Miért szakad ki a túrósrétesem oldalt sütés közben? (tudásbázis)
Nem.
egy rud retes (nalam legalabbis) 4 lapbol all, ehez jon a fel kg turo.
Ezt a fél kg túró/ 1 rudat nem igazán értem...
azt akarjátok mondani, hogy egy 6 lapos rétestésztához 3 kg túró kell? 6 db fél kg-os csomag?
Huha!
koszi mindenkinek a regeteg tippet, az a biztos, ha sorra kiprobalom oket.
Az erdekes az, hogy csak a turos fekszik ki.
Bolti tesztaval csinalom, minden lapot megkenek vajas olajos cuccal,majd keves buzadara, tenyleg keves, aztan a turo. fel kg val csinalom en is. Most tudom kicsit lehetett volna szarazabb is a turo, mert sules kozben allt a leve a tepsiben. De most mas turoval csinaltam, maskor nincs leve, csak siman hosszaban az oldala kiszakad, mikor jobban, mikor kisebb helyen, de most mind a 2 oldalt vegig szinte. Ja es a tetejet is kenem a fent emlitett cuccal
Te-eM! nem bemutatora megy, de gusztusosabb, ha egyben van, es bar ezt most csak en es a fiaim ettuk meg, de pl a parom chef. Mondanom se kell,hogy maximalista. Nem rakhatol ele egy lapotyat a retes helyett! :)
holnap reggel keszul neki a meggyes makos, azzal erdekes modon nincs ilyen gond, eddig legalabbis nem volt :)
Nem bemutatóra készítem csak megtisztelem a vendégeket és a családtagjaimat ,hogy olyan süteményt teszek eléjük amit ha meglátnak szinte a szemükkel falják fel.Mennyivel izgalmasabb egy sütemény ha nem csak porcukorral van eléd tolva.
Tudod azt tanította a nagymamám ,hogy az ember a szemével eszik először.És ezt tartom tanítom mindig.
A fantázia szabhat határt a díszítésnek.:)
Ja,a tetejére nagyon-nagyon vékonyan egy kis vajat kenek!
Én nem mindig grízt használok,van hogy sima zsemlemorzsát.
túl szorosan van feltekerve..lazán kell.vagy túl vékonyra van nyújtva a tészta..
én egy rúdba 0,5 kg túrót szoktam tenni,teszek bele búzadarát is..meg valamikor meggyet is hozzá..de még sose szakadt széjjel ,a tetejét meg soha nem szurláltam meg.nem kell.
Sztem drágám, két oka lehet:
nagyon lágy a tölteléked,
nagyon szorosra tekerted a rudat.
Én csak a töltelék alá szoktam szórni egy csíkban zsemlemorzsát és nem grízt teszek a túróba.
A konyharuha szélét emelem felfelé, így tekerem fel a rudat.
De a biztos tipp repedés ellen, ha csak megszóród a rétest a töltelékkel,(ahogy anyáink is csinálták) és nem csíkban lerakod.
Nagyon sok sikert a következőhöz!!!!
További ajánlott fórumok:
- Az iwiw nem enged belépni, nem tudom használni az oldalt. Mi lehet a baj?
- Hason, oldalt, vagy háton altassam a babámat? Tanácstalan vagyok...
- Miért "nem" szeretem a Hoxa oldalt... :)
- Igénytelenség vagy miért jelenik meg egy férfi szakadt ruhában randin?
- A szakadék szélén állva. Mit tehetnék?
- Mit lehet tenni, ha a köröm szép hosszúra megnő, de mégis a közepe fele oldalt beszakad folyamatosan?