Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Miért nem puhul a babom a levesben? fórum

Miért nem puhul a babom a levesben? (tudásbázis)


1 2 3
2022. aug. 19. 13:28

Há beáztattad e? jójány!


Be szokták áztatni!

2022. aug. 19. 13:22
Vizben kell aztatni 1 ejjelen at
2022. júl. 8. 16:00

Megpuhult azóta?

(Bocs)

2012. nov. 11. 15:06
mirelit bab? Jégkertes, Fevitás? Mind szar!
60. 298b15dfdd (válaszként erre: 58. - Vitéz Imi)
2012. nov. 11. 15:01
Lehet,hogy az apósom volt:) Sohasem volt idei babja:)))
59. cicaaa65 (válaszként erre: 58. - Vitéz Imi)
2012. nov. 11. 14:41
Valahogy csak el kellett adni neki, még az üknagyanyjáról maradt rá :))
58. Vitéz Imi (válaszként erre: 56. - Csibebaby80)
2012. nov. 11. 14:28
A piacon vett ismerős álparaszttól/a vett babból derült ki/ vásároltam fél kilót,azt igérte,hogy fél órát elég főzni,de a 10 órás áztatás után 11 órás főzést követően ehetetlenül kemény maradt.Pedig szódabikarbónát is kipróbáltam. Lehet hogy valamelyik indián temetkezési hely feltárásakor találták!
57. Csibebaby80 (válaszként erre: 50. - Pircsi24)
2010. nov. 13. 06:39
én is a Tesc.-s babbal jártam így...
2010. nov. 13. 06:36
Hiába áztattam be előtte való nap, kb 5 óra alatt főtt meg a száraz bab. Szerintem átcsomagolták a boltban, vagy sokat állt a bab mielőtt becsomagolták volna... Ezért külön raktam fel mindíg főni, majd ha kezdett megpuhulni, akkor raktam át a levesbe. De ajánlottak egy jobbat. Fagyasztott zsenge babot fogok venni ezután, az hamar megfő...
2009. márc. 8. 20:19
Én mindíg beáztatom előző este a babot, aztán mikor másnap felteszem főni, teszek bele egy pici szódabikarbónát.
2009. márc. 8. 18:46
Be kell áztatni egy éjszakára előtte. Talán ezért.
2009. márc. 6. 10:28

Lehet, hogy nem áztattad be előtte. Bab főzése előtti este már beáztatom vízbe, reggelre háromszorosára megdagad és már szinte puha is. Majd főzés előtt a vízforralóval felfőzök vizet, abban is megáztatom kicsit a babot 1-2 percre, ezt kétszer is megcsinálom - így nem lesz "fingatós" a babból készült étel.

Ezután odateszem főni, egy óráig főzöm füstölt husival, hagymával, stb., majd az óra fővés után jöhet rá a tejfölös habarás és kész is, extra fincsi és puha.

52. Lilly1
2009. márc. 6. 10:12
Én is megjártam már párszor, azóta csak kuktában főzöm. Ott muszáj neki megpuhulni. :-)
2008. aug. 14. 20:03
Régi a bab!Tegyél egy kicsi szódabikarbónát bele,attól megpuhul.
50. Pircsi24 (válaszként erre: 28. - E71af41436)
2008. aug. 14. 19:48
szintén a tescos babbal jártam így, fél nap főzés után is kemény volt :(
2008. júl. 5. 16:35
szívás,nekem is volt párszor,sztem régi a bab
48. Alexx (válaszként erre: 24. - Nyuszitapi)
2008. jan. 15. 10:13
borsikafüvet, nem kakukkfüvet. :)
47. LoLiNa (válaszként erre: 33. - 031d5c7fc0)
2008. jan. 15. 05:37

hoppá, ezt majd kipróbálom:)


én úgy hallottam, hogy sót csak miután megfőtt, akkor kell beletenni. illetve a szódabikarbóna és az áztatás segít.


off, ha a szódabikarbóna lágyítja a vizet... motyógéppe mé nem jó?:D

46. bobcsi2 (válaszként erre: 38. - Rozália)
2008. jan. 14. 23:26
Eggyetértek!
45. erika1012 (válaszként erre: 28. - E71af41436)
2008. jan. 13. 08:46
Én is vettem olyan babot hogy napokig főzheted és nem fog soha megpuhulni.Metrosbab
2007. nov. 15. 22:27
Tegyél bele egy csöpp szódabikarbónát egy késhegynyit
43. gerna
2007. okt. 27. 21:27
Azt a babot utálom, amelyik már az áztatásnál kezdi ledobni a héját :(
2007. okt. 27. 18:13
Előtte egy nappal be kell ásztatni,akkor megpuhul.
41. 9778ca1817 (válaszként erre: 33. - 031d5c7fc0)
2007. okt. 26. 13:56
"tudtam", de ez mégse jött be még soha sem
40. 9778ca1817 (válaszként erre: 37. - Mamim)
2007. okt. 26. 13:54
én úgy tudtam, hogy a babfőzést TILOS forró vizzel kezdeni, mert sose puhul meg
2007. okt. 26. 07:49
Mert van önuralma. :))))))))))))))
2007. okt. 26. 06:42
Vagy régi a bab, vagy kemény a víz. Előtte este áztassad be langyos vízbe, esetleg tegyél a főzővízbe kevés szódabikarbónát - az lágyítja a vizet -, akkor biztosan megfő.
37. mamim
2007. okt. 25. 20:40
forró vízbe ásztatni mig megdagad azután forrásban lévő víbe tenni a babot,egy óra alatt megfő.
36. gerna
2007. okt. 24. 18:52

Ha csak lehet, a piacon veszem a szárazbabot és mindig kikérdezem az árust, hogy melyik fő gyorsan. Kimérve árult babokra gondolok, van olyan, amit nem is kell beáztati és fél óra alatt megfő.


Ugye nem tettél bele főzéshez ecetet? mert akkor soha nem fő meg :(

2007. okt. 24. 16:39
A barátnőm a parafa dugora esküszik, a bablevesbe bele főzi,neki ez vált be, igy nem kemény a bab.
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook