Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Miért hiszik a rossz emberek is azt, hogy ők jók? fórum

Miért hiszik a rossz emberek is azt, hogy ők jók? (beszélgetés)

11. andi6020 (válaszként erre: 3. - Semleges)
ma 12:41
Aki öl, vagy gyerekeket bánt, ront meg, molesztál, az rossz ember. Ott van pl Balogh Lajos. Rá is nyugodt szívvel lehet mondani, hogy rossz.
10. Myra (válaszként erre: 9. - Barackmag*)
ma 12:26
Ez így megfogalmazva nem igaz.
ma 12:25

nincs jó és rossz, ez csak a keresztény ideologia dogmája. csak okok vannak és következmények. ami egy közösségben jónak mondott, az máshol eltélendő dolog. nézőpont kérése mi a jó és a rossz, és persze kulturális tanitás hozadéka. Az univerzum nem ismeri a bűn fogalmát, csak hibák vannak

ki a rossz ember? aki neked valami helyzelen dolgott tett a te megitésésed szerint. aki cselekedett, nem tartja rossznak a cselekedetét, csak reagált a te előző cselekményedre

8. tumbo2 (válaszként erre: 7. - PöttyösPanka)
ma 12:19
voltam a boltban,mondja az eladó,sok jó ember kis helyen is elfér.sem jó,sem rossz nem vagyok.
ma 12:09

Mindenki azt hiszi, hogy ő jó ember. Mindenki csak a saját belső motivációját ismeri, ami szerint cselekszik.

Javaslom, hogy olvass olyan könyveket, ahol egyes fejezetek más szereplő szemszögéből íródtak. Így növelheted az érzelmi intelligenciádat, és árnyaltabban láthatod, hogy ki miért is "rossz".

ma 11:44
A hit egy nagyon érdekes dolog.
5. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 11:44

Azt nem tudhatjuk hogy más emberben mi zajlik le amikor ő valamilyen.

Én úgy gondolom, számunkra nem büntetés az ő jelenlétük, hanem tanítás. Régen és is azt gondoltam: "A rohadék!" Lehet hogy ő az volt, nekem a tanítóm.😀

ma 11:22
Lehet, hogy jók azokhoz, akik közel állnak hozzájuk. Ezért. Vagy nem is hiszik, hogy jók, hanem büszkék a rohadék mivoltukra. De ki rossz? Én jó embernek tartom magam, de tudok szemét lenni, ha megbántanak. Szerintem mindenkiben van jó, és rossz is, csak nem ugyanolyan arányban.
ma 10:47
Egyébként ki a "rossz" ember?
ma 10:46
Nem.
Nem veszik érszre, hogy nem?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook