Tényleg jobban puhul a levesben a répa, ha csak a főzés vége felé ízesítünk sóval vagy vegetával? (tudásbázis)
Vegetát nem tennék bele. A franc tudja, milyen adalék van még benne. Olyan egyen íze van a levesnek tőle.
Zöldségek, egészbors, zeller, paradicsom, paprika, kelkáp, fok-v-hagyma, lestyánzöld és szupi lesz a leves! stb.
Ez attól is függ, hogyan darabold, miben főzöd!
Én pl. kuktában.
Nincs jelentősége, én mindig megsózom az elején.
De ki, hogy szokta. Az biztos, hogy finomabb, ha
még a főzés kezdetén megsózod.
Sziasztok!
Nem vagyok konyhatündér (csak a biológiából és a kémiából indulok ki), de szerintem így van, könnyebben puhul, de a sót nem biztos, hogy teljesen fölveszi (attól függ, utána meddig főzzük még, csak lehet, úgy már szétfő).
A forráspontemelkedés (ha oldott anyag van benne, pl. konyhasó) viszont nagyon csekély (ki lehetne számolni, de 1 Celsius-foknál valószínűleg jóval kevesebb), szerintem nincs jelentősége.
Ez biztos,hogy igaz.Sőt a hüvelyeseket is úgy főzöm,hogy a végén sózom meg.
Hamarabb puhul.
ki kell próbálni:)))
a sónak annyi hatása van, hogy megemeli a víz forráspontját, tehát így forróbb vízben főzöd a levest (ha teszel bele sót).
További ajánlott fórumok:
- A Norbi életmódrendszer tényleg hatásos?
- Ki dobna le tényleg jelentős súlyfelesleget 2012-ben?
- A tényleg nagyon nagy túlsúly!
- Miért nem puhul a babom a levesben?
- Káposztaleves diétánál mennyire fontos sokat enni a levesben levő zöldségekből?
- A levesben a zöldbab szálkás lett. Meg tudom menteni még a levest? Ötlet?