Mostantól inkább kevesebb palackozott italt vásárolok mert... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Pontosan az a cél, hogy minél többen vegyék meg a +50 Ft-os sz*rokat, de minél kevesebben vigyék vissza őket üresen. Pontosan ezért, DIREKT, nem javítják meg az automatákat és játszanak az idegeinkkel a sorbanállás-játékkal. És ebben vastagon benne van a boltok személyzete IS, "
Nem értek 1et veled
Elönt a szemét bennünnket, vissza kell gyűjteni a műanyagot és üveget
Bizony, ma beszélgettem a boltos kisasszonnyal, nekik kötelesságük mü.zsákba pakolni és rendbentartani a visszaváltó gépeket, illetve azonnal jelenteni ha elromlik
Ingyen, nix plusz pénz ezért
Napokban a Pennyben elromlott mindkét gép
Mondta a hölgy vigyem az üvegeimet a Spárba, Lidlbe, vagy 1-2 nap és megjavitják
Egy csöves fazon elkunyerálta az üvegeimet, odaadtam neki
És hol ebben a buli, miért éppen a MOL nyerte ezt a rendszert?
A fene tudja a tutit
De nem ugyanaz az automata kezeli a kettőt?
Nálunk azzal szokott mostanában gond lenni, hogy tele van az automata, nagy vonzáskörzetű, de kis város, kevés automata és heti egyszer szedik össze a begyűjtött motyót, az üzletnek nincs kedve/helye tárolni a zsákokat, így inkább hagyják megtelni az automatát.
Sparnal van külön 125 és külön 50,-Ftos automata, de máshol nem tudom hogy van.
Használom,,mert ha keveset veszek tényleg jó.
De nem vagyok pénztáros,,van amikor csak forgatok hogy hol a v.kód.
Itt ahová járok bár meghagyták a kasszát de nem működik,,csak ha sor van.
Élmény volt ma mikor beült a pénztáros,,és mindeki odaállt,,a másiknál meg senki.
Én azt nem használom. Pár próba után inkább sorbanállás mellett döntöttem.
Gyakran az önki előtt is állnak.
Én mondjuk a + 50 forinttal nem igazán értek egyet, hisz a flakon előállítása eddig is pénzbe került.
Re-pontokkal eddig csak pozitív tapasztalatom van.
Te pedig tökéletesen leírtad a lényeget. Pontosan az a cél, hogy minél többen vegyék meg a +50 Ft-os sz*rokat, de minél kevesebben vigyék vissza őket üresen. Pontosan ezért, DIREKT, nem javítják meg az automatákat és játszanak az idegeinkkel a sorbanállás-játékkal. És ebben vastagon benne van a boltok személyzete IS, ha mással nek, azzal, hogy a 90%-uk arrogáns, bunkó módon válaszol ha a visszaváltásról kérdezel (mikor a defektes automata kijelzi, hogy "Forduljon a bolt személyzetéhez")
Amit elfelejtenek: Az emberek nem hülyék. Mi is át fogunk térni a tisztított vízre és a szörpre, a férjem meg majd iszik üveges sört. Rajtam ugyan nem keresnek egy fillért se.
Mi megoldjuk SodaStream cuccokkal.
Tök finom ízekkel lehet variálni.
A vizünk is iható.
Sört ritkán iszunk .
A kidobandó forintokhoz annyit,,nem vagyunk megszorulva,,nem fog remélem ezen múlni ,,mégis sajnálnám.Egyszerűen így vagyok berendezve.
Most pl. olvastam hogy rendezvényeken,jön a Repohár,,és nem kevés pénzért,,orbitális baromság,,pedig ugye jónak tűnik.
Kapisgálod a lényeget. Nekem egy olyan személy beszélt arról hogy lényegében miért találták ki az üvegvisszaváltást, aki közel van a tűzhöz.
Állítólag a cél az hogy mennél kevesebben vigyék vissza a flakonokat, az az mennél több 50 ft maradjon bent. Ez a sok 50 ft a profit. Ezért nem igyekeznek megjavítani a rossz gépeket, ezért hagyják - és később még gyakrabban tele a tárolókat, ezért van annyi gép kihelyezve, hogy lehetőleg mindig sorban kelljen állni. És arról nem is beszéltünk hogy sokan csak 1-2 flakonost vesznek mondjuk utazáshoz, sok esetben egyszerűbb kukába dobni a flakont mint kiállni egy sort.
Ez után is szinte ugyanannyi flakon kerül kidobásra mint eddig.
Meggondolandó ez sok vidéki kis faluban. Itt sok embernek nincs kidobandó 50 forintja.
Ez valakinek a nagy biznisze, mert lényegében ugyan oda kerül a palack, mint korábban, csak keresnek rajta.
Ha annyira környezetet akarnának védeni (globálisan), akkor már régen visszaálltak volna az üvegekre.
A mi kis szennyezésünk sehol sincs az USA, Kína és India szennyezéséhez képest.
Szerencsére még nem botlottam működésképtelen automatába.
Amikor hirtelen felemelték a patron árát, vettünk egy szódagépet - idegenkedtem attól, hogy palackozott vizet cipeljünk, és termeljük a műanyaghulladékot.
Arról viszont tehetnek, hogy nem ürítik az automatát, és sok helyen ezért nem vált már vissza.
Mondjuk engem pont nem érdekel, azt a heti 1 üveget megoldom, és nálunk mondjuk ahol eddig próbáltam mindenhol rendben volt minden vele. Igaz, én nem csúcsidőben járok, hanem délelőtt, szinte sosincs senki...
Szódát iszunk szörppel vagy citromlével. Vagy simán csapvizet.
A szódát legalább cserélik.
Így van ezzel az egész falu.
A férfiak áttértek az üveges sörre - azt visszaváltották korábban is, mert rekeszes kiszerelés.
A bolti személyzet nem tehet arról, hogy méteres sorok állnak a visszaváltónál, mert több zsáknyi palackkal érkeznek az emberek. Arról sem a személyzet tehet, ha nem működik az automata. Azt sem kell rájuk róni, hogy a palackokra és sörös dobozokra felszámolják az 50 forintot. Meg sem tehetnék, hogy ne számolják fel.
A továbbiakkal egyetértek. Én is tudatosan kerülöm a palackos vizek és üdítők vásárlását.
További ajánlott fórumok:
- Fogyókúra mostantól....
- Egy évig nem vásárolok ruhát, kihívás lenne számodra?
- Gyedet és csal.pótlékot mostantól a Magyar Államkincstártól kapom. Eddig a m.hely volt kifiztőhely. Van valakinek hasonló problémája?
- Aki egészségesen szeretne mostantól étkezni az csatlakozzon!segítsünk egymásnak!
- Miért vásárolok magamnak egy csomó ruhát, ha így is sok ruhám van?
- Ha eladok egy lakást és nagyobb értékben vásárolok egy új építésű ingatlant 15 millió forintért, kell illetéket fizetnem vagy illetékmentes?