Miért kell a mézes krémes tésztáját a sütő hátlapján sütni? (tudásbázis kérdés)
Köszi a receptet, én is kipróbálom karácsonyra.
De én a krémet grízesen csinálom, mert a gyerekkori keresztanyámfélében az volt és én úgy szerettem. :)
Ugyanúgy csinálom ,mint Te NOVEHAKI csak teszek a krémbe rumot v.rumaromát.Ez a családom kedvence.
Te is sütőlemezen sütöd ??
köszi!!!
én is karácsonyra szeretném megsütni
MÉG VALAMIA KRÉMBŐL ÉN MÁSFÉL ADAGOT SZOKTAM CSINÁLNI MERT ÚGY FINOMABB
zet sütöm karácsonyra is:)
a süótőt előmelegítjük 150 fokra a margarint a liszttel elmorzsoljuk hozzáteszük a tojásokat a porcukrot és a mézet tejet szodabb. kakaót sütőport és összegyorjuk
4 részre osztjuk a tepsi hátulján sütjük
a krém: 5 evőkanál lisztet 4 tojás sárgáját kis tejjel simára keverjük hozzáöntjük a többi tejet (összesen 7dl) és sűrűre főzzükamíg hűl a főzött krém kikeverünk 25 d maragarint 25 porcukrot és 1 vaniliáscukrot , ha kihült a krém öszekevernia kettőt és kenni a lapokat a tetejére is kerüljön krém és reszlet csokival diszíteni
ISTENI FINOM
persze :)
és köszönjük :)
tészta:
60 d liszt
6 d kakaó
2 tojás
5ek. tej
5 ek. méz
1 mokkás kanál szodabiakrbóna
18 d porcukor
15 d maragarin
fél sütőpor (én egészet szoktam)
Az nekem is jól jönne. Drága keresztanyám(Isten nyugosztalja)valami fenségeset tudott sütni!Gyomorrontásig tudtam enni... :)
Én csak néhányszor sütöttem(legutóbb tavaly karácsonyra), de már nem tudom, honnan szedtem le a receptet. Pedig elég jó volt.
Melegen még annyira nem törikde ha kezd kihülni,vagy már hideg akkor könnyen törik.
Ha elfogadsz egy tippet,tiszta konyharuhára csúsztasd a tepsi hálapjáról,és sima felületen hagyd kihülni-így egyenes marad.Én a konyharuhát alatta hagyva teszem egymásra őket a töltésig.Akkor az alsót tálcára csúsztatom,megkenem krémmel,a következőket a krémre a konyharuháról fordítom rá.Így gyorsabb,és nem kell félni hogy törik.
Eleinte az én mézesem néha kirakós játékra emlékeztetett.Mióta így készítem,sokkal egyszerűbb,és szebb.
Én még nem sütöttem, de szerintem arról könnyebben le lehet csúsztatni a lapokat, mint kiszedni egy mélyebb tepsiből.
Nem?
További ajánlott fórumok:
- Mézes krémeshez a tésztát meg kell sütni, vagy lehet kész boltit is venni?
- Milyen egyszerű túrós receptet tudtok, aminek a tésztáját nem kell nyújtani?
- Muszáj megfőzni a dobozos lasagne tésztáját előre?
- Hány fokon és mennyi ideig kell sütni a krémes tésztáját egy hagyományos sütőben?
- A mézes krémest ki lehet sütni úgy, mint a zserbót?
- Szeretem a mézes krémest!