Hol tudok utcazenész engedélyt szerezni Budapestre? (tudásbázis kérdés)
A belvárosban, az önkormányzatnál kell engedélyt kérned, az utcai zenéléshez. Amennyiben van engedélyed akkor az aluljárókban, vagy például a Vörösmarty téren 10:00 és 20:00 óra között zenélhetsz. Viszont... pl. a Váci utcában már nem. Az egész Váci utcában tiltott az utcazenélés. A rendőrség és a közterületesek is büntetnek! (30.000,- HUF.)
Rendelet: A Belváros-Lipótváros Önkormányzat 28/2003. (IX. 26.) zaj- és rezgésvédelemi rendelete - 8. § (2.) "Közterületen, zenélni csak nappal 10-20 óra között, erősítő nélkül szabad, ha a közterület használatára előzetesen engedélyt kaptak."
nem a hajléktalanokra gondoltam, ők nem csinálnak semmit. a népszerűbb közterek és főleg az aluljárók fel vannak ám osztva mindenféle koldus- meg egyéb maffiák között, mindenkinek van saját "placca", és megvan, hogy melyik kié. a nyugati aluljáró a legzűrősebb, ott komoly férfi- és gyermekprostitúció folyik, de van ott ipari koldulás, romák, mindenféle szakadt árusok (pl lopott holmikkal is). nem biztos, hogy veszélyeztetnétek az ő "üzleteiket", de azt javaslom, ha valami rosszarcú odamegy, hogy húzzatok el, akkor ne nagyon vitatkozzatok...
szerintem csak óvatosan ezzel a belvárosi dologgal. az aluljárót semmiképp nem erőltetném.
További ajánlott fórumok:
- Debrecenből jöttem Budapestre, de nem tudom megszokni ezt a zajt és a koszt. Ti hogy szoktátok meg?
- Hány éves kortól engednéd el a gyereked vidékről Budapestre színházba?
- Normális dolog az, ha azon sértődök be, hogy a pasim nélkülem megy shoppingolni Budapestre?
- Miskolcról költöznénk 2 kisgyerekkel (2+6) Budapestre. Melyik részen érdemes lakást bérelni? (Jó ovi, bölcsi, lakható...)
- Ausztriában szeretnék munkát vállalni. Munkavállalási engedélyt hol, hogyan tudok szerezni?
- Tartózkodási/letelepedési engedélyt mennyi idö alatt lehet beszerezni és mi szükséges hozzá?