Miben tároljam a mézeskalácsot, hogy ne keményedjen meg? (tudásbázis)
Próbáljátok ki az én receptemet, tényleg nagyon finom puha és az is marad!
Én már évek óta ezt sütöm!
Tipp:
Pihentetés nélküli mézes
(Gondolom úgy érti, hogy nem kell puhulni hagyni..)
A Rama-nak van egy nyereményjátéka, és ezzel lehet 2010-es receptnaptárt nyerni. Ebben van ez a recept..
Tudod: Rama- Biztos siker! :)
Elkészítési idő: 1 óra.
Mennyiség: 150-180 db.
Nehézségi fok: könnyű.
Hozzávalók: 1 kg finomliszt, 3 kiskanál szódabikarbóna, 1 evőkanál mézessütemény fűszerkeverék, 30 dkg porcukor, 30 dkg Rama sütőmargarin, 2,5 dl méz, 3 tojás. A nyújtáshoz finomliszt.
Elkészítés:
A lisztet a szódabikarbónával, a mézessütemény fűszerkeverékkel, és a porcukorral összeforgatjuk. A margarinnal elmorzsoljuk, majd a mézzel és a tojásokkal összedolgozzuk. Akkor jó, ha közepesen kemény tészta lesz belőle.
Ezután lisztezett gyúrólapra borítjuk, és 3 mm vékonyra kinyújtjuk. 5-6 cm nagyságú formákkal kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben közepes lánggal (180 fokon, légkeveréses sütőben 165 fokon) 8-10 perc alatt megsütjük.
Cukormáz:
2 tojásfehérjéhez 25-30 dkg porcukor kell. Habzsákkal rajzolhatunk is. (Zsírpapírból hajtogatható.)
Saját észrevétel:
Nem árt pár adagot előre kiszúrni a formákból, mert nagyon hamar kisűlnek. Szerintem hamarabb is, mint a recept szerint..
Jó sütögetést..
Szia!
MŰANYAG DOBOZ!!
Én nem ajánlom a fémdobozt, mert láthatod, hogy más-más dolgokat is tesznek bele, hogy megpuhuljon.. A zárható műanyagba nem kell semmi, és szinte minden háztartásban van.
Tavalyelőtt készítettem először mézessütit. Van karácsonyi fémdobozom, ezért abba tettem. Volt ami eltört, azt pedig műanyag dobozba.
Mondanom sem kell, hogy a szép minták beton keménységűek voltak, a töröttek meg puhák. Tavaly tanultam belőle és műanyagba tettem, kb. egy hétig állt, és szépen megpuhult.
Sok sikert..
☺ ☺ ☺ Kérem szépen ☺ ☺ ☺
♥ ♥ Köszönöm szépen ♥ ♥
Karácsonyi mézes kalács
Kategória: Sütemények, édességek
Hozzávalók: 1/4 kg porcukor
2 egész tojás
mézes fűszer
35 dkg langyosított méz
1/2 ráma margarin
6 evőkanál sárgabarack lekvár
2,5 dl meleg tej
2 dkg szalakáli, 1 dkg szódabikarbóna
1 kg liszt A habhoz: 1 tojásfhérje, 20 dkg porcukor
Elkészítés: a 2,5 dl tejet felezzétek el, az egyikben futtasátok fel a szódabikarbónát, a másikban a szalakálit
80 dkg lisztet tegyetek egy zárható edénybe, majd adjátok hozzá a mézet, tojást, margarint, lekvárt, fűszereket,majd a felfuttatot tejet.Jól keverjétek össze, hogy ne maradjon benne csomó, szórjatok a tetejére lisztett, majd hadjátok állni egy napig./ este keverjétek össze, reggel dolgozható/
A maradék lisztet másnap használjátok fel, borítsátok a masszát egy lisztezett gyúrótáblára, majd addig gyúrjátok , amig a lisztet felveszi.
Csináljatok 3 kupacot, majd egyenként nyújtsátok ki 1 cm vastagságura, előtte mindig gyúrjátok össze a kupacot.
Lisztbe mártott formával szaggassátok ki, zsírozott tepsibe tegyétek, a tetejét kenjétek meg tojássárgájával.
Közepes lángon süssétek, majd ha kisül lehet díszíteni,/sütés előtt lehet belenyomni cukrot, magokat/ a felvert tojásfehérje és porcukor habbal, amit nylon zacskóba töltök, picit levágok a sarkából és mintákat nyomok a tetejére.
Tanácsok: Jól záródó dobozban sokáig eláll, és nagyon finom!
Felvitte: inci47, 2007-12-04, 12:12
Műanyagban megkeményedik?
Nincs fém dobozom :(
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek milyen kutyafajta illenék egy mézeskalács-szerű családi házhoz (piros cserép, vidám színek, kőkerítés, kovácsoltvas kapu)?
- Hogyan kell puha mézeskalácsot készíteni?
- Hogyan lehet mézeskalács házat készíteni?
- Mit tegyek, ha rossz lett a mézeskalács tésztám? :(
- Megtaláltam! A tökéletes, puha mézeskalács receptje
- Ti mivel szoktátok megkenni a mézeskalácsot?