Miskolcról költöznénk 2 kisgyerekkel (2+6) Budapestre. Melyik részen érdemes lakást bérelni? (Jó ovi, bölcsi, lakható...) (tudásbázis kérdés)
11. kerület, Gazdagrét. Vagy 3. kerület több része is. Pl. Békás. Nem kell félni a jó hírű panellakótelepektől sem, jól el vannak látva bölcsivel, ovival, sulival, és általában hagyományosan jók. A 3. kerületben még speciális sulik is vannak szép számmal.
Amit nagyon nézz meg, az a szomszédság, hogy tolerálnák-e a gyerekeket. Nekünk emiatt pokol, mert utálja a környezetem a gyerekeket, és a normál zajokból is gondot csinálnak.
:))
Tobb helyen laktam amugy Budapesten, Budai reszen ugye Zugliget, az kiraly; ezen kivul a Mechwart ligetet szerettem. Pesti oldalon pedig 13. kerulet belso resze , es 5. ker. 13-kal hataros fertalya allt kozel a szivemhez. Lehet, hogy csak azert, mert ott voltak a legkiralyabb elhelyezkedesu alberleteim :D
Amugy szamomra Bp ugy ahogy van, egy utalat. Nagyon orulok, hogy megszabadultam tole, soha vissza nem mennek oda lakni...
mondjuk én autóban gondolkodtam, azért írtam h rossz a közlekedés a várban. (az egy dolog, hogy te behajthatsz ha ott laksz, de sorompó, plusz vendégek nem tudnak jönni, parkolni stb, sok idő lejutni a városba.) ezen kívül tele van mindig turistával, sok a mindenféle rendezvény (ami szintén fennakadásokat okoz, és kellemetlen lehet az ott lakóknak).
én idegbajt kapnék ha ott kellene laknom, de persze mindenki mást szeret:)
Hogy parkolohely ne lenne, azt mi sosem tapasztaltuk meg az elmult 10 evben. A busz altalaban a kulonbozo programokkor zsufolt, egyebkent olyan gyakran jar kb., mint a metro.
Sajnos manapsag ritka az a kerulet, ahol nincsenek csovesek. Ez Budapesten majdnem elkerulhtetlen.
Termeszetesen megoszlanak a velemenyek errol is, mint mindenrol... En itt elek regota es ezeket nem tapasztaltam.
Szerintem azert, mert parkolohely nuku, egy szem folyton zsufolt busz jar fel, es a Moszkvan iszonyatos a szmog, valamint tele van csovessel. Masok szerint nem tudom, miert gaz, ez csak az en velemenyem...
Szerintem is Buda, en a 12. keruletben szerettem lakni, a Zugligeti uton (+ kornyeke, termeszetesen). Ovi, suli 20 eve meg korrekt volt, van orvosi rendelo is, bolt, Moszkva ter 15-20 percre van, onnet meg barmi metroval hamar.
Hatranyai, hogy nincs ejszakai busz, valamint ha leesik a ho, lehet gyalogolni jo sokat (ovi, suli kozel van, de csomopontok kevesbe).
Meg tudom kulonboztetni!!!
Az I. ker- re ertettek, nem?
gyerekkel? nem ideális.
Hol fogtok dolgozni? Inkább ahhoz képest kéne keresgélni. Semmi értelme pl. a 4. kerületbe költözni, ha a 23. kerületbe kell dolgozni járni
Úgy gondolom minden kerületben van jó és rossz hely.
Tényleg ahogy már előttem leírták, vegyétek figyelembe hol fogtok dolgozni, hiába mondja valaki, hogy Békásmegyer a tuti, ha Te Rákoskeresztúron, vagy Tétényben.
Én a belvárosra esküszöm egyébként. Jó iskolák, ovik, orvosi ellátás, közlekedés. Viszont az albérlet nem olcsó.
I. kerület a közlekedés miatt gáz.
inkább 12.ker. vagy 2.ker belsőbb részei
Nekem Buda vonzo valamiert...I. kerulet?
A belvaros a palotanegyed is nagyon...az gyerekekkel nagyon gaz?
mi Csillaghegyen lakunk, Békástól 2 utcányira.
nagyon szeretünk itt lakni, naponta 3x-4x megyek át Békásra, van piac, közért, posta, orvosi rendelő, jó a tömegközlekedés, gyerkőc oda jár oviba, tele vannak férőhellyel a bölcsik, ovik, sulik (18an vannak az ovis csoportjában), bölcsibe is anno bementünk érdeklődni és egyből fel is vették. azt is nagyon szeretem, hogy minden 2. sarkon van játszótér, ráadásul új fajták, 2 máltai is van :)
3 évig a lakótelepen laktunk, na azt mondjuk nem szerettem, drága a panel és zajos, büdös...
bár biztos vannak jobb házak is, 4emeletesek is vannak, mi lepukkant 10 emeletesben laktunk
További ajánlott fórumok:
- Segítségeteket szeretném kérni!!!Hogy a fenébe kell úgy bevásárolni, hogy hónap végén is maradjon? 4 fős család, két kisgyerekkel!
- Mi jut először eszedbe Miskolcról?
- Miért puszilják szájon a kisgyerekeket?
- Elhagyva kisgyerekkel.
- Új kapcsolat kisgyerekkel
- Hogyan szoktassuk le a kisgyerekünket, hogy ne a szülővel aludjon, hanem egyedül?