Miért nem puhul a babom a levesben? (tudásbázis)
Há beáztattad e? jójány!
Be szokták áztatni!
Vizben kell aztatni 1 ejjelen at
mirelit bab? Jégkertes, Fevitás? Mind szar!
Lehet,hogy az apósom volt:) Sohasem volt idei babja:)))
Valahogy csak el kellett adni neki, még az üknagyanyjáról maradt rá :))
A piacon vett ismerős álparaszttól/a vett babból derült ki/ vásároltam fél kilót,azt igérte,hogy fél órát elég főzni,de a 10 órás áztatás után 11 órás főzést követően ehetetlenül kemény maradt.Pedig szódabikarbónát is kipróbáltam. Lehet hogy valamelyik indián temetkezési hely feltárásakor találták!
én is a Tesc.-s babbal jártam így...
Hiába áztattam be előtte való nap, kb 5 óra alatt főtt meg a száraz bab. Szerintem átcsomagolták a boltban, vagy sokat állt a bab mielőtt becsomagolták volna... Ezért külön raktam fel mindíg főni, majd ha kezdett megpuhulni, akkor raktam át a levesbe. De ajánlottak egy jobbat. Fagyasztott zsenge babot fogok venni ezután, az hamar megfő...
Én mindíg beáztatom előző este a babot, aztán mikor másnap felteszem főni, teszek bele egy pici szódabikarbónát.
Be kell áztatni egy éjszakára előtte. Talán ezért.
Lehet, hogy nem áztattad be előtte. Bab főzése előtti este már beáztatom vízbe, reggelre háromszorosára megdagad és már szinte puha is. Majd főzés előtt a vízforralóval felfőzök vizet, abban is megáztatom kicsit a babot 1-2 percre, ezt kétszer is megcsinálom - így nem lesz "fingatós" a babból készült étel.
Ezután odateszem főni, egy óráig főzöm füstölt husival, hagymával, stb., majd az óra fővés után jöhet rá a tejfölös habarás és kész is, extra fincsi és puha.
Én is megjártam már párszor, azóta csak kuktában főzöm. Ott muszáj neki megpuhulni. :-)
Régi a bab!Tegyél egy kicsi szódabikarbónát bele,attól megpuhul.
szintén a tescos babbal jártam így, fél nap főzés után is kemény volt :(
szívás,nekem is volt párszor,sztem régi a bab
borsikafüvet, nem kakukkfüvet. :)
hoppá, ezt majd kipróbálom:)
én úgy hallottam, hogy sót csak miután megfőtt, akkor kell beletenni. illetve a szódabikarbóna és az áztatás segít.
off, ha a szódabikarbóna lágyítja a vizet... motyógéppe mé nem jó?:D
Én is vettem olyan babot hogy napokig főzheted és nem fog soha megpuhulni.Metrosbab
Tegyél bele egy csöpp szódabikarbónát egy késhegynyit
Azt a babot utálom, amelyik már az áztatásnál kezdi ledobni a héját :(
Előtte egy nappal be kell ásztatni,akkor megpuhul.
"tudtam", de ez mégse jött be még soha sem
én úgy tudtam, hogy a babfőzést TILOS forró vizzel kezdeni, mert sose puhul meg
Mert van önuralma. :))))))))))))))
Vagy régi a bab, vagy kemény a víz. Előtte este áztassad be langyos vízbe, esetleg tegyél a főzővízbe kevés szódabikarbónát - az lágyítja a vizet -, akkor biztosan megfő.
forró vízbe ásztatni mig megdagad azután forrásban lévő víbe tenni a babot,egy óra alatt megfő.
Ha csak lehet, a piacon veszem a szárazbabot és mindig kikérdezem az árust, hogy melyik fő gyorsan. Kimérve árult babokra gondolok, van olyan, amit nem is kell beáztati és fél óra alatt megfő.
Ugye nem tettél bele főzéshez ecetet? mert akkor soha nem fő meg :(
A barátnőm a parafa dugora esküszik, a bablevesbe bele főzi,neki ez vált be, igy nem kemény a bab.
További ajánlott fórumok: