Fogamzásgátló tabletta 7 nap tablettamentes szünetében is hat a gyógyszer? (tudásbázis)
Pénztárca? Az talán mindig nálad van, még akkor is, ha táskát váltasz.
Sziasztok!
Én lindynette20-at szedek,már másfél éve.Anno én az első tablettától kezdve nem védekeztem mással, és nem is volt semmi gond:)Sőt, néha elfelejtem bevenni is egy egy nap,de szerintem annyira feltelik vele a szervezet, hogy ez nem számít. Viszont ha elfelejtek egynél több tablettát, akkor alig menstruálok, és ugye az sem jó...
én kemény 5 napja szedem:)de már jo llenne......valaki tájékoztasson:)
ez engem is érdekelne, hogy pontosan mikortól hat a gyógyszer...
régebben szedtem, csak volt egy fél éves szünetem, de hétfőn (vagyis kemény három napja...) újból elkezdtem! :D
szóval, mikortól bízhatom rá magam? :)))
És akkor tényleg már 5 vagy 7 nap után védett vok???????????????????
ne foglalkozz vele, a hasmenés a belekből üríti ki a tartalmukat, a gyógyszer meg még a gyomrodban volt.
Sziasztok!valaki segitsen!most kezdtem el szedni fogamzásgátlót a menstruációm elsö napján és kb. a 3.napon miután bevettem a gyogyszert egy 15 perc mulva hasmenésem volt.de nem attol.és nem tudom hogy igy rögtön kiürült e a szervezetemböl.egyszeri hasmenés volt csak.
Az én gyógyszerem betegtájékoztatója szerint az első 7 tabletta beszedése után már nincs szükség kiegészítő védekezésre. Az orvosom is ezt mondta.
Ebből levonva a következtetést: igen, hat a gyógyszer a 7 napos szünetben is, addigra kifejti a hatását a szer.
Azért meg nap szerint,mert a kombinált fogamzásgátlók több ciklusra vannak osztva,tehát nem minden nap ugyanolyan a hormonarány.Ezért kell az egyestől elkezdeni,és a 28asnál befejezni.Vannak olyan tabik,ahol színnel jelölik a különböző ciklusokat.Mindig figyelj oda,hogy jó bogyó után jót vegyél be!
azért megy szerintem nap szerint mert azt könnyen tudod követni egy naptárral és nem fordulhat elő hogy kimarad egy vagy duplán veszed be- szerintem, legalábbi s én igy szedtem:) hogy mennyire biztonságos igy ezen nem gondolkodtam, egy nőgyogyászt megkérdezhetsz azért erről
és akkor ez ugyanúgy szuperbiztonságos??
az nem lenne rossz!végülis logikus, mert ugyanolyanok a bogyik.csak érdekes, h azért napszerint mennek, mintha nem lenne mindegy, kicsit olyan..
Ezért artam a zelején a hüvelygyűrűt.Ez is egy hormonális fogamtásgátló,csak egy olyan 5 cm átmérőjű rugalmas műanyag gyűrű,és a viseléskor nem érezni.Amikor meg szexre kerül a sor,ha zavar ki tudod venni,és a tasakocskájába lehet rakni.3 órán át kint maradhat.Nekem is ez oldotta meg a jövésmenés problémáját.Sajna fogkefével még nem jutottam hasonlóan jó ötletre:)
ugyhogy nekem olyan volt hogy egyik levél itt másik ott, csak mindennap be kell venni egyet ez a lényeg:)
szia , ezek a lindinette 20nál nincsenek is megszámozva:))) csak h k sz cs p szo v és ez is csak azért hogy könnyebben kövesd a napokat?
igen, ez elég bonyolult, de átlag 2 napot vagyok otthon, akkor 2 nap nem tudnám bevenni, még mindig jobb, vhogy bevenni talán és variálni, mint 2 nap hiány.. de remélem, h ez nem fog megtörténni.kellene neki valami állandó helyet keresnem és akkor tuti, h mindig nálam van:)
Igen folytathatnád simán.
De ha ennyire összekeveredős a dolog,meg következő hónaptól ugyanaz a ptobléma áll elő,csak akkor lesz két megkezdett levél tabid,és akkor nem szabad elkeverni,mert mi van,ha pont a másik levél van nálad stb.illetve ha egyszer felíratsz 3 havi adagot,akkor csak 3 hónap múlva tudják felírni a következőt,tehát azt sem lehet megoldani,hogy több levelet rendszeresítesz.
csak az a baj, hogy más táskával járok haza, mint ami esetleg, ha megyek valahova nálamvan.és azért gondoltam ezt, mert ugye ennél a gyógyszernél a napok vannak meg, a balfelső sarok keddjével kezdtem(akkor jött meg először), és ugye körforgást mutat.szóval akkor, ha mondjuk a jobfelső sarok péntekét vettem be utoljára, akkor az otthoni levél jobb felső sarkánál levő szombattal folytathatnám?bocsánat az érdekes megfogalmazásokért.és köszönöm a választ!
Először is a tabik nem véltelenül vannak megszámozva a levélen,tehát ha ilyet akarsz,akkor mindig tudd ,hogy hányas számú bogyesz jön.
Amúgy a női táska rejtelmei,és sosem vettem ki a táskámból a gyógyszert,mindig nálam volt,mert sosem tudhattam,hogy hogyan alakul a délutánom/estém.Igazi jövőmenő voltam.Aztán váltottam a hüvelygyűrűre,mert azt nem felejti el az ember berakni a táskába vagy bevenni.
hopsz, asszem rossz helyre írtam ezt a kérdést, bocsi!!
sziasztok!!
azt szeretném kérdezni, lehet, hogy jó buta kéréds lesz..
Lindynette20-at szedek.
lehet-e olyat csinálni, hogy mivel ingázom a lakhelyem és a tartózkodási helyem között, hogy otthonis és a tartózkodásihelyemen is tartok egy levél gyógyszert és, ha esetleg elfelejtem hazavinni, akkor az otthoniból veszek be??vagy ilyet nagyon nem szabad?
oksa!!!:-)sucika17 mióta szeded?
Hat a gyógyszer:) Én se régóta szedem, de tapasztalat során kiderült,h hat.
persze hogy hat....:) ezt a ''7 nap szunet" fogamzasgatlo tablettakat tarjak a leghatekonyabbnak...
akkor jó!remélem nem csúszik be baki....