Mik a vélemények a Dienille fogamzásgátlóról? (beszélgetés)
Sziasztok
Most hagytam abba 2 év után a tablettát. Esetleg van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Sok helyen olvastam, hogy felborul a hormon rendszer.
A hasam fáj egy kicsit, de így a 30. Napon még semmi menstruációm nincs. :/
Szia
Az első hónapban ne várj nagy változást, hosszú távon ez mind változni fog, nyugi. Idő kell a szervezetnek.
Én 2 évig szedtem, most hagytam abba.
Sziasztok!
11. napja szedem a tablettát, jelenleg nincs párkapcsolatom, a PCOS tüneti kezelésére kaptam (aknés bőr, szőrösödés). A betegtájékoztató alapján a menstruációm első napján kezdtem el szedni.
Persze valószínűleg korai megítélni a tabletta hatását, de jelenleg azt látom, hogy a tünetek, amikre kaptam, csak rosszabbodnak. Az arcom tele lett gyulladásos pattanással és a szőrnövekedést is rosszabbnak érzékelem. Tapasztalt esetleg valaki bármi hasonlót? Mennyire lehet normális, hogy a kezelés első hónapjában rosszabbodnak a tünetek?
Előre is köszönöm a válaszokat! Amiatt is fontos lenne, mert sajnos a tabletta negatív mellékhatásai már jelentkeztek, a szénhidrátanyagcserémet teljesen felborította (IR-es vagyok egyébként) és az amúgy is hónapok óta meglévő depressziómra nagyon ráerősített. :(
Sziasztok!
Más is tapasztalta már, hogy a két levél szedése között abban a 7 napban kb. a 3-4. napon elkezd iszonyatosan fájni a fej, és nem hagyja abba az első tabletta beszedéséig!?
Mennyire normális ez?
Alapvetően a bőrproblémáim miatt kezdtem el szedni, de csak minimálisan lett szebb a bőröm, így lehet abbahagyom.
sziasztok!
én nagyjából 1 hétig tudtam szedni annyira rosszul lettem töle.
lassan 2 hete nem szedem, de ebben az időszakban iszonyatosan érzem/éreztem magam.
a nőgyógyász lerázott annyival, hogy a fogamzásgátló nem okoz ilyen tüneteket... a háziorvos pedig mivel az alap laboreredményem hibátlan volt csak neurológiára adott beutalót.
szóval a karomban nagyon sokáig izomlázszerű érzésem volt alig bírtam tartani/emelni a karjaimat, ezt néha a lábamban is éreztem + mellé néha elöntött olyan érzés mintha valami melegítő krémmel kentem volna be magam.
mióta tart ez a dolog az erek mindenhol iszonyatosan átlátszanak a testemen, főleg a combomon.
ma már jobban vagyok némileg, sajnos úgy érzem az orvosaim hülyének néznek, ezért a ti tapasztalataitokra hagyatkoznék, hátha megnyugtatnak egy kicsit. ez hogy ennyire átlátszik az érhálózat a testemen el fog múlni és csak a hormonok játéka és el fog múlni vagy érdemes lenne az eddigi megaláztatások ellenére tovább kopogtatnom valami orvosnál, hátha meghallgat?
nagyon köszönöm, ha segítetek!
Sziasztok! Nekem holnap fogy el az első levél, 32 éves vagyok most szedtem először tabit, van már 2 gyermekem. Nem szeretnénk többet és leginkább a szorosodes miatt írta fel nekema Dr Nőm. A pajzsmirigyem rendben van. Így elkezdtem a vérzés 1 napján, aztán folyamat megvolt 2 hétig. Ebből 7 volt erős vérzés. De ami aggaszt igazán az az hogy jóval feszültebb vagyok, és a libidom 0. Illetve sokat faj a gyomrom.
Véleményekre lennék kiváncsi van esetleg más is így? Köszönöm szépen előre is
Szia! nekem a nőgyógyászom azt mondta hogy a mensi 5.napjától kezdjem el, és úgy is tettem, nem volt semmi baj! ha viszont így kezdted el, esélyes hogy a hónapot végigpecsételed :/
elméletileg az első naptól véd,de van aki szerint jobb a két hetet kivárni :)
Sziasztooook! :)
A héten kaptam meg a Dienillét, életem elsö fogamzásgátlóját.
Most pénteken szedtem az 1. tablettát, csakhogy a menstruációm csütörtök délután jött meg...
Azt hittem csak sötétebb folyás vagy mittudomén...
Pont ezért kaptam a tabit, hogy elmulassza. Néha van ilyen mentruáció a mentruáció között. :D
Tehát a problémám ott kezdödik, hogy ugye mensi 2. napján bevettem a tablettát, de mintha elvágták volna a menzeszemet. Kemény 1,5 nap pecsételésem volt mindössze, mikor elötte 7-8 napos 10-es skálán 7-8-as vérzéseim voltak.
Ez normális, ugye? :o
A másik, hogy ugye pénteken szedtem be az elsöt...jövö hé pénteken má mehet a huncutkodás gumi nélkül? :)
Elöre is köszi mindenkinek, pusza! :)
Sziasztok! holnap jár le az első levelem a Dienille fogamzásgátlóból, nálam semmi extra nem történt, a fejem gyakrabban fájt de ezt leszámítva minden rendben! a mensi 5.napjától kell elkezdeni szedni, nekem se pecsételés,se semmi nincsen!
viszont olvastam hogy sok lánynak nőtt a melle tőle, amit én is díjaznék... ez mennyi idő után lehetséges? köszi a válaszokat! :)
Helló hölgyek!
Egy gyors kérdésem volna. Évek óta Yadine fogamzásgátlót szedek (bár ne tettem volna) de most hála az égnek felírta a dokim a Dienille-t.
A kérdés a következő: hogyan váltsak át?
A Dienille tájékoztatója szerint így kéne,idézem:
"Ha más, kombinált fogamzásgátlóról, hüvelygyűrűről vagy tapaszról tér át a Dienille alkalmazására:
Az előzőleg használt készítmény utolsó tablettájának bevételét követő napon elkezdheti a Dienille szedését (ne tartson gyógyszerszünetet)."
Az orvosom meg mintha azt mondta volna, hogy normálisan, mintha egy újabb levelet kezdenék el szedni, az utolsó Yadine-t követő szokásos hét napos kihagyással, a nyolcadik napon kezdjem el az új gyógyszert.
Az imént a nővédelmi központban egy nővér is ez utóbbit javasolta. De ha ez így oké, miért van más írva a betegtájékoztatóra?
Van valami tanácsotok, ötletetek?
Köszi előre is:
Ech0
Sziasztok!
Én kb. 3,5 éve szedem a Dienille tablettát. Nekem nincs semmi gond vele, tökéletes. A menszeszem egyből beállt, minden hónapban ugyanúgy jön meg, teljesen kiszámítható (nem lep meg). Mindig csötörtökön hagyom abba a bogyót és vasárnap este jön meg, kb. 3 napig tart, és ez minden egyes alkalommal ugyanígy van (annyi, hogy sokkal kevesebb a menszeszem, mint amikor nem szedtem). Nem híztam tőle szerintem, igaz most több a súlyom, mint egyébként szokott, de ez azért van, mert kicsit elengedtem magam karácsony táján :) Én nagyon sok fájdalomcsillapítót szedek és semmi nem semlegesíti a bogyó hatását (szedem a migrénem miatt: Nurofen, Algoflex forte, Advil forte, Algopyrin, Flector por). Egy problémám van csak, mégpedig az, hogy állandóan fáj a mellem. Van olyan hónap, hogy csak menszesz előtt fáj (kb. 1,5 héttel előtte elkezdi), és van olyan hónap, hogy előtte is, közben és utána is. Valaki küzd ezzel a problémával?
Sziasztok!
Én kb. 6 évig szedtem Novinette tablettát, különösebb gondom nem is volt vele, kicsit híztam hat év alatt kb 6-8 kg-ot, az utóbbi időben viszont az arcom nagyon elkezdett szőrösödni. Emiatt elmentem orvoshoz, hormonvizsgálat stb. mivel nem találtak semmit azt javasolta az orvosom, hogy váltsak gyógyszert. Ajánlotta a Dienillet, amiből már az első levél el is fogyott, most éppen a gyógyszermentes időszakban vagyok. Semmi gondom nem volt vele idáig, viszont azt mondta az orvos,hogy a mensim minden marad ugyanúgy. Csütörtök este fogy el mindig a 21.szem és általában köv.szerdán szokott megjönni a mensim és szombatig tart. Ehhez képest most már vasárnap hajnalban megjött és olyan erős amilyen akkor volt amikor még egyáltalán nem szedtem gyógyszert! Normális ez? volt valakinek ilyen tapasztalata? Gondolom hogy befolyásolja az is hogy másik gyógyszerre tértem át, de itt inkább arra panaszkodtok, hogy szinte nincs is, ahhoz képest az enyém... ha van valakinek hasonló élménye, örülnék ha írna!
Előre is köszi
Mona95
Én 2 évig szedtem! 60 kiló voltam mikor nekiálltam!
Ez idő alatt több mind 17 kilót híztam! :S
Tavaly Novemberbe alhasi fájdalommal kórházba kötöttem ki! Vakbél gyanú!Nem az volt mondták hagytam abbaa gyógyszert! 6 hónapig nem szedtem! Menzesz ez idő alatt 2x jött meg 1 napra! Vissza dokihoz! Kiderült h petefészek cisztám van!Nem hiszen hogy a gyógyszertől Ember függő!Most más gyógyszert kaptam!
Sziasztok!
December óta szedem a zoely nevezetű fogamzásgátlót, 55 kg voltam mikor elkezdtem, most vagyok 64, majdnem 10 kilót híztam, először azt hittem sokat ettem, majd mikor csökkentettem a kaját láttam, hogy semmit értelme mert semmi nem ment le, illetve volt hogy még jött fel 1 -2 kiló. Az orvosom azt mondta hogy ettől a gyógyszertől nem híztak még, de mind-e mellett fel írta ezt a dienille nevezetű gyógyszert. Kérdésem, valaki hízott már ettől a gyógyszertől? (még nem váltottam ki)
Egyébként ez durva... :s
Még mindig nem jött meg... Remélem csak a gyógyszertől és nem másért. Anyuka még nem akarok lenni. Viszont a körmeim erősek, kevesebb a pattanásom. nem vagyok úgy tele mint szoktam. érdekes.
Sziasztok!
Vényköteles gyógyszer átadása, eladása törvényellenes! Az ilyen bejegyzéseket töröljük. Kérlek titeket, hogy tartsátok be az oldal szabályait és a magyar törvényeket (2006. évi XCVIII. törvény)! Köszönöm!