Miért nincs rend? (beszélgetés)
minden nap felporszívózom a lakást,másnaponta fel is törlöm.ablakot évszakonta mosok.Por törölni ÚTÁLOK.
Tücke ha ekkora energiád van ablakmosásra várlak szeretettel.Nekem annyi van hogy csuda.Duplák ráadásul :)))
Szabryka gratula a gyerkőchöz.
Akkor ezt hallgassátok/ovassátok/!
4 éves kisfiamat megkértem, mert imád segíteni,hogy rakja le a tiszta wc-fürdőszoba szőnyeget,ügyesen megcsinálta.Erre amikor teríteném ki a ruhát csörög a telefonom és mire letettem, a gyerek kiterítette a ruhákat.Igaz minden egyes zoknit más csipeszre és kicsit meg kellett igazítani, meg amikor láttam a földet is érte a ruha, ahogy kirázta, de korához képest elég szép lett.Olyan büszke vagyok rá. A ruhák nem lettek piszkosak, mert elég tisztaság van nálunk.És a kis szeme úgy csillogott, hogy azt ő csinálta.Imádom.
Meg kell tanulni a tarló-járást.Nagyon tudnak szúrni a legódarabkák a fiam szobájában.Határokat kell szabni.Legyen olyan része a lakásnak ami játékmentes nagyjából.A gyerekszobában addig szoktam hagyni a kupit amíg nem kezdi zavarni a fiatalurat.Nagyon kitartó ám.Aztán megyek a porszívóval és ami nincs elrakva ....akkor van nagy ijedelem :))
A kicsike(17hónapos)után mindig pakolok szokja a rendet..hátha rákap.Mosni majd mindennap szoktam és hajtogatok.Párom szerint folyamatosan megyek teszek veszek.Idegesíti.De ha nem ezt teszem kiszorulunk a lakásból.
Látom sokan ugyan azt élik át mint más.
Nekem a nagy 14 éves múlt, a kicsi 3 éves. Komolyan mondom a nagy fiam kisebb korában sokkal rendmániásabb volt mint ma...
A kisfiam ha benéz a szobájába csak szalad hozzám, és mondja : "anya, a Ricsi szobájában puki azaz KUPI van", ó így mondja.
A nagynak napokat kell könyörögnöm, hogy rakjon rendet a szobájában, és ha meg is csinálja, 1 óra múlva megint káosz van. Komolyan nem értem hogy csinálja.
A kicsi sokszor összepakol maga után, és ha megdicsérem érte, nagyon tud örülni :)
TE ismersz ilyen anyukákat?
Én nem, legalábbis a közvetlen környezetemben biztos nincs egy sem. Nálunk már 3-an pakolnak. A nagylány 6 éves múlt, a kicsi 4 és fél lesz lassan. A picur még csak 6 hós múlt, de már pakol. A nagyok is csak szétpakolni szeretnek és hiába van egy "játszószobájuk" mégis mindig a nappaliban játszanak, ahol persze mindig kupi van. Még mindig rájuk kell szólni, hogy pakoljanak el. És ne keseredj el, kb 3 éves volt mindkettő, mikor elkezdett pakolni, még ha csak úgy is, hogy én mondtam mit hová tegyen.
És este, mikor már hulla fáradt vagyok csak egy utat csinálok a szanaszét levő játékok között és reggel pakolunk el együtt.
Vasalni, már csak ingeket vasalok, és amit muszáj, egyébként mindent hajtogatok egyből és megy a szekrénybe. nem is látszik hogy nincsenek kivasalva. Mosógép nálunk minden nap megy. ha kimarad egy nap, akkor másnap kétszer legalább.
Nálunk a kisebbik lányom, a 4,5 éves mai napig úgy eszik, mint egy kismalac. Utána még a padlót is össze kell söpörni mindig :( Nem tudom miért, a nagy mindig rendesen evett.
Hidd el nem csinálsz rosszul semmit! Én próbáltam bevezetni, hogy ha már nem játszanak egy játékkal, akkor tegyék el és csak utána vegyenek elő másikat. Nekem nem sikerült.
És nem érdekel ha beesik valaki és rumli van a játékoktól. Máshol nincs rendetlenség és tiszta minden. Ahol gyerekek vannak szerintem ez a normális. Inkább azon gondolkoznék el, hogy mit csinálnak a gyerekek ha nincsenk szanaszét a játékok.
Úgyhogy kitartás
Csak csendben jegyezném meg:nálunk egész kicsi kora óta maga pakolja el a játékait maga után és ez ma is működik (csak néha szolnom kell),néhány éve a tiszta ruháit is a szekrényébe,mi pedig a sajátunkba.Igenis látnia kell,hogy nincs "házvezetőnőnk" aki majd megcsinálja helyette./Én is ezt láttam otthon!/
Sajnos az átlagember élete elmegy arra,hogy dolgozik,majd otthon is dolgozik (takarít,mos,főz stb...) és így is kevés az az idő amit együtt,pihenéssel vagy aktív pihenéssel tölthetünk.
15 hónaposan mindenhova felmászik és fut
ki akar menni az udvarra
hát nem olyan mint a lányok voltak napközben fél órát alszik
ugyhogy általában éjszaka főzők másnapra
éjjel még kétszer eszik
szóval ez egy folyamatos készanlét
Na ettől a majd ha nagyobbak lesznek bevonod őket a pakolásba dumától leszek rosszul. Az 1 és 3 éves gyerekem ár tud pakolni sőt élvezik. Nekem is két fiam van és nem vagyok rendmániás és van este amikor én pakolok el utánuk.. de alapból mindig segítenek.. mert kezdettől fogva be vannak vonva.. már 1 éves koruktól együtt pakolunk.
A bölcsiben oviban is el kell pakolni a játékokat a gyereknek. Szóval igen is vond be őket a takarításba.. van nálunk is közös porszívózás, söprés és felmosás.. na persze n néha úszik a kő ha ők mossák vagy törlik fel.. de sebaj..
Most is éppen elpakolták a nagy játékos dobozt és azon mérgelődik a kicsi,hogy nem bírja el. Szóval így van jól.
Egyébként meg nem kell mindig mindennek tip topnak lenni.
sajnos sem mosógatógépem a nígyik pedig idősek már nem bírnak a picurral
a lányok viszont suli után elviszik sétálni csak az a baj,hogy4-re érnek haza
További ajánlott fórumok:
- Fly lady program. Csinálja valaki? Milyen? Soha nincs rend otthon:(
- Halak jegyűek ti is úgy érzitek valami nincs rendjén ....
- Érzem, valami nincs rendben velem..
- Nagy gyerekemmel valami nincs rendjén - egy anya
- Tegnap még volt internet a laptopomon is meg a rendes gépen is, ma viszont a laptopon egész nap nincs. Miért lehet ez?
- Hivatlanul jönnek, majd kritizálnak, hogy miért nincs rend?