Fagyasztott húsból készített ételt le lehet fagyasztani? (tudásbázis)
Hát...Más is írta már itt,hogy rontja az élvezeti értéket,de ezt a tényt személyesen nem ismerem,lehet,hogy hűtője válogatja?Azokhoz nem értek.
Egyben viszont 99%-ra biztos vagyok,hogy a kérdésre a válasz az,hogy:"igen,amennyiben..."És a lényeg ezután következne.A kérdés maga összetett,eseti-egyedi megítélés kérdése.A téma klassz,mert mindenki tanulhatna,de sajnos,aki a mikrobiológia könyvet emlegette még nem reagált egy jó kis közegészségtani párbeszédre...:(
általában nem szoktam túlfőzni , nekem a fagyasztóból kivett kajával az a bajom , hogy már minőségileg nem jó, meg ha pár napig is van fagyasztóba furcsa íze van, az igaz hogy sütemény már lefagyasztottam ,1-2 hétre , de már az sem volt olyan jó...
Lehet hogy igényes vagyok a kajára ?..
Az jó.Sajnos nálunk ugye a létszám adott,de:
1)növésben vannak:)
2)napról napra változó az étvágy és erre vannak 3-an! :)
3)attól is függ,hogy mit főzök,mert van,amikor meg majdnem alulszámlázom...:P
Szóval: szép az élet!:DDD
Én nem így gondolom,nekem ezt mondták.
Egyébként itt mindenki azt ír amit akar,mert ha egy családban évek óta ugyanannyian vannak,kétlem,hogy nem lehet tudni mennyit kell főzni,hogy ne kelljen fagyasztani.
Én tudom,nem fagyasztok,mindig friss kaja kerül az asztalra,szóval engem gazából ez a téma nem is érint:)
Hát pedig amennyire én tudom,a hőkezelésen átesett étel,ha fagyasztóból való is az alapanyag,nyugodtan visszakerülhet a fagyóba.De nyitott vagyok,ha megtudod indokolni adott mikróbával,hogy miért gondolod így.Még kicsi vagyok,nem ismerem mind.
Szóval szerintem inkább az a kérdés,hogy milyen/mely ételeket nem szabad,vagy épp nem is finom lefagyasztani.
Persze a legjobb az,ha az ember nem főzi túl magát,ez így igaz.De az nehezen kivitelezhető.Legalábbis nálunk.
általában az ember tudja, hogy mennyi ételre van szüksége, így ha megfőzi, ritkán marad annyi, hogy még el is kellene tenni a fagyóba.
főzve,sütve bármit el lehet rakni, csak ne legyen bent túl sokáig, mert utána tényleg van egy kis fagyasztós mellékíze :(
főként a csontos dolgoknak :)
a szüleim a süteményeket rakják el, mert Nekik sok egy egész tepsi kettőjüknek, így legközelebb csak kiveszik és nem kell sütni :)
Nincs gond a fagyasztott hússal, hiszen a boltban is veszünk olykor-olykor. Ha normálisan átesik hőkezelésen, azaz sütjük-főzzük, a friss hússal egyenértékű élelmiszert kapunk. Ezt dobozolva továbbra is lehet fagyasztani, de felengedést követően fogyasztani kell.
A visszafagyasztási tiltás a fagyott/felengedett NYERS anyagokra vonatkozik.
További ajánlott fórumok:
- Tapasztalatok a fagyasztott embriók beültetéséről?
- A fagyasztóból kivett húst (nemrég olvadt ki) vissza lehet fagyasztani?
- Tatárbifsztek készíthető fagyasztott húsból?
- A házilag elkészített pite és pogácsa tésztát le lehet-e fagyasztani?
- Előre elkészített gyümölcsturmixot le lehet fagyasztani?
- Aki fagyasztott anyatejjel készítette a baba főzijét, hogy csinálta?