Milyen fűszerek segítik az emésztést? (tudásbázis)
Látom már nem él a fórum, de azért leírom, hogy nekem mi segített.
Tipikusan az a nő vagyok, akinek emésztési problémái vannak illetve voltak. Sokszor örültem annak, ha heti egy alkalommal el tudtam menni WC-re. Diétáztam, mellette sportoltam is, de a fogyás nem indult be az emésztési zavarok miatt.
Pár hónapja (ez kb. 3 hónapot jelent) minden reggel megeszek egy pohár joghurtot, amit egy marék zabpehellyel, egy kis kanál búza csírával és 2 púpozott kiskanál lenmagporral összekeverek. A zabpehely és a lenmag emésztést elősegítő. A búza csíra meg koleszterin csökkentő.
Mellette napi szinten megiszok 4-5 liter folyadékot,de minimum 2 litert.
Nekem ez segített, kb. 2-3 hete vettem észre a változást. És ugye mondanom sem kell, hogy a fogyás is beindult... egyre laposabb a hasam :)
egy gyógynövényes oldalon a következőket találtam:
angyalgyökér, ánizsmag, apróbojtorján, benedekfű, borsmenta, boróka, cickafark, citromfű, csalán, édeskömény, ezerjófű, kakukkfű, kálmosgyökér, kapormag, komló, koriander, majoranna, nyírfalevél, pemetefű, rozmaring, ürömfű
További ajánlott fórumok:
- Egy jó lecsóba milyen fűszereket raktok?
- Várandósság alatt milyen fűszerek kerülendőek? (Szabad e pl. indiai ételt vagy k.f.c-set enni?)
- Olyan teára lenne szükségem, ami segíti az emésztést, de nem megy tőle a hasam. Tudna valaki segíteni?
- Libát sütnék sütőzacskóba. Milyen fűszereket használjak? Tegyek mellé valamilyen zöldséget gyümölcsöt?
- Milyen fűszerek használhatóak a kacsa készitésekor?
- Cerucal tabletta, emésztést segítő gyógyszer