Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Miért puhul meg a kovászosnak eltett uborka? fórum

Miért puhul meg a kovászosnak eltett uborka? (tudásbázis)


18. semmi6
2011. máj. 30. 20:58

Szrintem nem tettél bele elég sót!

Meg van a receptje, milyen arányban kell a vizet a sót a tormát és a kaprot beletenni, valamint a megfelelő mennyiségű szárazkenyeret, amitöl beindul az erjedés! Ilyen melegben, napsütéses helyen, két-három nap alatt tökéletes. Ezután le kell szűrni és hűtő szekrénybe tenni.

17. 072657f118 (válaszként erre: 15. - 2104cc91e8)
2009. aug. 21. 08:39

Semmi mást nem teszek bele, így is olyan lesz. Szerintem a nap által jól felmelegített vízben elkezd erjedni kicsit, azért ilyen.

Igazából én semmilyen kovászos uborkát sem eszek meg, pont az erjedt szaga miatt, de a párom és a fia szerint klassz robogós így.

2009. júl. 28. 21:01
legutobb tettem bele 2 evökanál ecetet és nemhagyta megpuhulni a többit ugyanugy csinálom
15. 2104cc91e8 (válaszként erre: 14. - 072657f118)
2009. júl. 28. 11:47

Akkor mit használsz, hogy kovászos legyen???

(hallottam a lisztes módszert)

2009. júl. 28. 11:37
Én kenyér nélkül csinálom, és ha csavar van rajta, télre is eláll.
2009. júl. 28. 07:52
Szerintem is akkor puhul el, ha túl kovászolódik, megoldás lehet, ha beteszed a hűtőbe, amikor már tetszik az íze, de még kemény.
2009. júl. 28. 07:39

Konyhai fortélyok című Fórum hozzászólásoma átemeltem ide, ha gondoljátok látogassatok el oda is mert sok okos ötlet van már:)



349. fiti48 2009-07-01 12:36


Az enyém így szól:

Az uborka mosva, végei levágva, (középen bevágva ha vastagabb), kaporcsokor leöblítve.

Az üveg aljára fél csokor kapor, erre ráállítgatom az uborkákat, közben dobálok bele 4-5 gerezd félbevágott fokhagymát, a tetejére a kapor másik fele. Ezután felöntöm hidegvízzel amit mérőedénybe visszamérek, beleöntöm egy lábasba és minden liter vízhez egy evőkanál sót számítva, felforralom. Amíg felforr egy szelet kenyeret (nem friss félbarnát) megpirítok azután tüllbe tekerem és ráfektetem az uborka tetejére. Megvárom, hogy a sósvíz langyosra hűljön, akkor ráöntöm az uborkára, kistányért teszek az üveg szájára és napra állítom.

(ha valakit érdekel, azt hiszem van fotó a naplómban a múltheti uborkáról:))

(válasz emrus 347. hozzászólására)

2009. júl. 28. 07:32
A só mértéke Nálam: egy liter vízhez egy csapott evőkanál só!
2009. júl. 28. 07:11
Akkor egy újabb üveggel tégy kísérletet!:) Most jó az idő kovászoláshoz.:)
2009. júl. 28. 07:08
Köszönöm a válaszaitokat és mindegyikben lehet igazság,mert mind fennállhat az én esetemben!
2009. júl. 28. 06:56
Szerintem is azért, mert nem elég sós a víz. Amikor megkóstolod a vizet, "nagyon" sósnak kell lennie. Bocs. a kifejezésért, de ha megkóstolom, azonnal kiköpöm, olyan sós. Tudom, hogy ez nem mérce, de 3 ek. sót szoktam tenni egy nagy üvegbe mért vízbe.Persze ha nagy, és belül csupa mag az uborka, az lágy lesz így is, úgy is.
2009. júl. 28. 06:35
Lehetőség szerint ne tegyünk kovászolni vastag uborkát, mert annak sok a magja és ott puhul.
2009. júl. 28. 06:22
Csak a teljesen zöld ubik az igaziak,aminek a vége már kicsit fehér vagy sárga azok túlérettek és puhák lesznek.
2009. júl. 28. 06:20
a túl nagy nappali-éjszakai hőkülönbséget se szereti
2009. júl. 28. 06:19
Sok a kenyér benne vagy túl sokáig hagyod kinn.
2009. júl. 28. 06:15
Talán kevés benne a só!
2009. júl. 28. 05:52
Nekem akkor szokott megpuhulni, ha még egy nappal tovább kitettem a napra. "Túlfőtt"...
2009. júl. 28. 05:49
Miért puhul meg a kovászosnak eltett uborka?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook