Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Fagyasztott húsból készített ételt le lehet fagyasztani? fórum

Fagyasztott húsból készített ételt le lehet fagyasztani? (tudásbázis)


1 2
43. a9986bef96 (válaszként erre: 42. - Szanád)
2010. aug. 3. 22:15

Hát...Más is írta már itt,hogy rontja az élvezeti értéket,de ezt a tényt személyesen nem ismerem,lehet,hogy hűtője válogatja?Azokhoz nem értek.

Egyben viszont 99%-ra biztos vagyok,hogy a kérdésre a válasz az,hogy:"igen,amennyiben..."És a lényeg ezután következne.A kérdés maga összetett,eseti-egyedi megítélés kérdése.A téma klassz,mert mindenki tanulhatna,de sajnos,aki a mikrobiológia könyvet emlegette még nem reagált egy jó kis közegészségtani párbeszédre...:(

42. szanád (válaszként erre: 29. - A9986bef96)
2010. aug. 3. 20:23

általában nem szoktam túlfőzni , nekem a fagyasztóból kivett kajával az a bajom , hogy már minőségileg nem jó, meg ha pár napig is van fagyasztóba furcsa íze van, az igaz hogy sütemény már lefagyasztottam ,1-2 hétre , de már az sem volt olyan jó...

Lehet hogy igényes vagyok a kajára ?..

2010. aug. 3. 15:06
Ugye...:D
40. Tücke (válaszként erre: 37. - A9986bef96)
2010. aug. 3. 13:43
a 3dik pont az ismerős nem tudok annyi pizzát sütni vagy túrógombócot készíteni ami elég a családnak
39. Tücke (válaszként erre: 35. - F8db0709b8)
2010. aug. 3. 13:42
ez nálunk is kérdéses hogy ki mennyit eszik egy nap van hogy a gyerekem megeszik 2tányér levest meg utána 1 tányér pörköltet van hogy bőven elég neki 1 tányér leves.... ezt nem tudom előlre kiszámolni a férjem is mikor hogy eszik van hogy 1evére eltünik minden az asztalról van hogy 5nap múlva is ott van az a nagyon kicsi ami megmaradt a hűtőben mert 2naposnál régebbi kaját nem szik nálunk senki
38. a9986bef96 (válaszként erre: 36. - Anyatigris999)
2010. aug. 3. 13:04
Inkább mesélj!Lécci-lécci-lécci!:)
37. a9986bef96 (válaszként erre: 35. - F8db0709b8)
2010. aug. 3. 13:03

Az jó.Sajnos nálunk ugye a létszám adott,de:

1)növésben vannak:)

2)napról napra változó az étvágy és erre vannak 3-an! :)

3)attól is függ,hogy mit főzök,mert van,amikor meg majdnem alulszámlázom...:P

Szóval: szép az élet!:DDD

36. Anyatigris999 (válaszként erre: 1. - Szilvita)
2010. aug. 3. 11:28
NEM. MIKROBIOLÓGIA! A BACIK SZAPORODÁSA C. FEJEZETET NÉZD MEG.
35. f8db0709b8 (válaszként erre: 34. - A9986bef96)
2010. aug. 3. 06:07

Én nem így gondolom,nekem ezt mondták.

Egyébként itt mindenki azt ír amit akar,mert ha egy családban évek óta ugyanannyian vannak,kétlem,hogy nem lehet tudni mennyit kell főzni,hogy ne kelljen fagyasztani.

Én tudom,nem fagyasztok,mindig friss kaja kerül az asztalra,szóval engem gazából ez a téma nem is érint:)

34. a9986bef96 (válaszként erre: 33. - F8db0709b8)
2010. aug. 2. 22:07

Hát pedig amennyire én tudom,a hőkezelésen átesett étel,ha fagyasztóból való is az alapanyag,nyugodtan visszakerülhet a fagyóba.De nyitott vagyok,ha megtudod indokolni adott mikróbával,hogy miért gondolod így.Még kicsi vagyok,nem ismerem mind.

Szóval szerintem inkább az a kérdés,hogy milyen/mely ételeket nem szabad,vagy épp nem is finom lefagyasztani.

Persze a legjobb az,ha az ember nem főzi túl magát,ez így igaz.De az nehezen kivitelezhető.Legalábbis nálunk.

33. f8db0709b8 (válaszként erre: 27. - A9986bef96)
2010. aug. 2. 08:02
Fagyasztott husiból készült ételt visszafagyasztani.
32. Tücke (válaszként erre: 30. - Katinkaboszi)
2010. aug. 2. 07:05
azt én is csináltam egy időben de elfelejtettem hogy ott van sütöttem másik azt meg dobhattam ki ami a fagyiban volt
31. Tücke (válaszként erre: 24. - A9986bef96)
2010. aug. 2. 07:03
félre olvastad 5 napig volt fagyasztva.. és másfél napos volt a kaja:)
2010. aug. 1. 22:24

általában az ember tudja, hogy mennyi ételre van szüksége, így ha megfőzi, ritkán marad annyi, hogy még el is kellene tenni a fagyóba.


főzve,sütve bármit el lehet rakni, csak ne legyen bent túl sokáig, mert utána tényleg van egy kis fagyasztós mellékíze :(

főként a csontos dolgoknak :)


a szüleim a süteményeket rakják el, mert Nekik sok egy egész tepsi kettőjüknek, így legközelebb csak kiveszik és nem kell sütni :)

29. a9986bef96 (válaszként erre: 20. - Szanád)
2010. aug. 1. 21:36
Kár.Egy elég jó takarékossági móditól tartod magad távol túlfőzés esetén,mert nem igaz,hogy csak a kutyának jó...:(
28. a9986bef96 (válaszként erre: 18. - Tücke)
2010. aug. 1. 21:34
Lehet kellene szagtalanító,ha van,ami jó fagyasztó ládába.A kivett gyümit meg zacskóstul forróvízbe kell tenni.Kienged,de nem lottyad össze.
27. a9986bef96 (válaszként erre: 17. - F8db0709b8)
2010. aug. 1. 21:33
Mármint mit nem szabad?
26. a9986bef96 (válaszként erre: 14. - Zebracsikó)
2010. aug. 1. 21:32
Miért ne?
25. a9986bef96 (válaszként erre: 13. - 793a9334d7)
2010. aug. 1. 21:32
Húsról van szó,kiengedve semmit nem veszít az élvezeti értékéből.
24. a9986bef96 (válaszként erre: 11. - Tücke)
2010. aug. 1. 21:31
Na én 2 nap után már nem fagyasztanék le semmit!;)
23. Tücke
2010. aug. 1. 21:17
de most hogy így vesézzük a kajákat adtál egy jó szuülinapi kaja ötletet uramnak hogy eszembe jutott a mit nem főzök a konyhában című alapszabályom:D hát pacalt:D
22. Tücke (válaszként erre: 19. - 5befd1ebc8)
2010. aug. 1. 21:16
lehet én vagyok a finnyás próbáltam úgy is hogy max 5 napig volt lefagyasztva de csak azért mert nem fogyott el az utazásig hát nekem úgy is fagyasztó íze volt pedig elhiheted nagyon odafigyeltem arra hogy fagyasztom le... mi birkát keveset eszünk mert nekem túl sok olyan van a húson amit nem eszem meg... marhát bármikor főzök a konyhában ellenben pacalt nem azt csak bográcsban.... nem is szeretem a szagát/ illatát se bírom de vannak a családomban többen is akik oda vannak érte
2010. aug. 1. 15:52

Nincs gond a fagyasztott hússal, hiszen a boltban is veszünk olykor-olykor. Ha normálisan átesik hőkezelésen, azaz sütjük-főzzük, a friss hússal egyenértékű élelmiszert kapunk. Ezt dobozolva továbbra is lehet fagyasztani, de felengedést követően fogyasztani kell.

A visszafagyasztási tiltás a fagyott/felengedett NYERS anyagokra vonatkozik.

20. szanád (válaszként erre: 16. - 5befd1ebc8)
2010. aug. 1. 15:41
A friss hús az más dolog, de főtt kaja szerintem nem jó , én biztos nem eszem meg ,max a kutyának adom.
19. 5befd1ebc8 (válaszként erre: 18. - Tücke)
2010. aug. 1. 15:04
nálunk sem jellemző a fagyasztott főtt kaja a napi főzésből....viszont anyukám szokta kis mikrós edénykékben,rövid távon tehát csak napokig és úgy fini nincs mellékíze.Mi disznóvágás után szoktuk a káposztás húst,valamint bográcsban kint nagy mennyiségben szoktunk birkát,marhát stb főzni,az nekem fagyasztás után olvasztva is jobb így mintha bent főzném frissen:)
18. Tücke (válaszként erre: 16. - 5befd1ebc8)
2010. aug. 1. 14:43
én nem eszem... meg nekem akkorra már olyan fagyasztó íze van.... de apósom meg uram megeszik... a házilag elrakott fagyasztott gyümiket is ezért nem eszem... nem is fagyasztom le... max a meggyet de azt se várom meg hogy kiengedjen ....
2010. aug. 1. 14:27
Nekem egy szakács mondta,hogy nem szabad.
16. 5befd1ebc8 (válaszként erre: 13. - 793a9334d7)
2010. aug. 1. 14:09
miért ne ennék meg utánna?
2010. aug. 1. 14:08
már miért ne?levágjuk a disznót megy a hús a hűtőládába amit abból főzök miért ne fagyaszthatnám le??nem értem....
2010. aug. 1. 12:55
ne, azt már ne fagyaszd le!
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook