Pantoprazol Sandoz tablettát mikor veszitek be? (tudásbázis)
Tényleg erre gondoltál?
Én csak vicceltem.;)
Én se értek hozzá, csak ez a pontos neve: aspirin protect 100 mg gyomornedv-ellenálló bevont tabletta
Amiről beszélsz, az a cavinton;) Mármint ezt kell beszedni, ha ha elfelejtesz valamit:DDDD
🤷♀️ Nem értek hozzá, öregapám "bevett" dolgait írtam csak le.
Ő ilyen Nootropil-os. Banyek még mindig nem tudom mi volt régen.... lehet el kellene kezdenem szedni 😂
Öregapám az egyetemen kezdte szedni a mai Nootropil-t, nem jut eszembe anno hogy hívták 🤔 pedig vagy egy órája filozok rajta.
Anno Szegeden az orvosin a hallgatók között dobták be "kísérleti" jelleggel magát a hatóanyagot. Az öreg még elkarcol és félelmetes az agya.
A nagy egységes orvosi álláspont az Aspirin Protectet támogatja, de az a gyomornak nem annyira frankó és ő mint orvos nem hajlandó állandóan protonpumpa-gátlót szedni.
Biztos, hogy van mellékhatása, de pl. a férjemnek nincs. Pedig ő egy csomó gyógyszerre allergiás, köztük az aszpirinre is, de erre nem. A dokik nagyon csodálkoznak.
A tájékoztatóban leírások úm. sztenderdek, szinte minden gyógyszer tájékoztatóban ezek vannak. Azért írnak bele mindent a tájékoztatókba, hogy ne lehessen feljelenteni a gyógyszergyártót.
Ez a gyógyszer a sztrók megelőzésére való.
Egyszer egy orvos azt mondta nekem, hogy kellene szednem, mert 50 felett mindenkinek kötelező lenne.
Megkérdeztem a háziorvost, ő azt mondta, hogy ez hülyeség. Majd ha a kardiológusom mondja, akkor szedjem, addig meg felesleges. Remélem nem kapok sztrókot e gyógyszer hiánya miatt. A családomban nem ritka vendég a sztrók...
Azt gondolom, ha valakinek úgy írják fel, hogy előtte meg voltak a szükséges vizsgálatok és az alapján szükségesnek ítéli meg az orvos, akkor nem árt, de csak úgy bekapkodni nem kell.
Egyébként én szedtem 1 hónapig, amikor megkaptam a kovid oltásomat, az astrát, mert erre mondták, hogy vérrögösödést okoz, és mivel az anyukámnak volt tüdőemboliája, így javasolta az orvosom a szedését 1 hónapig.
Genetikailag érintett vagyok "szívzűrökkel", volt egy-két fura tünet, ami az előbbiekre, és a refluxra is ráfogható. Lesz további kivizsgálás, csak győzzem kivárni.
Keress rá, hogy mire való az Aspirin Protect. Lehet nem butaság 50 felett szedni. Bár biztos nem kell mindenkinek, főleg, ha hibátlan az egészsége, életmódja.
Lehet. A férjemnek ezt mondták.
Ő vezet egész nap, erre mondták neki, hogy este vegye be, mert akkor úgy is alszik.
Felesleges, gondolom nem szaklap írta ezt a baromságot. Ha képben lennél a hasizmok eredésével / tapadásával / működésével rájönnél, hogy mekkora baromság.
Meg hát egy testépítőnek sem lenne refluxa, de hát van...
További ajánlott fórumok:
- Ma vettem be az utolsó szem Clostilbegyt tablettát. Holnaptól már lehet próbálkozni a babával?
- Akik használtak(nak) fogyasztó tablettát, port, teát, shake-t, ide!
- Milyen tablettát használtok gépi mosogatáshoz?
- Érdemes kiváltani a Frontin tablettát?
- Tényleg igaz, hogy ha a gyereknek megfázás ideje alatt is adjuk tovább a multivitamin tablettát, hogy csak a bacikat erősítjük vele?
- Használ valaki Anorex tablettát?