Tejérzékeny babának marhahúsos bébiételt adtam véletlenül. Szerintetek lehet belőle gond? Más járt így? (tudásbázis)
9. Zebra25
2012. jún. 14. 14:33
a kisfiam is tejfehérje érzékeny és amíg szopizik addig nem ehetek tejterméket és marhahúst
ha mégis becsúszik 1 kis tejtermék akkor az arcát elöntik ilyen apró piros pöttyök
nem hinném, hogy annyi picitől baja lesz
tényleg érdemes elolvasni az összetevőket
8. jak27
2012. jún. 14. 14:23
Köszönöm a hozzászólásokat! Elméletileg tejfehérje allergiája van, aminek egyetlen tünete egy iszonyú makacs székszorulás volt, amin hashajtó sem segített.Na meg a 6 hónapig tartó egész napos sírás, gondolom már akkor emiatt. A doki mindig lerázott és legyintett, de végül 10 hónapos korára nagy nehezen kiderült... Most olyan mérges vagyok magamra, mert jelenleg nagyon jó az emésztése, erre tessék, lehet megint szenvednie kell szegénynek az én figyelmetlenségem miatt. :( Azért reménykedem, hogy nem lesz baj.
7. Drienke
2012. jún. 14. 14:03
Jogos a kérdés, figyeld a babát, ha nem lesz a tejérzékenység tünete, nagy baj nem lehet.
6. c9f9b53798 (válaszként erre: 4. - Abigél)
2012. jún. 14. 13:46
Igaza van a kérdezőnek, tényleg így van, hogy a tehénhús összetevőiben nagyon hasonlít a tejééhez, így babáknak is (mégha a tejre nem reagálnak rosszul) csak heti egyszer ajánlják a marha - és borjúhúst.
5. c9f9b53798 (válaszként erre: 2. - Jak27)
2012. jún. 14. 13:44
öt százalék nagyon kicsi, és csak egyszer evett belőle, szerintem nem lehet nagy gond, de tényleg olvastam én is, hogy vigyázni kell a marhahússal, ha a tejtermékeket vezetjük be, mert ugyanolyan enzimeket tartalmaz a marha húsa, mint a tej (tehát a hatása ugyanolyan) - most legalább megláthatod, hogyan reagál rá a Babád
4. Abigél
2012. jún. 14. 13:43
Nem teljesen értem. A marha mióta tartalmaz tejet?
3. e8e3b19bd0
2012. jún. 14. 13:40
Tejfehérje,vagy tejcukor a gond?(bocs sokan keverik)
2. jak27
2012. jún. 14. 13:40
Mindig figyelek az ilyenekre, állandóan elolvasom az összetevőket, de most kapkodtam, és mondom rá van írva, hogy tejszármazékmentes, akkor biztos jó. Erre, mikor már megette vettem észre, hogy 5% marhahúst tartalmaz... Ez kicsit félrevezető dolog.
Amúgy a gasztroenterológián egy szóval nem mondták, hogy ne egyen marhát, ha nem lenne internet nem is tudnék róla. Kérlek segítsetek!
1. jak27
2012. jún. 14. 13:36
Tejérzékeny babának marhahúsos bébiételt adtam véletlenül. Szerintetek lehet belőle gond? Más járt így?
További ajánlott fórumok:
- Hogy érhetem el hogy ha véletlenül találkozunk legyen valami köztünk?
- Fehérjebevitel tejérzékenyen...de mivel?
- Szeretném megkérdezni emlékszik véletlenül valaki arra a torna kazettára (magnó) ami a 80-85 körül volt divat?
- Tényleg megszüntetik a szocpolt? És, ha igen mikortól? Tudja valaki véletlenül?
- Sziasztok!Olyan anyukákkal szeretnék beszélgetni, akiknél tejérzékenység miatt nem hízott a babája.
- Kislányom véletlenül leöntötte magát forró levessel.Mit tegyek rá neki?