Milyen lesz Budapest jó kerületéből egy rossz kerületébe költözni? (tudásbázis)
Nyilván hosszú folyamat lesz, velük is kell "valamit kezdeni." Ofkrosz nem gondolom komolyan, de néha olyan jó eljátszadozni a gondolattal, hogy húzhatunk egy falat, és bizonyos egyedek csak azon kívül vircsaftolhatnak. 🤗
Igen, így van. És minél csendesebb, nyugodtabb környéken lakik az ember, annál érzékenyebb a zajokra.
Csak nem mindegy, hogy az az "élet" 0-24-ben zajlik körülötted vagy hazamehetsz belőle pihenni a kulturált nyugalomba. ;)
Egyébként ez a dzsentrifikáció a nyolcban-kilencben még generációkon át eltart, mert a lakosság összetétele finoman szólva is túl vegyes. Így az életvitelük is. Hiába van felújítva az egyetem környékén a közpark és pár utca.
A Füvészkert környékén is számos újépítésű rettenetben vannak "szociális emeletek" az önkormányzat által fenntartva stb. Érdemes péntek este és vasárnap délelőtt szétnézni: nem a házakat, parkokat, hanem az embereket.
A Palota negyed nagyjából mindig az volt. Régi, patinás épületek, a Lőrinc pap tér környéke meg kifejezetten, mintha egy mesevilágba lépnél.
Most már a Fűvész kert is menő, és egyre jobban kiszorítják a vállalhatatlan népséget a gettók lebontásával és új építkezésekkel. Ami ízlés dolga, nekem se nagyon tetszenek. Azért baromi népszerű, mert nagyon olcsón lehetett ingatlant venni sokáig.
Szoktam vicceskedni Márai mondásával, hogy "Budán lakni világnézet". Igen ám, de az élet Pesten zajlik. 😎
Egy barátom írta, nem is tudtam, hogy Wekerlén lakik.
"él év itt lakás után már többnyire hazataláltam, ha nem is a legrövidebb úton. De itt még a Google maps is eltéved..."
😂😂😂
Nem tudom, hogy miért tartják jónak. Apukámnak is nagy kedvence volt építészeti szempontok miatt.
Úgy 15-20 éve egyszer megnéztünk ott egy lakást, azaz a lakásba be se mentünk, mert a közös udvaron épp ment a dajdajozás, így nem akartunk ott lakni;)
Ilyen felkapott lett a 8. kerület?
Az első lakásunk azon a környéken volt (Fűvészkert utca), de utáltam ott lakni. Mondjuk akkor még nem volt ilyen az a környék. Teljesen meglepett, hogy miket építettek oda!
Nekem így se tetszik:DDD
Egy dolog volt jó abban a környékben, hogy nagyon hamar odaértem mindenhová.;)
Gettónak nem mondanám, de szűk kis utcák, emiatt elég sötétek a lakások. De pl. a Győri út hiába 12. kerület, egy része a pályaudvarra "panorámás".
A Farkasréti temető mellett is csodás ingatlanok vannak, mégse költöznék oda soha.
Ellenben a 'nyóckerben, a Lőrinc pap tér környékére nagyon szívesen.
Ez tőled függ, hogy hogyan fogod magad érezni. Az elején minden ismeretlen lesz, de tekintsd kalandnak, fedezd fel a környéket, közlekedést, minden olyat, ami neked fontos. Keresd azt, amiben jobb lesz!
:)
"jó kerületéből egy rossz kerületébe"
Kinek mi a jó?
További ajánlott fórumok:
- A Budapest X. kerületében található Bajcsy kórházban kit ajánlanátok szülészorvosnak és szülésznőnek?
- Általános iskola választás Budapest VIII. kerületében
- Nem tudja valaki, mi történt tegnap Budapest XV. kerületében, Újpalotán?
- Budapest melyik kerületében (annak melyik részében) vennél lakást és miért?
- Van itt kutyás Budapest 18-19 kerületéből?
- Cipészt keresek Budapest 18. kerületében