Libát sütnék sütőzacskóba. Milyen fűszereket használjak? Tegyek mellé valamilyen zöldséget gyümölcsöt? (tudásbázis)
22. globus
2010. júl. 16. 22:50
SütőzacskóbaN.
21. Ancika (válaszként erre: 20. - Emilía78)
2009. márc. 30. 09:05
már vártam a beszámolót! örülök, hogy ilyen jól sikerült :D én is kipróbálom :))
20. Emilía78 (válaszként erre: 18. - Ancika)
2009. márc. 30. 09:02
Szia! Egész jó lett, rozmaringot, sót és kakukkfüvet használtam. Ill. tettem almát és fokhagymát a sütőzacsiba. Ízre nagyon finom lett, de ne vedd le a sütőzacsi tetejét és úgy vissza tenni a sütőbe, mert bár csak negyed órára raktam vissza de kezdett kiszáradni. Amúgy a fűszerezés jó volt, és finom. :)
19. supin (válaszként erre: 15. - Emilía78)
2009. márc. 27. 15:08
Nekem csak a fokhagyma jön be hozzá. No és az üregébe majoranna,ez elveszi a belsőség illatát.
18. Ancika
2009. márc. 27. 15:04
na hogy sikerült? :)
17. cirmesitompika
2009. márc. 27. 11:28
Van sok recept libával, nézd át, tuti akad használható sütőzacsis sütéshez is.
16. Ancika (válaszként erre: 15. - Emilía78)
2009. márc. 27. 09:47
szerintem tehetsz rá azt is, elrontani nem fogja, sőt.
15. Emilía78 (válaszként erre: 14. - Ancika)
2009. márc. 27. 09:43
Bevallom őszintén én eleinte fokhagymára gondoltam. De aztán sehol se láttam, hogy írták volna. Pedig emlékszek rá hogy étterembe ettem már fokhagymás libacombot.
14. Ancika (válaszként erre: 13. - Emilía78)
2009. márc. 27. 09:27
ha van otthon sárgarépád, hagymád az is mehet bele :)) az nagyon megy a rozmaringhoz :))
utána beszámolót kérek :-)
13. Emilía78 (válaszként erre: 12. - Ancika)
2009. márc. 27. 09:23
Azt hiszem maradok a sütőzacsinál, mert eleve is úgy terveztem, hogy míg az sül addig én mást is tudjak csinálni. Úgy néztem a rozmaring, meg kakukkfű amit inkább használnak rá?! :S, hát megpróbálom, meg asszem rakok mellé almát is. Kicsit kreatívkodok aztán majd meglátjuk. :D Remélem sikerül.
12. Ancika (válaszként erre: 10. - Emilía78)
2009. márc. 27. 09:06
végül is hogyan döntöttél? hogy készíted el?
11. Martian (válaszként erre: 10. - Emilía78)
2009. márc. 26. 22:47
én egyszer kipróbáltam egy receptet, és csak arra nem gondoltam, hogy állítva nem fér el a sütőbe a csirke :DD
10. Emilía78 (válaszként erre: 7. - _kleo_)
2009. márc. 26. 22:38
Nem már szétbontottam mert gondoltam a zacsiba nem fér bele egybe. Úgyhogy csak mell és comb.
9. Martian (válaszként erre: 6. - Emilía78)
2009. márc. 26. 22:27
én egy szakács ismerősömtől kaptam a tanácsot, hogy a takarjam le fóliával másfél óráig
sütőzacsit akkor használok, ha az egész sütés alatt nem nyúlok hozzá pl.csirkénél, de itt csak a sütés elején fontos a takarás
8. _kleo_
2009. márc. 26. 22:18
Mikor átsült, akkor levágtam róla a sütőzacskót és nagy tűzön visszatoltam a sütőbe, hogy a bőre kicsit rápiruljon. Isteni lett, bár nagyon féltem tőle. Mégegy fontos dolog, hogy előző este fűszerezd be, hogy jól átjárja. Én sót és friss rozmaringot tettem rá, sütés előtt pedig almaszeleteket köré és a hasába.
7. _kleo_
2009. márc. 26. 22:16
Egész libát sütnél? Én gyakran használom a sütőzacskót, nagyon bevált nálunk. Én egész kacsát már sütöttem benne. Azt mondják, ahány kiló tisztítva a madár, annyi óra. Nekem ez a számolási mód bevált.
6. Emilía78 (válaszként erre: 4. - Martian)
2009. márc. 26. 22:02
Köszönöm a tanácsot, szabad megkérdeznem miért nem ajánlod a sütőzacskót?
5. Martian
2009. márc. 26. 21:46
ja a sütést úgy kezdtem, hogy letakartam alufóliával, és így hagytam egy- másfél óráig, aztán leszedtem meglocsoltam a zsírjával, és így folytattam a sütést
4. Martian
2009. márc. 26. 21:43
semmiképp se ajánlanám a sütőzacskót
én eddig csak kacsát sütöttem, de nagyjából egészében hasonlóképp kell
a sütés több óra, de megéri :)
én csak sóztam, és majoránnát tettem bele szerintem bőven elég volt
itt találtam egy jó receptet plusz tanácsot:
3. Ancika
2009. márc. 26. 21:42
ez engem is érdekel :)
felkeltetted az érdeklődésemet :)
sajnos választ nem tudok :))
2. Emilía78
2009. márc. 26. 21:37
Ja és az is érdekelne még, hogy mennyi ideig süssem?
1. Emilía78
2009. márc. 26. 21:37
Libát sütnék sütőzacskóba. Milyen fűszereket használjak? Tegyek mellé valamilyen zöldséget gyümölcsöt?
További ajánlott fórumok:
- Szülni valamilyen autoimmun betegséggel
- Kaphat egy barátom valamilyen állami támogatást?
- Tapasztalatok az "új" éhségcsökkentőről! Használja valaki a Hoodia spray-t?
- Van valamilyen fóbiád, iszonyod, undorod?
- Fogamzásgátló tabletta abbahagyása után jelentkezik-e valamilyen mellékhatás?
- A rózsáim levelei sárgulnak, barna pöttyösek, valószínű valamilyen gombabetegség. Mit ajánlatok, mit használjak?