Mik a tapasztalatok a bölcsikezdésről? (tudásbázis)
Addig is levegőn van, és nem a bacikat szívja bent a teremben.
Otthon is altatunk az erkélyen, edz, erősít, szuper.
Arról nem beszélve, hogy az egész kicsik levegőztetése máshogy nem megoldható, őket nem kötelező ugyanis kivinni napközben. (6-12hósak)
Bár a nagylányomnál volt olyan, hogy kértem, hogy ne altassák kint, kb. a 10. középfülgyulladása után.. De egyébként azon meg nem segített más, csak a mandulaműtét végül..
Huh az durva.
Összeteszem a két kezem, hogy ilyen problémák nálunk nem voltak.
A bölcsiben mindent megeszik, otthon meg válogat.
Ott csak jót mondanak, dicsérik agyba-főbe, otthon meg égedelem, de valahol ki kell magát tombolnia is. :)
Jaj, a legkisebbel még nagyon benne vagyunk.
Bár már enyhülnek maguk a betegségek, de azért még nagyon sokat nem megy.
A másik meg, hogy egyébként hogyan fogadja el a bölcsit. Most két anyuka is van, akiknek a gyereke nem akar beszokni, éhségsztrájkolnak, és nem vesznek részt semmiben, csak állnak, néznek. De nagyon durván. Tök kétségbe vannak esve, hogy hogyan fognak így dolgozni, mi lesz a gyerekkel.
Az enyém meg tavaly épp az ellentéte volt, látszólag nagyon jól beszokott, de mart, harapott, azért állt a bál, pár hónapra ki is vettem. Nekünk ez már a második év. A marás alábbhagyott szerencsére, de a torokgyulladás maradt.
Nem egyszerű ez azért.
Ez igaz. :)
Szerencsés vagy, hogy már nem betegesek.
Én ellentettje vagyok neked/nektek.
Gyerekként szinte sose voltam beteg. Nem tudom hogy óvodából és általánosból hiányoztam e összesen egy hetet.
Aztán 13 évesen mumpsz, 14 évesen bárányhimlő, azóta minden vackot elkapok.
Nekem 1-2 évig nagyon gáz volt mindegyik. Aztán meg pont a másik véglet, olyanok mint én voltam, hogy szinte sohase betegek.
Nem csak az immunrendszer, hanem az érési folyamat is más.
Előtte egyszer volt csak lázas. :)
Szerencsések vagyunk, nem betegeskedő gyerek.
Ezt egy másik hasonló fórumhoz írtam le, de idemásolom, hetente írom le ugyanezt:
5 évet kínlódtam végig a műegyetemen két gyerekkel...
1-2 évig megy ez az 1 hetet bent, 2 hetet itthon cucc.
Ami a nagyobb baj, hogy te is elkapod jó eséllyel, és téged még jobban megvisel.
Kívánom, hogy ne így legyen nálad, de nagyon ez a tapasztalat.
A 4. gyerekem kezdte tavaly. Novembertől májusig nem volt bent 5 napot folyamatában soha. A 4. napon már lázas volt. Pedig már újszülött kora óta edződött a tesóktól. A nyár jobb. Most a második évben már 2 hét bentlét után jön egy otthonülős...
Aztán 2-3 év, és sokkal jobb a helyzet, de ezen általában mindenki átmegy.
Ami az időbeni eloszlást illeti:
Ősszel inkább megfázósak. Aztán pont február-márciusra durvulnak be a dolgok, mert addigra már mindenkiből kimegy minden vitamin. (Gondolj a tavaszi fáradtságra) Pont februártól kb. májusig szoktak lenni a durva hasmenéses, vírusos betegségek, bárányhimlő, skarlát, egyik a másik után...
Talán nyár elején lenne a legjobb kezdeni szoktatni, de az első két tél akkor is nehéz. Meg egyébként sok függ attól is, milyen hideg a tél - ezt már mások is írták. Pont a kemény, hideg tél a jó...
Másfél évesen kezdte a fiam a bölcsit.
Az első két hónapban többet volt otthon, mint bent.
Azóta lekopogom, ilyen szempontból nincs baja.
Immunrendszertől sok függ.
2 évesen kezdett bölcsibe járni,olyan 4 éves korában kezdte már határozottabban jobban bírni a közösséget,addig rengeteget volt beteg,hiába adtam neki bármit is.
Kis orrfolyással még elvittem,ha köhögött,lázas volt akkor már nem (hányás,hasmenés,egyéb nálunk még nem volt soha) a többség sajnos beviszi tök betegen is (és igen van aki reggel belenyomja a lázcsillapítót és viszi) ezért is beteg ősszel-télen szinte mindegyik.
Szia!
Én ott dolgozom. A multivitamin kezdetnek jó, de tényleg hamar összeszedhetik egymástól a betegségeket. Voltak olyan gyerekek, akik az első hónap után már betegeskedett, de ez sok mindentől függ. Fontos, hogy mindig tájékoztasd a nevelőket, ha otthon előfordult hányás vagy hasmenés. Hogy meddig lehet hordani? Nekünk van egy egy éves kislány, szegény elég betegeskedő. Bár most pont táppénzen vagyok, de úgy tudom még mindig jár a gyerek, pedig másfél hete köhög és folyik qz orrocskája. A bölcsiorvos is sokat segít a hetente többszöri látogatásával, tanácsaival.
Viszont láz, rendszeres hasmenés, illetve hányás esetén muszáj szólni a szülőknek, mert ki kell tiltani a gyerkőcöt. Időnként vannak olyan helyzetek, amikor látszik, hogy némely gyermek még nem gyógyult meg teljesen, viszont a szülő sem tud otthon maradni tovább... A bölcsiben könnyen visszaesnek ilyenkor.
Igaz,nem bölcsit kezdtünk,hanem ovit,de a betegségek szempontjából talán nincs nagy különbség.
A multivitamin jó,azt adhatod neki nyugodtan,de így is mindent össze fog szedni.
Ha teheted,már az első betegségre utaló jelnél tartsd otthon,hiszen beteg gyereket nem viszünk közösségbe.
Aki nem teheti,az addig viszi a gyereket,míg nem lázas,vagy nincs hasmenés,hányás.
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Ex-candidások tapasztalatai
- Hogyan oldanátok meg a bölcsikezdést és az új munkahely keresését?