Miért csak fehér lehet a fal a konyhában? (tudásbázis kérdés)
Valószínűleg az alsó festék nem lett lekaparva, és egy másik típusúval rá lett kenve. Pld. diszperzittel festettre csak diszperzittel lehet utána ráfesteni.
A szellőző környékén pedig lehet, hogy a hőmérséklet ingadozástól is pereghet.
Sztem ez régről maradt, amikor a konyhákat évente újra meszelték. Gondolom, a színes festék átütött volna a fehér meszen.
különben nálunk krém színű és magasan csempézett (hogy ne kelljen sűrűn festeni).
Nekem volt már piros tapétás - magyaros jellegű bútorhoz nagyon illett.
A mostani bútor fenyő és ezüst kiegészítők - ehhez a fal tejeskávé színű.
Hol van az eloirva,hogy feher legyen?
Az en konyham 2 fala zold,2 fala sarga.
Nálunk krém színű!
Tesóméknál zöld!
Minél színesebb annál jobb ott tölteni az időt!
Mi nők pedig elég sok időt töltünk ott!!:)
Nálunk a konyha barack-sárga.
Olyan legyen a konyha, amilyent te szeretnél, hiszen te töltöd ott a legtöbb időt...;)))
Ne hagyd, hogy beleszóljanak!!
Szerintem is!!!
A higiénia nem a színtől függ!!!
A fehér a tisztaság ártatlanság színe.
Nekem nagyon tetszik!
Nálam is fehér, már ami látszik belőle.
Jó magasan fel van csempézve.
Sárga a konyha, a konyhapult fölött, a mosogató, a tűzhely körül meg színes csempe van. A mennyezet fehér.
Nálam is kiakadt a család, de nem igazán érdekelt:-D, amíg én főzök, én takarítok, addig hadd döntsem már el én, milyen színű legyen a konyhám :-DD.
Az előző lakásunkban évekig fehér volt a fal mindenhol. A vége felé már azt hittem megbolondulok a sok fehértől. Gondoltunk egyet a férjemmel és áttapétáztunk: minden helyiség élénk színű lett. (A konyhám pl. több színből csíkos. Amikor kiválasztottam, a férjem csak a szemöldökét húzogatta. Felrakva azonban - a fehér konyhaszekrénnyel - szuper volt!)
A mostani lakásunkban már a pasztell-színek uralkodnak. Úgy látszik lehiggadtam....
a higiénia nem a színtől függ! Hanem a takarítástól.
Nekem halványsárga
Nagyon sok jó ötletet adtatok, köszönöm! Fehéret én sem akarok, de nem is tetszik. Nekem nagyon hideg szín, én a meleget szeretem.
Barackszínben gondolkodtam legelőbb, de itt a bordó is megmozgatta a fantáziám.
Nekem almazöld, azélőtt sárga volt.
Csak fehér ne legyen...
Ki mondta, hogy csak fehér lehet?
Mi viszonylag gyakran festetjük a konyhát, és mindig más színt találunk ki :) Most éppen napsárga. Legközelebb narancsot szeretnék, vagy zöldet. Hasonló színű apró kiegészítőkkel csodás!
További ajánlott fórumok:
- Mitől lehet büdös a konyhában?
- Mivel, hogyan lehet szépen kitisztítani a konyhában a fugát?
- Penész a konyhában, bőrbútoron, konyhaszekrényben, fa evőeszközön, falon. Mit lehet tenni?
- Fehér porcelántálban ki lehet keverni a hajfestéket vagy csak műanyagban és üvegben?
- 3 éves kisfiam száján belül apró, fehér színű kiemelkedő dudorok vannak, de csak alul. Mi lehet?
- Hogyan lehet a fotó tárgya mögül törölni a hátteret, ha csak sima, fehér, "ürességet" szeretnék mögé?