Milyen hatása van a levendula teának? (tudásbázis)
5. 4a5de48ea8
2013. okt. 9. 15:02
nyugtató
4. 9ad44cf752
2013. okt. 8. 21:20
ha nem lenne levendula íze még szeretném is. Amúgy szerintem borzalmas, de hatásos.
3. zajax90
2013. okt. 8. 21:13
Én rendszeresen iszok levendula teát,mert nagyon rossz alvó vagyok és tényleg van hatása,szinte már az első korty után ellazulok tőle.Mézzel szoktam ízesíteni és azt vettem észre,hogy nem szabad sokáig áztatni a teafiltert,mert akkor keserű lesz a tea.De amúgy finom,tudom ajánlani.
2. mkriszti81
2013. okt. 6. 15:23
épp az előbb olvastam a levenduláról egy blogban:
"Ezért fontos alkotóeleme egy olyan nyugtató gyógyteakeveréknek, ami még nem erős idegnyugtató, de szervezetünket segíti áthangolódni a pozitívabb működésre.
Bazsalikom, rozmaring és szurokfű hozzáadásával fokozni lehet a hatását.
Virágát leforrázva, remek nyugtató teát nyerhetünk, ami segítség az álmatlanság ellen, és gyomorideg kikúrálására is használható.
Gondoljatok csak bele!
Egy csésze ebből a mennyei itókából, és máris olyan lesz, mint.
ha bekaptuk volna a napi lesz.romtablettánkat! :)
Illóolaja oldja a szélgörcsöket, fertőtleníti a beleket, megakadályozza bennük a káros rothadási és erjedési folyamatokat."
forrás:
1. blue_bay
2013. okt. 6. 15:15
tényleg ellazít, megnyugtat? Köszönöm szépen!
További ajánlott fórumok:
- Próbált már vki kisbabája szobájában a nyugodt alvás érdekében levendula olajat párologtatni? Mik a tapasztalatok?
- Hogyan tegyem a levendulát a szekrénybe?
- Ki tudja, hogy a levendula magját mikor kell elültetni?
- A levendula elfogyasztva is nyugtató hatású?
- Milyen jótékony hatása van a Rozmaring teának?
- Kakukkfű és levendula olajat milyen arányban/mennyiségben keverjek a samponomba? (Zsírosodás ellen, gyorsan zsírosodik, naponta mosom!)