Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Miért kell a mézes krémes tésztáját a sütő hátlapján sütni? fórum

Miért kell a mézes krémes tésztáját a sütő hátlapján sütni? (tudásbázis kérdés)


2009. dec. 23. 21:11
Én sütőpapírt teszek alá. Most csináltam meg, nemrég lett készen, szépen egybe maradt.
2009. dec. 23. 18:24
hát nekem arról is csak daraokban jön le, pedig megvajaztam megliszteztem elötte
28. diorissimo88 (válaszként erre: 27. - Kisnejulcsi)
2009. dec. 23. 17:41
Én ezt ismerem mézes-krémesként, amit most leírtál.
2009. dec. 13. 13:52
Szióka -én is szoktam a mézest grízes krémmel tölteni és teszek alá baracklekvárt,ekkor nem mézes krémes hanem mézes zserbó.Nincs nélküle KARÁCSONY!!!
2009. dec. 12. 23:47

Köszi a receptet, én is kipróbálom karácsonyra.

De én a krémet grízesen csinálom, mert a gyerekkori keresztanyámfélében az volt és én úgy szerettem. :)

2009. dec. 12. 22:46

Ugyanúgy csinálom ,mint Te NOVEHAKI csak teszek a krémbe rumot v.rumaromát.Ez a családom kedvence.

Te is sütőlemezen sütöd ??

2009. dec. 11. 23:25

köszi!!!

én is karácsonyra szeretném megsütni

2009. dec. 11. 23:21

MÉG VALAMIA KRÉMBŐL ÉN MÁSFÉL ADAGOT SZOKTAM CSINÁLNI MERT ÚGY FINOMABB


zet sütöm karácsonyra is:)

2009. dec. 11. 23:19
BOCSI A HIBÁKÉRT
2009. dec. 11. 23:19

a süótőt előmelegítjük 150 fokra a margarint a liszttel elmorzsoljuk hozzáteszük a tojásokat a porcukrot és a mézet tejet szodabb. kakaót sütőport és összegyorjuk

4 részre osztjuk a tepsi hátulján sütjük


a krém: 5 evőkanál lisztet 4 tojás sárgáját kis tejjel simára keverjük hozzáöntjük a többi tejet (összesen 7dl) és sűrűre főzzükamíg hűl a főzött krém kikeverünk 25 d maragarint 25 porcukrot és 1 vaniliáscukrot , ha kihült a krém öszekevernia kettőt és kenni a lapokat a tetejére is kerüljön krém és reszlet csokival diszíteni


ISTENI FINOM

20. zebracsikó (válaszként erre: 19. - Novehaki)
2009. dec. 11. 23:15

persze :)


és köszönjük :)

2009. dec. 11. 23:14
a krém is kell?
18. novehaki (válaszként erre: 16. - Zebracsikó)
2009. dec. 11. 23:14

tészta:

60 d liszt

6 d kakaó

2 tojás

5ek. tej

5 ek. méz

1 mokkás kanál szodabiakrbóna

18 d porcukor

15 d maragarin

fél sütőpor (én egészet szoktam)

17. diorissimo88 (válaszként erre: 16. - Zebracsikó)
2009. dec. 11. 22:59

Az nekem is jól jönne. Drága keresztanyám(Isten nyugosztalja)valami fenségeset tudott sütni!Gyomorrontásig tudtam enni... :)

Én csak néhányszor sütöttem(legutóbb tavaly karácsonyra), de már nem tudom, honnan szedtem le a receptet. Pedig elég jó volt.

2009. dec. 11. 22:50
egy bevált , jó mézes kérmes receptet tud nekem valaki írni?
15. moonlight1984 (válaszként erre: 7. - Bb4de6f45c)
2009. dec. 11. 22:37

Melegen még annyira nem törikde ha kezd kihülni,vagy már hideg akkor könnyen törik.

Ha elfogadsz egy tippet,tiszta konyharuhára csúsztasd a tepsi hálapjáról,és sima felületen hagyd kihülni-így egyenes marad.Én a konyharuhát alatta hagyva teszem egymásra őket a töltésig.Akkor az alsót tálcára csúsztatom,megkenem krémmel,a következőket a krémre a konyharuháról fordítom rá.Így gyorsabb,és nem kell félni hogy törik.

Eleinte az én mézesem néha kirakós játékra emlékeztetett.Mióta így készítem,sokkal egyszerűbb,és szebb.

2009. dec. 11. 22:35
Mert nagyon vékony a tészta és eltörhet, amíg kiemeled a tepsiből.Így meg lecsúsztatod.
2009. dec. 11. 22:33
Mindenkinek köszönöm a választ.
2009. dec. 11. 22:31
Állítólag így nem törik szét a kisült lap,de én mindíg a tepsiben sütőlapon sütm és azzal szépen kiemelem
2009. dec. 11. 22:23
szia azért mert könnyeben lejön róla margarin és liszt a hátlapra és semmi gonda sütivel
10. Katinkaboszi (válaszként erre: 5. - Kattyus)
2009. dec. 11. 22:17
imádom a mézeset, de soha nem szerettem az ilyen sütikkel kínlódni, hogy tepsi hátán:((((
2009. dec. 11. 22:14
pontosan :D én egyszer benne sütöttem, mert azt hittem, hülyeség a hátlap...hát, abból nem lett süti :P
2009. dec. 11. 22:14
azért hogy ne kiskanállal kapard ki:-)))
2009. dec. 11. 22:12
Köszönöm!!! :)) Nem tudtam, h ennyire "törős" a tésztája.
6. 57abc43d5b (válaszként erre: 4. - Hmv.)
2009. dec. 11. 22:11
De.:)
5. kattyus (válaszként erre: 3. - Kiskesztyű)
2009. dec. 11. 22:11
Én minden lapot tepsi hátán sütök, nem csak a mézeset. Könnyen lejön róla:)
4. Hmv. (válaszként erre: 2. - Bb4de6f45c)
2009. dec. 11. 22:10

Én még nem sütöttem, de szerintem arról könnyebben le lehet csúsztatni a lapokat, mint kiszedni egy mélyebb tepsiből.


Nem?

2009. dec. 11. 22:09
le tudod csúsztatni róla és nem törik el.szerintem:)
2009. dec. 11. 22:07
Nem vagyok kezdő háziasszony, de mézes krémest most először szeretnék sütni. Sok receptes oldalon azt írják, h a tepsi hátoldalán kell kisütni a tésztát. Nem értem miért?
2009. dec. 11. 22:06
Miért kell a mézes krémes tésztáját a sütő hátlapján sütni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook