Várandósság alatt milyen fűszerek kerülendőek? (Szabad e pl. indiai ételt vagy k.f.c-set enni?) (tudásbázis)
Köszi, hogy írtad! :)
Gratulálok a kislányodhoz!!!
Én annyi chillit életemben nem ettem, mint terhesen! Írtóra kívántam.
A tengeri herkentyűkről én csak azt hallottam, hogy szintén nyersen nem ajánlatos fogyasztani őket várandósan, pl. nyers hal (sushi), meg olyan halakat sem ajánlott enni, aminek a származási helyét nem lehet belőni (hátha szennyezett vízből fogták ki) - bár ezutóbbi általában kizárt, ha a boltban vásárolsz.
A teákból én úgy tudom, hogy a zöld teát nem ajánlott inni tehesen és szoptatás alatt a vízhajtó hatása miatt.
Nem fűszerek, de az általános dolgok itt le vannak írva, amit kerülni kell.
Számomra is érdekes a tengeri herkentyű és a dió és mogyoró félék kerülése. :(
A tengeri herkentyűket nem értem, millóan élnek tenger közelében, ahol a napi étkezés része. Én sehol sem hallottam, csak nálunk magyarországon, hogy ne egyen valaki polopot vagy kagylót ha terhes.
Tojásból gondolom a nyersre gondoltál, mert a sült főtt számomra elképzelhetetlen hogy ártson.
Azért van pár dolog, ami tiltó listán van. :(
Tengeri herkentyűk, nyers húsos és tojásos dolgok...
De szerencsére ilyet nem is kívánok. :D
Köszönöm a sok jó tanácsot.
Tényleg sok rémísztő dolgot írnak a neten. :(
Szerintem bármit ehetsz ami jólesik....
és tényleg ne olvass túl sokat a neten.. )) mert mindenfélével teledumálják a fejed ...
Teljesen el vagyok keseredve. :(
Pedig finom a kajájuk. :(((
Amúgy a gyorskajáldák egyébként is kilőve.
Sziasztok!
Én a csípős savanyúságért vagyok oda teljesen. A babérlevélről én is hallottam, tegnap nem is mertem enni anyóséknál:( De így utólag, tényleg nem kilószámra eszi az ember:D
Biztos ami tuti :)
Bocsi ma nagyon "érdekes" napom van(hormonok) és elképzeltem magam előtt a babérleveles dolgot :D
nem legel belőle :D
Ez tetszett. Tehát ha egy db babérlevél volt a főzelékben ízesítőként, akkor abból nem lesz gond?
Igazad van, tényleg nem jó mindent tudni! :Đ
És tényleg van elég aggódni való.
Ne olvass olyan sokat :D
Ebben az állapotban úgyis van elégdolog ami aggaszt egy anyukát, minek még önmagunkat feleslegesen stresszelni.
Boldogok a tudatlanok ;)
Azt mondják, hogy az ember ne egyen nagyon fűszeres dolgokat, de én állandóan azt kívánom így eszem is :) pl: perperoni paprika
Most olvastam egy cikket ami arról szól, hogy több ízlelő bimbójuk van a pocaklakóknak, de a placenta "szűri" a nagyon intenzív ízeket.
Köszönöm! :)
Csak tudod attól félek, hogy nem ártok e vele neki, meg egyesek állítólag vérbőséget okoznak, és egyéb rémségeket. Legalábbis ilyet írnak. :(
További ajánlott fórumok:
- Hány hónapos várandósságig tudtatok dolgozni/tanulni?
- Ducik várandósság elött :)
- Teherbeesés és várandósság 35 felett
- Milyen ételt szerettél meg vagy kívántál nagyon a várandósságod alatt?
- Normális a várandósság 18. hetétől jelentkező éjszakai kézzsibbadás?
- Mit és mennyi ideig dolgoztál várandósságod alatt?