Milyen recept nélküli készitményt ismertek, ami segit lehozni a cuccot a nóziból? (tudásbázis)
kakukkfüves patikai nyákoldó
mindenképpen muszáj feloldani a váladékot, mert beszárad és gyulladást is okozhat, és a füle felé is terjedhet!
Bármelyik drogériában szerintem, dm-ben, rossmannban is szokott lenni. Vagy gyógyszertárban.
A lényeg, hogy megbízható helyen vedd és nagy tisztaságút (100% tisztaságú a legjobb!).
tengervizes orrspray,
fürdés közben kamillás gőzölés (úgy értem, hogy a kád mellé tenni a lábost.
Sinupret cseppek,
Euphorbium compositum orrspray (utóbbi kettő homeopátiás készítmény)
Illóolajok:
kakukkfű nagyon jó a köhögésre, citromolaj fertőtlenít, Eukaliptusz tisztítja a légjáratokat(nem engedi eldugulni az orrot), levendula nyugtat (egyszerre max. 3félét használj).
Vattára vagy arclemosó korongra szoktam csepegtetni és a konvektorra teszem, vagy bele a párologtatóba, ami szintén a konvektor oldalán lóg (sóoldat).
Mielőbbi jobbulást kívánok!
Ha be is van dugulva, akkor hagymapucolás! Nagyon jól megindítja az orrát, utána már csak fújni kell, ill. szívni a porszívóssal, ha még nem tudja kifújni.
A felaprított rengeteg hagymát pedig elteheted a fagyasztóba, később még jól jön :-).
Kis csomag felaprított hagymát az ágya mellé (vagy ha kiságy, és megoldható, az ágy alá) is tehetsz, éjjel is segít így, könnyíti a légzését.
Nálunk az orrszívó porszívó vált be nagyon. Nincs véletlen még anyatejed? Csak azért, mert nekünk a gyerekdoki javasolta, hogy azzal csepegtessem be az orrát és úgy szívjam neki.
Meg amikor alszik akkor fahéjas-kamillás-szegfűszeges inhalálást kellett neki csinálni.
Vizet forralsz lábasban, majd bele a cuccok és a kiságy közelébe kell rakni. NEM A GYEREK KÖZELÉBE!!!
Nálunk jó volt, mert feltettem a kályha tetejére és ott gőzölöghetett egész éjjel.
További ajánlott fórumok:
- Gyógyszerek, gyógyhatású készítmények, népi-természet gyógyászat
- Melyik narancsbőr elleni készítmény hatékony?
- Vény nélküli valóban valamit is erő gyomorvédő készítményt tud valaki ajánlani?
- Utazási hányingerre-hányásra tudtok vény nélküli készítményt 2,5 éves kisfiamnak ajánlani?
- Ismertek mellékhatás nélküli multivitaminokat?
- Ismertek valami finom, egyszerű, meleg nyári napokra való tortát?Lehet sütés nélküli is, de nem fontos