Milyen méregtelenítési módszerek vannak? Ki hogy csinálja? (tudásbázis)
elvileg, és ideális esetet tekintve igazd van (lenne).
azonban szinte minden étkezésünkkel egy halom "idegen anyagot" viszünk be a szervezetünkbe (olvasd csak el, hogy miből állnak a termékek a boltok polcain).
szerencsétlen máj és vese dolgozhat ezerrel, hogy ezeket valahogy kiszűrje. szóval nem árt néha adni nekik egy-két pihenőnapot.
másrészt a káros anyagok nagy részét -ezek tömeges bevitele miatt - nem tudja a szervezet feldolgozni és kiüríteni, ezért letárolja a szövetekben, nyirokban és hasonló pufferekben. ha van rá lehetősége (nem a napi feladattal kell küzdenie) akkor ezeket a puffereket is elkezdi üríteni. erről szól kb a méregtelenítés.
meregtelenites nem letezik.
esetleg a beleket lehet kicsit takaritgatni de ettol nem lesz egy dekaval sem kevesebb "mereg". azt a maj meg a vese tokeletesen elintezi, ez annal sokkal bonyolultabb dolog minthogy egy kis gyumolcs megoldja helyetted.
Meddig tartson minimum a méregtelenítés,hogy érezhető hatása is legyen?Fogyni egyáltalán nem szeretnék,/a 155centimhez 49 kiló vagyok/,csak a szervezetemet szeretném kicsit tisztítani.
Egyébként milyen pozitív hatásokat vettetek észre a méregtelenítés végeztével?
Egyszer tartottam két almanapot egymás után, napi kb. 2 kiló almával és jó sok vízzel, gyógyteával. Nagyon élveztem, nem voltam éhes. Viszont nekem a kávé a hashajtóm, azt mai eszemmel már nem hagynám ki.
De szerintem egy gyümölcsnap sok folyadékkal már nagyon jót tud tenni. Ha pedig úgy érzed, bírod még egy napig, akkor próbáld meg. Csak sokáig nem szabad , mert ahhoz már orvosi felügyelet kell.
Szia!
Semmiképp ne hirtelen kezd el! Előtte folyamatosan csökkentsd a napi kaja adagot!
Szerintem jóllakásig megy a gyümi! Ne éhezz! Hogy milyen fajta, az egyrészt a szeretem, nem szeretem dolog is befolyásolja! Mert ha utálod az almát, és azzal akarsz nekiállni, úgyis belebuksz!
További ajánlott fórumok:
- Milyen módszerekkel lehet fejleszteni a vakon gépelést?
- Szorongás ellen milyen módszereket ismertek? Használhat a jóga, ÉFT?
- Milyen fehérítési módszerek vannak, amikkel tényleg fehéren tartható 1-1 ruhadarab?
- Milyen módszerek (ételek, készítmények) léteznek a tejtermelés csökkentésére?
- Ananásszal szeretnék méregteleníteni, kicsit fogyni, hogyan csináljam?
- Lúgos étrendet javasoltak a férjemnek, ehhez szeretnék bevált recepteket illetve milyen máj és epe méregtelenítő módszereket javasoltok?