Mi van akkor, ha nem kapom meg a beutazási engedélyt az USA-ba? Akkor buktam a jegy árát? Milyen okok miatt utasíthatnak el? (beszélgetős fórum)
Szia,
én is 2 nappal a svájci utam előtt jöttem rá, hogy nincs meg az útlevelem, menj a Visegrádi utcai központi okmányirodába, sürgősségivel 5 nap alatt megvan, én még sírtam nekik egy kicsit, hogy holnapra kéne, mert holnapután utazunk... személyes átvételt kell kérni, másnap visszamentem és kész volt! állati rendesek voltak!
próbálj olyan időben menni (pl kora délután) ami nem ebédidő de nem is zárás előtt van. még a személyim is kész lett 1 nap alatt, pedig az szerintem ráadásul a nagyobbik csoda. :)
Ha mar volt visszautasitott vizumkerelmed, akkor nem is valoszinu, hogy olyan egyszeruen megkapod az estat, mert be kell jelolni, hogy volt e mar, es ha a kedoiven barmelyik kerdesre is igen a valasz, akkor mar fel kell venni a kapcsolatot a kovetseggel. En harom hete jottem ki, semmi gond nem volt, igaz tok uj utlevel, kulfoldre is elosszor utaztam. Foleg ha mar latja a bevandorlasi, hogy mar volt elutasitva vizumkerelmed, megjobban szarozhat...
Jol tetted, hogy nem vetted meg a jegyet, buktad volna. Mindent el kell intezni, es utana szabad csak kiadni a penzt ra.
Bordo utleveled legyen es kerj ESTA-T de ezt mar elottem irtak. Nem lesz semmi gond, szerintem fizesd a jegyet. De en megprobalnam a kovetkezo weboldalrol... www.kayak.com
Mi igy mentunk, jo olcso volt.
Még beutazási engedéllyel is visszafordíthatnak, az semmire sem garancia... Ha megkapod, még nem jelenti azt, hogy be is engednek...
Majd a reptéren a bevándorlásitól függ, hogy éppen milyen kedvében lesz a drága!
Persze, ha először mész, akkor nincs félnivalód, mert akkor tuti nem lesz gond!
Inkább azoknak van félni valójuk akik mondjuk túltartózkodtak már valamikor és úgy próbálnak újra menni...
Sok sikert!
Visa nem kell, ESTA viszont igen. Interneten kitoltheo formanyomtatvany. Azt hiszem most mar fizetni is kell erte. 180 napi g ervenyes, ennek hianyaban a tranzit repuloterrol visszaforditanak.
Csak uj tipusu (biometrikus) utlevellel lehet kiutazni, ez is lenyeges, Regi, kek szinu utlevellel a nagykovetsegre kell bemenni es ott megkerni az ESTA-t.
..ha nem tudsz kiutazni, igen buktad a jegy árát. :(
Várj az engedélyezésig szerintem.
Elutasitast csak buntetett eloelet vagy korabbi, ervenyben levo beutazi tilalom miatt kaphatsz.
Egyebkent megadjak a beutazasi engedelyt.
További ajánlott fórumok:
- Az útvonal engedélyt hol lehet kérni?
- Mit lehet tenni, ha a községi hivatal hajnali 4-ig engedélyt ad a szomszéd kocsmának a csendháborításra?
- A fegyver szekrény ellenőrzése után mennyi idő míg megkapom a fegyver vásárlási engedélyt?
- Kell engedélyt kérni, ha az utcán szeretnénk aláírást gyűjteni, hogy ne szüntessék be az asztmás gyerekek emelt családi pótlékját?
- Hol tudok utcazenész engedélyt szerezni Budapestre?
- Lejárt forgalmi engedélyt elvette a rendőr.Mi a teendő ezután?