Tegnap még volt internet a laptopomon is meg a rendes gépen is, ma viszont a laptopon egész nap nincs. Miért lehet ez? (tudásbázis)
Megpróbálom "elmondani".
Na ez ilyesmi volt, hiszen interneten keresztül nem mondom, hanem írom, ezért szoktam én id.jelbe tenni. Persze ezt nem kell komolyan venni, csak idétlenkedtem:)
Első körben üzemeld be a routert - konnektorba bedugni - és kösd össze a laptoppal a kábellel. A routerben 1-4-ig négy számozott port van, az elsőbe dugjad.
Ha már világítanak a ledek, akkor utána megint nézd meg, hogy a cmd-s fekete dobozban kaptál-e IP címet és alapértelmezett átjárót.
Elvileg valami ilyen Ip-t kell kapjál, hogy 192.168.1.x és az alapértelmezett átjáró a 192.168.1.1.
egyébként így néz ki a router?
Na próbálok kicsit magyarázni.
1-es szitu (ami nektek van):
falból internet >> bele a kábelmodembe >> 1-es gépre internet >> továbbadja 2-es gépnek
ehhez az 1-es gépnek mindig menni kell, az internetmegosztásnak működni kell, ami folyton tönkremehet, bezavar a tűzfal, a kábel, az ip-cím kiosztás és azis, ha kikapcsolod az egyes gépet :(
2-es szitu (wifi router):
falból internet >> bele a kábelmodembe >> tovább a ROUTERNEK
innentől a router automatikusan továbbosztja a netet akár wifin, akár kábelen bármilyen kliensnek, semmit se kell beállítani vagy szórakozni. Kábelen általában 4 gépnek tudja továbbadni, mert 4 portja van hátul, wifin szinte korlátlan.
Ezt kéne megcsinálni..
TP-LINK 150Mbps WirelessLite N Router
Az egyes számú gép rá van kötve valami fekete dobozra:Scientific Atlanta Cable Modem with emta VRF
a fehér kis dobozon szerepel a gyártó, meg az alján kell lenni egy matricának, amin valamilyen típusmegjelölés áll. ha ezt megírod, meg tudom mondani, mi ez.
az egyes számú gép - ami működik - hogy kapja a netet? kábel, wifi? ha kábel, az mibe megy, hogy jut el a falig?
ez fontos, mert tudnom kéne, hogy adsl, kábeles net, stb.. a legbénább megoldás egyik gépről a másiknak adni a netet, szerintem meg tudnánk csinálni jobban is. ha tudnám, milyen dobozaitok vannak.
A kábel tuti be van dugva, ellenőrizted mindkét végét? Van, amikor meggyengül a műanyag, és kicsit kicsúszik sajna.
Fontos lenne tudni, hogy ahol be van dugva a kábel, konkrétan a csatlakozónál van-e narancssárga vagy zöld fény, vagy tök sötét minden.
Hú, ez a lehető legbonyolultabb felállás, mert akkor az a másik gép "osztja a netet"...
A másik gép 1. be van kapcsolva? 2. azon megy a net?
Nincs routeretek? Sokkal egyszerűbb lenne azzal osztani a netet a lakásban, hiszen azt arra találták ki. Egy kis dobozka, már egész olcsók is vannak...
start menü keresőbe beírod, hogy cmd, kinyitod - ez egy ilyen fekete ablak -, ott begépeled, hogy ipconfig, akkor van ip-címed? meg "alapértelmezett átjáród"?
vagy csak azt írja ki, hogy "adathordozó leválasztva"?
és a kábel hova megy, egy routerbe, egy modembe vagy egy másik számítógépbe?
"ejteni" nem ejteni
ezt nem értem, bevallom :)
És "ejteni" nem ejteni, ha már irjuk:)))
Nekem pindurt hasonló a bibi.
"Megjelöltem" valakit skype-on, a gépemen elfogadva, a laptopon elvileg még nem vett fel a partnerlistára.
Ezt érti valaki?
További ajánlott fórumok:
- A számitógépen nincs internetkapcsolat, viszont a laptopon van.Létezik ilyen?
- Segítség! Új laptopomon a kamera fordítva mutatja a képet. Mit lehet tenni?
- Cicáim állandóan a laptopomon fekszenek. Mit tegyek hogy leszokjanak róla?
- Hogy tudom a laptopomon a vezetékes egeret használni?
- Mobilinternet laptopon
- Internet laptopon nyaraláskor!