Milyen kész fött ételt lehet adni 8 hónapos babának? (tudásbázis)
Én is így csinálom/csináltam, és némel családtaggal szintén meggyűlt a bajom.. Sajnos az allergiára való hajlam miatt különösen figyelnem kell, de 10 hónaposan már adtam neki minimális sót, azóta szívesebben is eszik. Ha a "mi" levesünkből eszik, akkor űgy készítjük, hogy inkább utánasózzuk, de a lányom is tudjon enni belőle.
Cukrot pedig két ételben kap, az egyik a kecskeméti szilvadesszert, amit a szorulás miatt kap, ha kell. Illetve nagy ritkán, kb. 2-3 hetente egyszer Hipp-es tejpépet.
Ahogy kell, a cukortól úgy felpörög, hogy alig lehet vele bírni.:)
Nekem nem volt ilyen jó segítségem :(
De én is ugyanezeket adtam.
Nekünk a tejes dolgok szoba se jöhettek, így a mai napig nem édesszájú :)
Inni sose kapott különböző üditőket a magas cukor és savtartalmuk miatt. Inkább forraltam a vizet és azt adtam, vagy házilag, gyógynövény teákat gyümölcsleveket (csak frissen) készítettem, persze izesítés nélkül.
Mi gyümölcsökkel keztünk,
kedvencünk a salátafőzelék és a céklapüré volt
a legnagyobb "nasink" az az ALBERT keksz volt, de az is ritkán, mert csak azon volt rajta, hogy tejérzékenyek is fogyaszthatják.
1 éves kora után a kenyerek héjrészét kapta, de inkább félbarnát és rozs tartalmút, mint a fehér kenyeret, ha tehetük otthon sütöttem tej nélkül a cipókat neki, mert féltem adni neki, hiába monták, hogy már nincs gond!
Szia! Én erről már nem is nyitok vitát a családommal. A lányom 9 hónapos, külön főzök Neki, só, cukor, glutén nélkül, amiket leírtál szóba sem jöhetnek.
Kap zöldséget, gyümölcsöt, tejterméket, húsit és olyan rágcsálnivalókat amik kukorica alapúak és mellette szopizik.
Olyan kicsik még, nem hiszem, hogy terhelni kell az emésztőrendszerüket.
Tökéletesen egyetértek.
Kétgyerekes.
További ajánlott fórumok:
- Sertéskonzervből milyen ételt, ételeket lehet készíteni?Ti milyet szoktatok?
- Fagyasztott húsból készített ételt le lehet fagyasztani?
- Milyen festményt lehet készíteni az érkező babának?
- Tejérzékeny babának marhahúsos bébiételt adtam véletlenül. Szerintetek lehet belőle gond? Más járt így?
- Vebkamerával videófelvételt lehet készíteni?
- Mexikói serpenyős zöldségkeverékből milyen ételt lehet készíteni?