Mindenhol kell fizetni a nem kötelező oltás beadásáért? Miért? Kié lesz az a pénz? A gyerekorvosunkat nem kérdezem, nehogy "megjegyezze". (tudásbázis)
mi fizettünk-gyerekenként ezer forintot.
Azt mondta a háziorvos,hogy fejlesztésre megy-mivel ő nem fogad el hálapénzt-így gyűjtenek jótékony célra.
Márciustól az influenza,és a pneumococcus védőoltások beadásáért nem kérhetnek el pénzt.
ennek nagyon örülök,mert januárban közölte velünk a háziorvos,hogy megduplázta a tarifát,és gyerekenként kér két ezret:oo.
nem elég az embernek kifizetni az oltóanyagok árát,még fizessünk a beadásért!
Úgy döntöttünk,hogy mivel 8 orvos van a családomban,nem a háziorvoshoz viszem ezentúl a gyerekeket pl.ha a kullancs betegség ellenit kérjük,hanem családon belül elintézzük.
Azért szerintem nem kérhet el az orvos pénzt, hogy bead egy oltást, ezért háziorvos, ingyenes az ellátás.
Ha viszont valaki magánorvoshoz jár, akkor fizesse meg a költségeit, azokat az orvosokat nem állambácsi fizeti, hanem az egyes betegek.
nekem nagyon jó ismerősöm a doki, mégsem merült fel sohasem, hogy ne adna számlát róla...
ő is mellékeli a másolatot a beadott oltási jelentés mellé...
De teheti!!!
* Nem kötelező védőoltásokkal kapcsolatos konzultáció ,vizsgálat és a külön adminisztráció költsége - olyan oltások, melyeket a páciens saját kérésére adunk be, s jogszabály ezt nem teszi kötelezővé 1997.CLIV tv.57§ (3)-(4), 1997.évi LXXXIII tv.18§ (6) t
2 000 Ft
"A tapasztalatok szerint az oltási kedv a gazdasági válságban sem hagyott alább, holott van olyan választható gyermek védőoltás, melynek darabjáért 18 ezer forintot kell fizetni (s kettőt kell beadatni belőle), nem is beszélve a 90 ezerbe kerülő méhnyakrák elleni vakcináról.
S bár a választható védőoltásokért fizetni kell a szülőknek, mélyen benyúlva a pénztárcába, mégis egyre többen vállalják az anyagi áldozatot, mégpedig a gyermekük egészsége érdekében."
Az oltóanyag szeritnem evidens, de ha értelmezitek a kérdést, az is feltűnik, hogy a gyerekorvosról beszél, nem a gyógyszertárról. Nem kötelező oltást ugyanis a gyógyszertárban kell venni, alapesetben nincs a dokinál...
No, mindegy.
Elvileg kell fizetni a nem kötelező oltások beadásáért, de pl. a lányomnak sem a meningococcus, se a kullancs encephalitis elleni oltásánál nem kért pénzt a dokija. Szóval szerintem dokifüggő.
Ha nem akarsz direktben rákérdezni, add elő a "hülyét" és mondd el neki, hogy be szeretnéd oltatni X betegség ellen, hogy működik.
Akkor ő elmondja, hogy bemész hozzá, ad receptet, kiváltod, viszed a gyereket, megvizsgálja, beadja és kell-e fizetni. Mert ilyen esetben el kell mondania részletesen, sőt még az oltóanyag kb. árát is meg tudja mondani.
olyan pedig nincs!
azt nem teheti!!
azért kell fizetni,mert te választod,nem pedig mint a kötelezőt ha tetszik ha nem be kell.pl.mi agyhártyagyulladás ellen,mindíg beoltaTTUK A GYEREKEKET,neis vac-c ezek szerintem fontosak főleg annak aki vidéken él esetleg sokat kirándul,drága de relatív...mihez képest,x ezer azért hogy megvédd...vagy több százezer a gyógyításért(ha egyáltalán gyógyítható)
a gyártónak megy a pénz.a dokinak meg a bónusz pont amiért értékesítette neki
kell
2000 ft még a saját gyerekorvosodnál is, el kell számolni vele neki, így nyugtaköteles...
A szúrásra gondolsz, vagy az oltóanyagra?
Szerintem a szúrásért nem kell, de az oltóanyagot meg kell venni, a doki írja fel receptre.
További ajánlott fórumok:
- Ha anyósod egyetlen kicsi fia a férjed és mindenhol megpróbál keresztbetenni neked mit csinálnál?
- Csak hogy megnézze az orvos a fogam, 1 hónapot kellett várni, kb. 2 perc volt. Ez mindenhol így megy?
- Egyre jobban szőrösödöm, mindenhol, SEGÍTSÉG!!!
- Válsztanátok olyan gyerekorvost, aki először homeopátiás szerekkel próbál meg segíteni?Ellene-mellette?
- Te mit adnál a gyerekorvosnak karácsonyra köszönetképpen ajándékba?
- Elkeserít a látvány, hogy mindenhol telefonjukat nyomkodó...