Miért vásárolok magamnak egy csomó ruhát, ha így is sok ruhám van? (beszélgetés)
Lehet hogy egyszer még jól jön a felhalmozott ruhamennyiség. Én néhány évvel ezelőtt várakozáson felül jól kerestem, és vettem egy csomó ruhát is, de csak olyanokat, ami komolyan megtetszett, alkalmam sem volt évente végig felvenni az egész kollekciót munkába, szinházba stb. Aztán változtak az idők, a ruhák már nem, érdekeltek, de
elég gyakran van jelenésem és milyen jó, hogy tudok mihez nyúlni. ( nemrégi vásárlás, 4-5 éven belül ) Pár hete annyira boldog voltam, találtam egy alkalomnra egy megfelelő ruhát, amiről már el is feledkeztem.
Természetesen nemcsak magamnak, hanem a fiamnak vettem elég szép mennyiséget.
Ha egyszer leállsz, pár évre meglesz oldva az öltözködésed.
Szerintem most már ne az okot firtasd.
Tarts kis megtartóztatást ,mindíg csak a másodikat vedd meg.
Aztán haladj így tovább,,ez nem nehéz.
Pótcselekvés. Valamit kompenzálsz vele. Mint másoknál az evési kényszer.
Az már haladás, hogy észrevetted, a miértjére is te fogod tudni a válasz.
Per pillanat semmi másra nem tudnám.
Tisztában vagyok vele, hogy jó, ha nem eltéve pénzem, és nem egyik napról a másikra élek, de nem szeretnék leélni úgy sem egy életet, hogy csak spórolok, spórolok, hogy legyen.
Ha Te problémának gondolod ezt, akkor neked az. Szerintem pedig természetes h ha van rá pénzed akkor magadra költöd.
A ruhát tudod használni, a bankban álló bepenészedett pénzt pedig nem.
Van mit felvegyek, nem azzal van a probléma. Viszont sokszor megveszek olyan ruhadarabokat, amik nélkül meg tudnék lenni. Van vagy 10 melegítőfelsőm (Nike, Calvin Klein, Polo Ralph Lauren), mégis láttam leárazva 12.000 Ft-ért egy olyan színű Nike felsőt, ami tetszett, árban is elfogadható volt, ezért megrendeltem.
Biztos vagyok benne, hogy fogom hordani, és szeretni fogom, de nélküle is meglettem volna.
További ajánlott fórumok:
- Egy évig nem vásárolok ruhát, kihívás lenne számodra?
- Mostantól inkább kevesebb palackozott italt vásárolok mert...
- Ha eladok egy lakást és nagyobb értékben vásárolok egy új építésű ingatlant 15 millió forintért, kell illetéket fizetnem vagy illetékmentes?
- Ha vásárolok egy ruhát és visszaviszem, vissza kell adniuk a pénzt, vagy kötelezhetnek arra, hogy levásároljam?
- Használt lakást vásárolok, mikor kapom meg a szocpol.-t?
- Mennyi adót kell fizetni eladót lakás után, ha nem vásárolok másikat?