Miért nem puhul a bab? (tudásbázis)
De gonosz bab...
Én 5kg-ot vettem egyszer,a fele marad kemény,turmixolni szoktam,a golyók mennek a verebeknek.
Szerintem egy bab akkor nem puhul meg,- az előáztatás ellenére-, ha nem HIDEG vízben teszed oda főzni.
Próbáltam, tudom:P
Ááá! Most látom, hogy már megpuhult. Gratulálok, csak azt nem bírom eldönteni, hogy türelmetlen voltál-e, vagy tudatlan?
Mindenesetre remek témaválasztás volt.
A babbal már én is többször megjártam.Ha boltit veszel, akkor az egy nagy sz..r.Én azzal úgy jártam, hogy a fele szétfőtt már, a másik fele meg ropogós kemény volt.Na ekkor megfogadtam, hogy nem veszek többször olyat.Legközelebb háztól kaptam, és már nem emlékszem, hogy mennyi idő alatt, de hamar és egyszerre megfőtt.Nagyon finom lett.
Gondolom a boltinál nem számít, hogy mikori, csak összeborítják, aztán öntik a zacskóba.
Ha kemény,akkor még főzd, de ha a többi belevaló már megfőtt, akkor azok szét fognak főni, de a babod még mindig kemény lesz.
Azért sok sikert!!!!!
én épp tegnap estére főztem babgulyást szabad tűzön.
Előtte nekem sem volt időm beáztatni, csak egy órára, aztán bedobtam a kuktába 1 órára és ennyi idő alatt vajpuha lett. Úgy tettem a levesbe már a végefelé.
De ha előtte nap beáztatod, akkor kukta nélkül is puhára fő viszonylag gyorsan.
Sziasztok!
Segítsetek babgulyást főzök és kb 1,5 órája benne van a bab és még nem puhul, már tettem bele egy kis szódabikarbónát is. VAn valakinek valami jó ötlete? Már minden jó a levesben..... a receptem szerint bele kellett már tenni mindent és jónak kéne lennie, most főzöm először.....
Előre is köszi!!!! Sürgős!!!! Már éhes a család :)
További ajánlott fórumok:
- Mai lelkiállapotom és az oka
- Miért nem puhul a babom a levesben?
- Első töltött káposztám 1,5 órán keresztül főtt tartaléklángon, de még kemény... fog ez még puhulni? Mennyi kell neki?
- Miért puhul meg a kovászosnak eltett uborka?
- Tényleg jobban puhul a levesben a répa, ha csak a főzés vége felé ízesítünk sóval vagy vegetával?
- Tegnap délután készítettem islert, de ma reggelre sem puhult meg. Mit tehetek?