Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Milyen lisztből készítsem a vékonyra húzható házirétest? fórum

Milyen lisztből készítsem a vékonyra húzható házirétest? (tudásbázis)


18. Ilián
2017. júl. 8. 01:07

50 dkg liszt, 2 ek olvasztott zsír ( vagy étolaj), 4 dl langyos sós víz, fél ek ecet


Puha ruganyos tésztát dagasztok , cipókat formálok, ezek tetejét lezsírozom (olajozom),A cipókat lefedem. Pihenéskor elterül, figyelni kell, hogy nagyobb átmérőjű legyen a tál, mert hozzáragad. Kb. 20 perc után nagy lepedőn, vagy abroszon, amit előtte meglisztezek kihúzom kézfejjel hártyavastagsagúra.

17. Ilián
2017. júl. 8. 00:50
Egyszer olvastam valahol, hogy a nevével ellentétben finomlisztből kell.Én azzal csinálom és mindig sikerül.Mamámtól tanultam rétestésztát csinalni, ő mindig felesben csinálta.Sztem így is úgy is jó. Biztos a liszttel van a gond?
16. SzánI. (válaszként erre: 11. - Ikebana3)
2017. jún. 19. 20:04
Milyen fajta lisztet használ a videóban? Telefonon szoktam netezni, ezért nem látom rendesen
15. globus
2017. jún. 19. 11:30

Anyu rétesliszt + pici sima lisztből csinálta, tojásfehérje hozzáadásával. Jól kidolgozta, pár percig lábassal leborította. Ezalatt a lisztszemek megduzzadnak, könnyebben nyújtható.

Még nagyon régen próbálkoztam vele, nem nyújtással volt gond, hanem húzkodni kellett a konyhaasztalt ide-oda, hogy körbe tudjam járni, macerás :) Ma már réteslapot veszek, egyszerű, bár így sincs túl gyakran terítéken.

14. gizus58 (válaszként erre: 12. - Gizus58)
2017. jún. 19. 11:29
Én a Szatmári rétes lisztet, és síma lisztet használom.
13. agis
2017. jún. 19. 09:52
Nagyi reteslisztbol. Mindig sikerul
12. gizus58 (válaszként erre: 2. - SzánI.)
2017. jún. 19. 06:32
Fele mennyiségű rétesliszt, fele mennyiségű síma liszt.Miért nem sikerült??Kemény lett, vagy szakadt, nem nyúlott??
11. Ikebana3 (válaszként erre: 1. - SzánI.)
2017. jún. 19. 01:17
10. Ikebana3 (válaszként erre: 4. - Epresturmix)
2017. jún. 19. 01:08
Én is réteslapból sütöm és nagyon fini. Soha nem próbáltam még magam nyújtani.
2017. jún. 18. 21:41

Jé, még van, aki házi rétest csinál és kézzel nyújtja a tésztát?


RESPECT!

2017. jún. 18. 21:22
Anyósom sima lisztből szokta sütni, és nagyon is van különbség a készen kapható réteslaphoz képest. Ha van kedved és türelmed hozzá, nyugodtan kísérletezz :)
7. Katinkaboszi (válaszként erre: 1. - SzánI.)
2017. jún. 18. 21:01

Próbáld a N.g.i réteslisztjét, az talán a legnormálisabb lisztcsalád, bár a legdrágább is.


Nem igazán érdemes kínlódni vele, hacsak nem azt akarod, hogy a család lássa, tudsz rétest készíteni, az elejétől a végéig.


Én nem kínlódnék vele, annyi jó réteslapot lehet kapni és csak megtöltöd. Ha még nem sütöttél, akkor arról sem lehet fogalmad, mennyi macerával jár maga a töltés és a sütés is.


Jó szórakozást minden esetre. És sok sikert hozzá.

Küldjél belőle, ha készen vagy :D

6. fincsi5 (válaszként erre: 1. - SzánI.)
2017. jún. 18. 20:50
Én úgy tudom, hogy sütni réteslisztből kell, de még soha nem próbáltam .:))
2017. jún. 18. 20:31
tökös-mákos, almás, túrós-barackos, meggyes a kedvenceim.
2017. jún. 18. 20:30
Fogalmam sincs minek kínlódsz vele. A rétestészta az egyetlen olyan, amivel fölösleges. A töltelék mellett annyira eltörpül a tészta íze, hogy kár a kínlódásért. :D
2017. jún. 18. 20:27

Nem tudom, van-e meg egyaltalan az a lisztfajta Mo-on, amibol lehetne igazi vekonyretest kesziteni.


Nekem mindegy, hogy mi a toltelek; csak retes legyen.

2017. jún. 18. 20:23
Ma próbáltam gyermelyi réteslisztből. Nem sikerült. Kinek milyen bevált házirétes receptje van? Milyen töltelékkel szeretitek??
2017. jún. 18. 20:20
Vékonyra húzható házirétest milyen lisztből készítsek?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook