Miért vannak mindenhol hangyák?(tömegével) (tudásbázis)
Próbáljátok meg ti is a következőt.
Rakjatok le a lakás különböző pontjaira egy lapos tálban olajat tegyetek az olajhoz egy evőkanálnyi palacsinta tésztát úgy hogy kicsit kifolyatva az tál mellé hogy szagot fogjanak a kis dögök.Belefulladnak az olajba.
Tvasszal rajzás van azért van hirtelen sok belőlük.Ezt onnan tudom hogy most írtam a biológia projektem a hangyákból.Télen téli álmot alszanak és eltünnek.
Én egyik nap gyantáztam a lában a folyosón és a meleg gyanmtára is jöttek nagyon.Aztán egyik el akart cipelni egy darab gyantát(kb 3x akora volt mint ő) azt hozzáragadt végleg.
Sziasztok!
Rájöttem, hogy a hangyócák nem szeretik az illatgyertya szagát, nagyon gyorsan eliszkoltak! (teafa + citrom illatú, illetve gyömbér illatúval próbálkoztam)
Késsel vágtam le belőle egy kis darabkát és a kijáratukhoz tettem! Többet nem jöttek elő! :)))
Nekem a sütőpor/szódapor megoldás nem vált be!
Próbáljátok ki!
Ne marháskodj! Én, meg a nagyság és tájékozottság?
Pár hónapja anyaggyűjtés közben találtam az infót, és az agyam gyakran összetéveszti magát egy szivaccsal.:-)))
Meghajolok nagyságod és tájékozottságod előtt,én nem vagyok entomológus:)csak átveszem az infót:)
De alapjában én is a raidet/a jó szagut/részesítem előnyben:)Ja és másképp fogok a szárnyas versenyzőkre tekinteni:)
háááát nem tudom:)
nálunk a babakocsi tároló volt vastagon teli hangyával de úgy,hogy már a babakocsikat is ellepték.Na,én jól beszórtam a fal tövét sütőporral és egész tavasszal és nyáron egy hangyát nem láttam.
nekem bejött.
lehet,hogy a hajdú-bihari hangyák ilyen satnyák:)))
Nálunk is hangyainvázió van,pedig 3 centis szigetelő van a padló,meg a járólap alatt.
A sütőport én is kipróbáltam,de meg se kottyant nekik,viszont néhány napja befújtam Raiddel a fal tövét,azóta nem láttam egy szálat sem.
Nálunk is sok a hangya! :((
Bár most kicsit megbolygattuk a hátaz, bontottunk, padlót szedtünk fel, talán azért is jöttek elő!
Nálunk azok a jó nagy, fekete hangyócák vannak, akikre semmi hatással nincs a hangyacsapda, csak a Mortein. A sütőpor sajnos csak időleges megoldás. Előmásznak és felmásznak az ajtókeretre, mosogatóra, mosdókagylóra, fürdőkádra, szekrényre! Néha még a cipőbe is találok belőlük!
Engem is bosszant, de nem tudok nekik mit tenni! Csak reménykedem, hogy hamar visszahúzódnak!
Egyébként tényleg leginkább az eső előtt jönnek elő.
Csalánlevél!
A nálunk honos Anergates atratulus hangyák hímjei akkorák, mint a nőstények, de szárnytalanok!!! Amik szárnnyal jönnek elő, azok mind csajok. A párosodás után elrepülnek, nemsokára elvesztik a szárnyaikat, felnevelik a dolgozók első példányait, és... az eredmény ott futkos mindenhol, nálam leginkább a fürdőszobában.
A sütőporos megoldásról nem hallottam, de kipróbálom!
:D:D:D:D
Azt olvastam hírtelen, hogy "készülnek az új bolygókat elkészíteni..."
Már majdnem felkiáltottam, hogy támadnak az űr hangyák:):)
Nálunk is vannak:(
Nem , a szárnyasok a hímek akik szaporodni fognak az adott ciklusban,a királynőből pedig csak egy van beásva a bolyba,mert röp és mozgásképtelen,csak tojik.eyg -két nőnemű králynőpete is születik,de azoknak más új bolyt kell építeniűk ,mert egy boly-egy királynő/Két dudás esete:)/De a kicsik tényleg dolgozók,és kaját gyüjtenek.
De mindegy ,mert akkor is undorítóak a lakásban,és
jó rájuk a sütőpor:)
akkor is jó a sütőpor:))))
de köszi a felvilágosítást mindenkinek:))
Mert tavasz van:)Most kezdenek a szaporodási fázisukhoz,most keltek ki ,és készülnek az új bolyokat elkészíteni,ehhez sok energia kell nekik ,és mégkint nincs kaja ,hát bejönnek::)))
Azt hiszem ennyi nagyjából!Ja és mégjön majd egy hónap múlva a rajzás!!Na az elég gáz!!!
Nálunk tele van a fűrdő és a konyha hangyákkal.
Hangya invázió van nálunk. Pedig mindig van söpörve és porszívozva.
Wááá, ne is mondd!!!!
Nálunk is tele van hangyával az előkert. Morteint kapnak vacsira :) De lassan már immunisak lesznek rá.
További ajánlott fórumok:
- Ha anyósod egyetlen kicsi fia a férjed és mindenhol megpróbál keresztbetenni neked mit csinálnál?
- Csak hogy megnézze az orvos a fogam, 1 hónapot kellett várni, kb. 2 perc volt. Ez mindenhol így megy?
- Miért tiltott le mindenhol, ha előtte heteken át folyton írt?
- Vállalkozói átverés, miért van ez mindenhol?
- Mindenhol kell fizetni a nem kötelező oltás beadásáért? Miért? Kié lesz az a pénz? A gyerekorvosunkat nem kérdezem, nehogy "megjegyezze".
- Miért nem tudok skype .n ékezettel írni? és egyébként mindenhol megy !