Cerucal tabletta, emésztést segítő gyógyszer (beszélgetés)
Szia!
Köszi szépen a sok jótanácsot.
Igazából nagyon erős refluxxal küzdök, így oda kell figyelnem egyébként is az étrendre. Napi 5-6x eszem keveset, a napi 1 szem alma sosem maradhat ki.
A csokit a gyomrom miatt teljesen hanyagolnom kell, heti 2-3x mozgom 1 órát, tehát nem értem, mi lehet a probléma nálam. Emiatt is kaptam a gyógyszert. :(
Szia!
Sajnos ez elég sok ember próblémája...:(
Igazából egészségesen kellene táplálkoznod és élned,akkor magától is helyre jönne.
Többet kellene mozognod,friss levegőn tartozkodnod,sok friss zöldséget(nyersen vagy párolva),gyümölcsöt kellene fogyasztanod.Kerülni a fehérlisztes,élesztős,cukros dolgokat.Van akiknél ezek étel intoleranciát okoznak(Puffadás,székrekedés,hasmenés),illetve a tej és tejtermékek is nagyon sok embernél okoznak gondot,allergiát.
Próbáld ki azt is,h kevesebbet eszel és ha még mozogsz is hozzá,diétázol is egy kicsit helyre kell jönnie magától is.
A helyes táplálkozás az lenne,ha 45%-ban fogyasztanál szénhidrátot(megfelelő minőségben:zöldség,gyümölcs,kenyér féleségeket is csak piritva!) 25%-ban fehérjét(fehérhús,sovány tejtermék,ha az nem okoz gondot!) és 25%-ban rostokat,5%-ban olajokat(olajos magvakat,hidegen sajtolt olajokat).Szerintem ha egy kicsit változtatsz az életmódodon előbb vagy utóbb minden helyre jön az emésztéseddel:)sőt a kedély állapot is jobb lesz tőle.Tudom,h erre nem volt panasz!:)
Sok sikert kivánok hozzá,jobb megoldás hosszú távon,mint gyógyszert szedni!Ennek nincsenek mellék hatásai:)
Üdv:Maja
És igazából segít?
Nekem olyan gondom van, hogy sajnos csak 3-4 naponta, néha hetente látogatom meg a mellékhelyiséget.
Nagyon jó gyógyszer ,de kezd mindig kis adaggal pl negyedeld. Ha már azt megszoktad jöhet pár napig a fél ...és így tovább.
Én is szedem... nekem a háziorvosom mindig mondja nem szabad nagy dózisban kezdeni.A szervezetednek meg kell szokni.
Jobbulást:)))
Sziasztok!
Az orvosom írta ki nekem ezt a tablettát, mivel elég rossz az emésztésem. Napi 3-at írt ki, ami soknak tűnt, de beszedtem.
Fáradstság, álmosság, idegrángás, idegesség, koncentrációs nehézségek jelenetkeztek folyamatosan, az adag napi 1 tablettára csökkentése után is.
Tapasztalat valakinek?
Mire jó egyeltalán ez a gyógyszer?
További ajánlott fórumok:
- Fogamzásgátló tabletta 7 nap tablettamentes szünetében is hat a gyógyszer?
- 14 hetes kismama vagyok, a háziorvos Cefzil tablettát írt fel. Van valakinek valamilyen tapasztalata a gyógyszerrel kapcsolatban?
- Szedett-e már valaki Revalid tablettát hajhullás ellen? Voltak -e mellékhatásai és más gyógyszerrel együtt is szedhető-e?
- Van állítólag a bio boltokban egy 'nyugtató' tabletta, természetes alapanyagokkal, de mégsem gyógyszer. Nem tudja valaki a nevét? Köszi
- 12.hetes terhes vagyok, Ospen film tablettát írt fel az orvos, van valamilyen tapasztalatotok a gyógyszerrel kapcsolatban?
- 3 hete szedek Meforal tablettát, és mostanában nagyon puffadtnak érzem a hasam és derékfájdalom is gyötör. Okozhatja ezt a gyógyszer?