Milyen fogkrémet használtok? (beszélgetés)
Forever Bright fogkrémet, mert nem tartalmaz fluoridot és csiszolóanyagokat.
Itt van róla egy leírás, bár a többinél nem láttam, de ideteszem, ha valakit érdekelne, hogy még miért ezt használom.
Ahogyan az Aloé ideális bőrének ápolására, a nagy Aloé-koncentrációt tartalmazó Forever Bright Toothgel ápolja a száj belső felületeit, ugyanakkor tisztítja a fogakat. A Forever Bright Toothgel nem tartalmaz fluoridot és csiszolóanyagokat, magas Aloé és propolisz tartalma miatt gyulladáscsökkentő és vérzéscsillapító hatása van, üvegpor (csiszolóanyag a hagyományos fogkrémekben) helyett tengeri moszatokat tartalmaz. 1999-ben az év fogkrémévé választották. A Forever Bright Toothgel nemcsak a fogak tisztítására, hanem a szájüreg ápolására is alkalmas. A fogíny gyulladásos folyamataiban, a fogínyvérzést csökkenti, és a fájdalmat enyhíti. A gyulladáscsökkentő hatása mellett fertőtlenítő hatása is több szájüregi tünetet megszüntet, erősíti a fogínyt. A fogkőképződést gátolja, a kisebb fogköveket leoldja, a vastagon lerakódott fogkövet fogorvossal el kell távolíttatni. A fogínysorvadás, és az ebből adódó vérzés, gyulladás 90%-ban a kezdődő C-vitamin hiány jele. Fogyasszunk Forever C-vitamint, ami természetes, citrusfélékből kivont és zabkorpába van ágyazva, hogy hatását hosszan fejtse ki. Az Absorbent C- Vitamin a legfontosabb vitamin, nincs olyan biokémiai folyamat a szervezetünkben, amiben nem vesz részt. Vízoldékony, ezért nap, mint nap be kell pótolnunk. Fokozza a szervezet ellenálló képességét a fertőző betegségekkel szemben, lázas állapotban jó hatású az immunrendszer erősítésére. Ínygyulladásnál, fogágy betegségben, gyökérhártyagyulla¬dásban csökkenti a lágyszövetek duzzanatát, a fogínyvérzést, az érfalak rugalmasságát biztosítja.
A Szájbetegségek és fertőzések kialakulását a szervezet ellenálló képességének kimerülése okozza. A jó kondícióban lévő immunrendszer megakadályozza a betegség kialakulását. Az Aloé immunerősítő hatása védelmet nyújt a szájbetegségek és szájüregi fertőzésekkel szemben. Hámvédő, sebgyógyulási, fájdalomcsillapító képességekről történelmi emlékek tanúskodnak már a sumérok óta.
Hát részemről nem tréfa volt az tuti, mert levert a víz egy kissé, de más fogidokit is ki szeretnék kérdezni majd alkalmasint. Bár neki meg nem érdeke a pánikkeltés.
Nyilván mindenki a legjobbat akarja magának, a gyerekének meg még jobbat.
Minden esetre jó, hogy nektek (is) bevált. Nálunk még nincs igazi referencia, ill. nem tudom, milyen lennének a fogaink nélküle. :(
Remélem, hogy ez csak egy HÜLYE áprilisi tréfa volt...:@
Amikor Én általános iskolás voltam, már akkor is volt Elmex. Én az óta használom! Egy elkezelt gyökérkezelés miatt sajna lett egy koronám, de amúgy SEMMI baj a fogaimnak.
A kisfiam is Elmexet használ, és neki is a gyerek fogorvos ajánlotta.
Én bízom a termékben.
A neten egyenlőre semmilyen hír nem kering ezzel kapcsolatban
Eddig Elmexet és gyerek-Elmexet De!
tegnap lesújtóan nyilatkozott egy fogorvos különösen a gyerek-elmexről. A fogkrém úgy hat, hogy fellágyítja a zománcot, ezáltal bejut a fluor, a kalcium és egyebek, táplálva a fogat. Miután gyermekünk - de sok felnőtt - sem tud elég alaposan fogat mosni, a fellágyult zománc miatt nem csak a fenti anyagok, hanem a baktériumállomány egy része is bejut a fogtestbe, több kárt okozva ezzel, mint hasznot.
Más fogorvos pedig ezt a márkát favorizálja ....
Itt állok, mindkét kezemben Elmex, mert hogy jót akartam a gyerekünknek is és magunknak is és teli vagyok kétséggel :(
Vélemény?
További ajánlott fórumok:
- Milyen sampont (vagy egyéb megoldást) használtok gyorsan zsírosodó hajra?
- Milyen pelenkát használtok és miért azt?
- Ti milyen öblítőt használtok? Én már mindent kipróbáltam, de a törölközők sokszor olyan durvák!
- Milyen pelust használtok? Mik az érvek mellette?
- Milyen tablettát használtok gépi mosogatáshoz?
- Milyen wc papirt használtok?