Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mitől lesz keserű az uborka, amit elültettünk kikelt és most szedjük, de nagyon keserű? fórum

Mitől lesz keserű az uborka, amit elültettünk kikelt és most szedjük, de nagyon keserű? (tudásbázis)


1 2
42. bnedora (válaszként erre: 41. - Pista55)
2012. júl. 23. 16:35
Igen, ezek az öntermők:-)
41. pista55 (válaszként erre: 39. - Bnedora)
2012. júl. 23. 15:02
Uborkánál vannak nővirágú és túlnyomóan nővirágú fajták. A nővirágúakon nincs porzós virág.
40. megi04 (válaszként erre: 39. - Bnedora)
2012. júl. 23. 14:56
Igen,én is így hallottam....
39. bnedora (válaszként erre: 34. - Poly13)
2012. júl. 23. 12:23
A tökféléken azért van két féle virág, mert az egyik a porzós, a másik a termő. Ennek szerintem semmi köze nincs ahhoz, hogy keserű lesz az uborka.
38. cel (válaszként erre: 1. - Marcibaba)
2012. júl. 23. 11:42

Fajtára jellemző a keseredés. A magokat tartalmazó tasakon fel is szokták tüntetni, hogy "keseredésmentes" vagy "keseredésre kevésbé érzékeny".


Szerintem a locsolás és egyéb külső behatások nem befolyásolják a kialakulását.

37. poly13
2012. júl. 23. 01:58
kertészeti könyvekben benne van, a Readers kiadó két könyvében is, a nagyapa kerti praktikáit és a 12 hónapos megbontású könyvekben, pár éve alkalmazzuk és bevált
36. megi04 (válaszként erre: 34. - Poly13)
2012. júl. 22. 23:21
Én soha nem szedem le,és mégsem keserű....Szerintem is a mag lehet a "ludas"...
35. pista55 (válaszként erre: 34. - Poly13)
2012. júl. 22. 23:02
Ki győzné azt leszedni vegyes virágú fajtáknál? Szerintem ennek semmi köze a keseredéshez.
34. poly13
2012. júl. 22. 22:57
Az uborka virágzásakor ha megvizsgálod két fajta virág van, egyik csak virág, a másik virág a kis uborka kezdemény végén alakul ki, ez a nőivarú virág ezt kell meghagyni, a másikat el kell távolítani, ez a hímivarú virág okozza a keserű ízt. Ezt folyamatosan kell csinálni, nálunk rengeteg uborka van és finom ízű, nem győzzük lefagyasztani. A termőterületünk 3m hosszú és lugasként van felfuttatva. Persze emellett locsolni is kell.
33. locsi
2012. júl. 8. 10:02
Egy idős ismerősöm,aki már nagyon sok uborkát megtermelt,aki tudja,hogy locsolni kell vagy sem szóval ő is igy járt.Nagyon sok ubi termet nki,a tyúkokkal etette meg,mind keserű,ehetetlen lett.Szerintem a piacra került valamilyen rossz fajtájú uborka mag.
2012. júl. 8. 07:57
Azért keserü,mert nagy a szárazság.!
2012. júl. 8. 07:00
Vízhiány,szárazság miatt,sajnos locsolni kell!
2012. júl. 7. 23:53
Én már 11 kg-t leszedtem, de egyik sem lett keserű:-)
29. pista55 (válaszként erre: 28. - Enci0725)
2012. júl. 7. 23:30
Én hideg vízzel locsolom, de nem keseredik meg.
2012. júl. 7. 23:24
rengeteg vizet igényel, minden nap öntözni kell langyos vízzel mert a hideg víztől is megkeseredik
2012. jún. 25. 07:35
Amikor beáll a nagy hőség, akkor már naponta öntözni kell, akkor nem lesz keserű.
26. rewt
2012. jún. 25. 07:22

Lehet hogy a sok műtrágya és toxinanyag ami a földbe kerül...

Például a rengeteg sok fájdalomcsillapító, nyugtató nagy része bekerül a csatornába onnan a folyókba és ma már az esővízben is kimutatható esetenként..

25. bnedora (válaszként erre: 18. - Megi04)
2012. jún. 24. 22:33
Nem így szokták ráírni, hanem keseredésmentes. Próbáld meg apró, kb. 10-15 cm-esen leszedni, ne hagyd, hogy nagyra nőjön, mert akkor is lehet keserű.
2012. jún. 24. 22:31
Az uborka szárvég felőli része szokott általában keserű lenni, ezt addig le kell vágni, amíg érzi az ember a keserű részt. Az uborka "eleje" így még használható.
23. f303be5590 (válaszként erre: 2. - Marcibaba)
2012. jún. 24. 22:15

hát csodálom hogy nem száradt ki

attól keserű hogy nem locsolod

enyim nem keserű

22. pista55 (válaszként erre: 18. - Megi04)
2012. jún. 24. 21:37
Azt szokták ráírni, hogy keseredés mentes.:))
21. pista55 (válaszként erre: 1. - Marcibaba)
2012. jún. 24. 21:20
Ha van helyetek még ültessetek. Én is még ezután fogok.
20. pista55 (válaszként erre: 18. - Megi04)
2012. jún. 24. 21:19
Nem írják rá, de tényleg van olyan fajta ami nagyon hajlamos a keseredésre. A kevés locsolástól meg főleg keseredik. Én is Mohikánt szoktam ültetni. Abban még keserűt nem találtam és viszonylag ellenálló fajta.
19. K.né
2012. jún. 24. 19:38
Népi tudomány szerint melegben és tűző napon nem szabad szedni,mert keserű lesz. Csak hajnalban, amikor nem forró az uborka.
18. megi04 (válaszként erre: 17. - Bnedora)
2012. jún. 24. 19:12

Még nem igazán értek hozzá...de van olyan,amire...mondjuk ráírják,hogy:Termése keserű? És azt megveszik????

Bocs,ha hülyeséget kérdezek...

2012. jún. 24. 19:10
Vannak olyanok, amelyek hajlamosak a keseredésre. Olyan magot kellett volna venni, ami kevésbé keseredik. Nekem az utóbbi időben a Mohikán jött be.
16. bnedora (válaszként erre: 2. - Marcibaba)
2012. jún. 24. 19:08
Csodálom, hogy egyáltalán megmaradt, mert az uborka tápanyagigényes és sok vizet kíván.
2012. jún. 24. 19:07
Általában akkor, amikor levés vizet kap.
2012. jún. 24. 18:57
Kevés vizet kapott....
2012. jún. 24. 18:49
kikelt, biztos akkortájt esett, de rengeteg van rajta és mindegyik keserű, pedig ontja a virágokat és az ubit is de hiába...
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook