Miért hiszik a rossz emberek is azt, hogy ők jók? (beszélgetés)
nincs jó és rossz, ez csak a keresztény ideologia dogmája. csak okok vannak és következmények. ami egy közösségben jónak mondott, az máshol eltélendő dolog. nézőpont kérése mi a jó és a rossz, és persze kulturális tanitás hozadéka. Az univerzum nem ismeri a bűn fogalmát, csak hibák vannak
ki a rossz ember? aki neked valami helyzelen dolgott tett a te megitésésed szerint. aki cselekedett, nem tartja rossznak a cselekedetét, csak reagált a te előző cselekményedre
Mindenki azt hiszi, hogy ő jó ember. Mindenki csak a saját belső motivációját ismeri, ami szerint cselekszik.
Javaslom, hogy olvass olyan könyveket, ahol egyes fejezetek más szereplő szemszögéből íródtak. Így növelheted az érzelmi intelligenciádat, és árnyaltabban láthatod, hogy ki miért is "rossz".
Azt nem tudhatjuk hogy más emberben mi zajlik le amikor ő valamilyen.
Én úgy gondolom, számunkra nem büntetés az ő jelenlétük, hanem tanítás. Régen és is azt gondoltam: "A rohadék!" Lehet hogy ő az volt, nekem a tanítóm.😀
További ajánlott fórumok:
- Miért vállalnak be olyan sokan a rossz hátterük ellenére gyereket az emberek?
- Miért beszélik bele a rossz kedvet az emberek a másikba, akkor mikor az elvan mint a befőtt?
- Miért ilyen rosszindulatúak az emberek?
- Miért hiszik azt egyes emberek, hogy mindenki róluk beszél?
- Miért rosszfélék az emberek?
- Miért nem tudom a rosszat látni egyes emberekben?