Miért is hízlal a zsemle, kifli, fehér rizs? (beszélgetés)
Ígérem utoljára szólítalak meg :) De hát egy fórum már csak ilyen. Hozzászólnak az emberhez. Isten őrizz hogy meggyőzzelek, csak reagálok az írásaidra, mert azokat mások is olvassák.
Értem amiket írsz, csak azt nem értem miért :)
A párod fogyasztását nemzetközi mértékegységnek jelöljük, a Japánoktól meg megvonjuk a jó kis Omega3 dús tengeri herkentyűket és algákat, több hely jusson a rizsnek. Vagy csak áttereljük őket 1-2 országgal arrébb ahol valóban több rizst esznek.
Értelmezem neked:
Az ember így negyven körül elég sokat látott már,ami az étkezési szokásokat vagy mennyiségeket illeti.Így látom hogy mennyit esznek körülöttem,remélem tudsz követni ... Legyen az gyerek,nő vagy férfi,...eddig megvan ugye? A Párom 188cm 92kg és ugyanannyit eszem mint Ő. Ennyi legyen elég,és nem eszik keveset,viszont nem eszik annyit mint egy 130kg ember ,persze én sem.Tudom ettől még nem tudod mennyit eszem,de viszonyítani lehet.
Nem mindegy mit mivel s mikor eszel,ez tény, de bármennyit ehetek akkor is ugyanannyi lesz a súlyom reggel.
Attól még rizsfogyasztó társadalom,ahogy a többi ázsiai ország is...és igenis rizsfogyasztó társadalom.Nem tudsz olyanról meggyőzni,ami nem úgy van,maradjunk ennyiben.Meddő beszélgetés zajlik köztünk,már észrevehetted,de mindig megszólítasz.
Bocs,
de nem is kérdeztem merre mikor mennyit voltál :)
Bár hozzátenném, ha a 60-as években jártál arra, akkor tényleg sok rizst ettek. Mára már kevesebbet, mint mi cukrot...
"Az hogy kinek mi a sok azt el lehet dönteni abból hogy körülöttem milyen neműek és mennyit esznek,...." Ezt kifejtenéd? Nem esik le mire gondolsz.
Voltam Japánban,nem egy hetet....Kicsit jobban többet tájékozódj,mielőtt a fejedbe veszel valamit és kizárólag a googlenak térdepelsz.Az hogy kinek mi a sok azt el lehet dönteni abból hogy körülöttem milyen neműek és mennyit esznek,....
legyen elég :)
Érdekes lenne :) Bár a te szótáradban nem tudni mit jelent a nagyon sok.
De ha még mindig a japánokon rugózol, javaslok ott eltölteni egy hetet.
A szumosok egy evésre megesznek egy kiló rizst.
Ha valaki normál mennyiséget fogyaszt, változatosan táplálkozik, az nem fog elhízni napi 1-2 szelet kenyértől, vagy 1-2 db zsemlétől, meg 3-4 evőkanál rizstől.
Pajzsmirigy alulműködő vagyok,ami ugye anyagcserezavarral,hízással jár. Nos,180cm 60kg vagyok,és nagyon sok rizst fogyasztok,ahogy zsemlét és kiflit is.
Szumóst?Persze hogy láttam,de nem ide tartozik :)
Nincs olyan étel ami hizlal.
Akkor hízik valaki ha több kalóriát juttat a szervezetébe,mint amennyit felhasznál. Származzon az a kalória bármiből.
Azonos kalória bevitel mellet nutellával is ugyan úgy lehet fogyni,mint párolt zöldségekkel. Csak a dolog az ott kezdődik melyiket érdemesebb bevinni, melyik laktatóbb.
Pont ezért írom hogy nem hizlal egyik sem,mert NEM hizlal.
Akit igen,azt meg minden.
Nézzük meg a japánokat,rizsfogyasztó társadalom,és nincs kövér ember.
Persze ,ha van aki IR.vagy cukor vagy anyagcserezavarral küzd,azt minden hizlalja....
Mást meg semmi.
További ajánlott fórumok:
- Tényleg hizlal-e a rizs? Persze a fehér, a barna nekem ehetetlen. Melyik a hizlalóbb: krumpli, rizs vagy tészta?
- Paprika, paradicsom, uborka, reszelt káposzta (fehér és lila). Milyen öntetet tudnátok rá ajánlani, amitől jó íze lesz, és nem is hízlal.
- Ha sima fehér kenyeret megpirítok pirítósnak, és light margarinnal meg hagymával megeszem, az hízlal?
- A fekete kenyer ugyanugy hizlal mint a feher?
- A kifli vagy a barna kenyér hizlal jobban?
- A barna cukor kevésbé hizlal, mint a fehér?