Milyen lisztből készítsem a vékonyra húzható házirétest? (tudásbázis)
50 dkg liszt, 2 ek olvasztott zsír ( vagy étolaj), 4 dl langyos sós víz, fél ek ecet
Puha ruganyos tésztát dagasztok , cipókat formálok, ezek tetejét lezsírozom (olajozom),A cipókat lefedem. Pihenéskor elterül, figyelni kell, hogy nagyobb átmérőjű legyen a tál, mert hozzáragad. Kb. 20 perc után nagy lepedőn, vagy abroszon, amit előtte meglisztezek kihúzom kézfejjel hártyavastagsagúra.
Anyu rétesliszt + pici sima lisztből csinálta, tojásfehérje hozzáadásával. Jól kidolgozta, pár percig lábassal leborította. Ezalatt a lisztszemek megduzzadnak, könnyebben nyújtható.
Még nagyon régen próbálkoztam vele, nem nyújtással volt gond, hanem húzkodni kellett a konyhaasztalt ide-oda, hogy körbe tudjam járni, macerás :) Ma már réteslapot veszek, egyszerű, bár így sincs túl gyakran terítéken.
Jé, még van, aki házi rétest csinál és kézzel nyújtja a tésztát?
RESPECT!
Próbáld a N.g.i réteslisztjét, az talán a legnormálisabb lisztcsalád, bár a legdrágább is.
Nem igazán érdemes kínlódni vele, hacsak nem azt akarod, hogy a család lássa, tudsz rétest készíteni, az elejétől a végéig.
Én nem kínlódnék vele, annyi jó réteslapot lehet kapni és csak megtöltöd. Ha még nem sütöttél, akkor arról sem lehet fogalmad, mennyi macerával jár maga a töltés és a sütés is.
Jó szórakozást minden esetre. És sok sikert hozzá.
Küldjél belőle, ha készen vagy :D
Nem tudom, van-e meg egyaltalan az a lisztfajta Mo-on, amibol lehetne igazi vekonyretest kesziteni.
Nekem mindegy, hogy mi a toltelek; csak retes legyen.
További ajánlott fórumok:
- A buborékfújóba miből készítsem el a löttyött?
- Hogyan készítsem a rizst, hogy "pergő" legyen, a szemek külön maradjanak?
- Hogy készítsem el a spenót levelet 9 hónapos babának?
- Hogy készítsem el az oldalast, hogy ne száradjon ki?
- Mit lehet csinálni a cukkiniből, hogyan készítsem el pl vacsira?
- Hogy készitsem el 8 hónapos lányomnak a sóskát?(elvileg, tej, tejföl nélkül)