Mikor teszitek fel és mikor veszitek le a hóláncot? (tudásbázis kérdés)
Persze, én kérek elnézést.:)
S hogy a témához is hozzászóljak... Ha van jó téli gumid, max hegyekben kell feltenni szerintem. Normál országúton, ha már nem tudnál menni a télivel, akkor a kamionok már rég keresztben vannak és áll a forgalom. Rengeteget mentem télen (is) külföldre, 10éven keresztül, sosem kértek hóláncot, persze mindig a kocsiban volt. Én még sosem használtam, el sem akadtam. Talán a budai oldalon a szegénynegyedben néha kell...
Minden jót!
A hóláncot 1-2 cetnis hóban nem kell feltenni, mert akkor eltörik. 10 centis hónál már biztonságos, de akkor is max 50-nel lehet vele biztosan haladni.
De hogy mikor kívánják meg az egyes országokban hogy föltedd? Az változó. Pl Franciaországban a kocsiban lévő kötelező dolog a hólánc. De pl Nagy-Britanniában még izzókészlet se kell, egészségügyi csomag se.
Pl Németo-ban hóban is mehetsz nyári gumival, ha biztonságosnak ítéled meg, de már Ausztriában csak téli gumival mehetsz és annak se szabad elkopottnak lennie. Van, ahol elég, ha csak a meghajtott kerekeken van téli gumi, de van olyan ország, ahol ezért büntetnek. Idén télen mentünk mi is haza Skóciából Mo-ra, minden érintett országra más szabályok vonatkoztak, de ami megfelelt mindenhol, az a négy évszakos gumi, ami jó sárra és hóra is, plusz a hólánc a csomagtartóban.
mos mé,hát itt bárki kérdezhet bármit:)
mé nem írod hogy garázsbabeállás előtt fel,kiállás után le:)
ésakko minden rendben van:P
nekem a pápai terepgumi jobban bevált mint a hólánc,igaz trolibusz hangja volt az autómnak a pályán,meg a futómű sem szerette nagyon,de a hókotró után a kitolt havon nagyon izgi volt menni:),és nem ragadtam el sehol:))
de ez a múlt,régi szép idők,most meg maradt a sima hógumi,ami max arra jó hogy keresztbe menjen vele az ember a hősök terén:)))