikhoz csak DOS-t)
Mindkettőhöz van két év garancia.
Én a százezer ft alatti kategóriából ezt a kettőt merem ajánlani ebből a kínálatból, de csodát ne várj.
(Ja, és ha lehet, akkor Acert ne vegyél, eddigi tapasztalataink alapján nagyon gyorsan szétesnek)
Asus 97ért: [link]
Toshiba 99-ért:
Nem ismerem annyira a márkákat (persze hallottam már őket, de nem igazán mond semmit, hogy melyik a megbízható stb.) Szóval 100000 ft. alatt szeretnék venni. Ennyi pénzem van rá nagyon maximum.
Esetleg tudsz vmilyet ajánlani???
Kb. azért, mint amiért egy BMW jobb egy Suzukinál :)
Persze fontos, hogy mekkora az órajele, hány magos a processzor, a memóriája milyen (DDR2 vagy DDR3), hány USB van benne (és az USB2 vagy USB3), a merevlemez "sima" vagy SSD, mekkora akksit tesznek bele, van-e hozzá Windows, a burkolata műanyag vagy alumínium, stb.
Van konkrét kiszemelted?
Először azt kell eldöntened, hogy mire akarod használni
Amúgy tök mindegy szinte, mind ugyanazt tudja
További ajánlott fórumok:
- Költözésnél milyen szempontokat vesztek figyelembe? Melyek a legélhetőbb városok?
- Tudnátok segíteni abban, hogy a babakötvényt hol érdemes vezetni, milyen szempontokat vegyek figyelembe? Vagy hagyjam az Államkincstárnál?
- Milyen szempontokat kell figyelembe venni általános iskola választásnál?
- Milyen szempontokat vegyek figyelembe, ha csendre vágyom, de csak panel lakásra elég a pénzem?
- Egy abszolút kezdő milyen varrógépet vegyen magának? Milyen szempontokat vegyek figyelembe?
- Elektromos sütő vásárláskor milyen szempontokat kell figyelembe venni?