Milyen lehetőségei vannak egy fiatal párnak lakásvásárlásra ha nem örököl és nincs kezdőrészlet a kezükben? (tudásbázis)
Sziasztok!
Mi most vagyunk túl vásárláson és hitelfelvételen, és nem bántam meg egyáltalán.Vannak olyan bankok, ahol adnak még önerő nélkül hitelt, persze a hitelcélon kívül be kell dobni még egy ingatlant.Sőt nekünk a hitelcélt nem fogadták el, de a másik ingatlan értékébe belefért 2 hitel is.Mellesleg most érdemes vásárolni, mert mint írtátok, áll az ingatlanpiac, és aki el akarja adni, az oda is adja olcsóbban.Mi 1m alkudtunk le kapásból.
Mi valamivel többet kereünk meert mindekettőnknek két állása van de azért össze lehet hozni azt a spórolt pénzt. Van két 20ezres fundamentánk és melette meg minden pénzt banka rekunk. Mi is albiban lakunk havi 60ezerért és még suliba is jártam e melett ami szintén nem kis kiadás volt. Sok erő és kitartás kell hozzá és minél jobbank erülni a banki hitelt. A funda tényleg jó csak sajna sok idő. Bár a 4éveset már két év után fel lehet venni
Eltartási szerződéssel esetleg lehetséges, bár nem egyszerű és nagyon körültekintőnek kell lenni.
(Gyógypedagógus vagyok magam is, ha a szüleim nem tolnak a fenekem alá egy lakást, akkor én sem tudom, miből tudtam volna összespórolni akár az egytizedét is a jelenlegi értékének.)
Minél előbb el kell kezdeni a Lakáskasszát,Fundamentát.Az állam minden befizetéshez tesz 30%-ot.Pár ezertől 15ezerig lehet tenni havonta,erre a kölcsön kamata is csak 5%.Én rábeszéltem az összes ismerős fiatalt,most nem győzik dicsérni az eszüket,hogy hallgattak rám.
Mi 10 éves korukban kötöttünk a gyerekeknek,akkor még más neve volt,és most nem terheli Őket hitel.
pontosabban befagyasztották 2009 júniusában az előzetes tervek szerint 3 hónapra. és most vissza akarják hozni. Nem szűnt meg csak most senki nem kap. még lehet számolni vele....
Szocpol?
Hol élsz te? Lassan két éve hogy eltörölték.
Hát Molykám..nehéz dió.Mi itt állunk az egy szobás sajáttal,és nem tudjuk eladni,áll az ingatlanpiac,és kezdőtőke term.nekünk sincs..
ja amúgy érdemes még nézni az önkormányzatok hirdetéseit!!! általában áron alul eladnak kicsit lepukkant önk.lakásokat, de vállalnod kell a felújítását. azokat is érdemes nézegetni.
Mellékállásként csoda MLM-es dolgokra gondolsz?
Ha lenne, gondom nem lenne. :)
Hát ha ki akarnának rakni, akkor persze, de ilyenről szó nincsen. Csak lassan ideje lenne elindulni.
sajnos mi is így vagyunk.... de a legokosabb ebben a helyzetben hogy fundit csináltok... szóval előtakarékosság. náluk még az a jó hogy adnak rá hitelt is mikor már szép összeg összejön. egy baj van mint bármi mással idő kell hozzá.... meg türelem. amúgy 25% kezdő a forint alapú hitelnél, más deviza 40%, euró 35%. Ezt már mindenre bevezették. később ha újra indítják a szocpol kérhető meg és játszható kezdőnek. ennyit tudok mondani
Hát nem tudom, de én nem válogatnék, amikor ki akarnának rakni otthonról, akkor minden lehetőséget megpróbálnék. És nem is biztos, hogy rossz helyen kapnátok lakást...
Ez a maximum. Jelenleg babával vagyok itthon, bízom benne, hogy 3 évig itthon is leszek. Amúgy kb. egy havi megélhetésünk 150 ezer rezsivel meg mindennel együtt.
HA ketten ennyit kerestek, akkor kb 1 év alatt 1 millát félre lehet tenni, ha spóroltok. 2 év 2 milla stb... máris megvan az induló részlet!
Mi most azt fogjuk megpróbálni, hogy keresünk olyan házat, amelyiknek a tulajával meg lehetne kötni egy olyan szerződést, hogy befizetünk x összeget (amennyink van), a többit havonta törlesztjük közvetlen neki, a bankot megkerülve.
Nagyon nehéz ilyet találni, de ha anyósomnak sikerült, akkor nekünk is fog talán.
Na de hol? A dzsumbulyba nem akarok költözni.
azokat uolyan áron adják bérbe, mint az albérleteket. Így nem lehet spórolni sajna :(
Hát akkor várok ötleteket. :)
megszüntették a köztisztviselői/ közalkalmazotti hiteleket.... tudom, mert én is érintett vagyok a témában, és utánajártam... :(
Legutóbb kolléganőm akart ilyet venni, a dzsumbuly (nemtudom hogy írjuk) mellett közvetlen, illetve a sárga piac mellett az orczi téren volt ilyen lakás.
köztisztviselőknek lehet ilyet.
Egyébként ha mellékállás érdekel tudok egy jólfizetőt.
De kezdőrészlet nélkül nem ad egyik bank se hitelt, vagy tévedek?
én úgy tudom hogy az önkormányzatoknál/városházán lehet igényelni "albérletet" de nem kell fizetni érte, 2 éven keresztül csak a rezsit kell fizetni és ők úgy számolják, hogy 2 év alatt összegyűlik annyi, hogy ha akarják a fiatalok akkor elkezdhessék törleszteni a lakást. 1 próbát megér :)
Azt hiszem közalkalmazottaknak (pl. ántsz-ben dolgozó) lehetett olyan lakáshitelt felvenni, hogy nem kellett kezdőrészletet fizetni. Most nem tudom mi a helyzet. Ha lehet ilyet és van a családban olyan aki nevére felvehetitek, akkor ez egy lehetőség.
További ajánlott fórumok: