Ausztriában szeretnék munkát vállalni. Munkavállalási engedélyt hol, hogyan tudok szerezni? (tudásbázis)
10. gandy11
2011. ápr. 12. 11:55
Ausztria és Németország. egy az EU által előírt munkavállalási jogszabálynak eleget téve 2011 május 1.-től teljesen megnyitja a munkaerőpiacát. Május 1.-től nem kötik engedélyhez a munkavállalást, de egy új törvény előírja, hogy minden külföldi munkavállalónak nyelvvizsgát kell tennie, aki még nem dolgozott hivatalosan min.12 hónapot német nyelvterületen. A nyelvvizsga, a betölteni kívánt munkakörhöz szükséges szintű kell hogy legyen.
9. MissK
2011. febr. 8. 19:51
Én is megkérdeztem pár embert, de ők nem hallottam semmi ilyent, hogy kellene nyelvvizsga. max valami tesztet kell írni, hogy tudsz írni olvasni meg érted amit beszélnek hozzád
8. szoszilvi81
2011. jan. 21. 23:17
A munkavállalási engedélyért nem kell fizetni (illetve amikor kikértük a szabadmunkavállalásit, akkor kb. 6 vagy 10 eurót kellett fizetni, nem emlékszem már rá).
A munkaadó kéri ki a munkaügyi központtól, de a munkaadók nem szeretnek ezzel bajlódni, ezért nehéz hozzájutni.
Ahol előre fizetni kell, nem hiszem, hogy valós munkát adnának.
Május 1-től szabad munkát vállalni, bár csak pletykaként hallottam, de énis holmi nyelvtudás/nyelvvizsgához akarják kötni.
7. nadine81
2011. jan. 21. 23:08
Hát remélem,májusig ki is jutok,nyelvvizsgát meg nem igazán szeretnék tenni,úgyhogy főleg igyekezni fogok akkor:)Most az egyik oldalon azt olvastam,hogy a munkaügyi központban kell ezt kérni.Volt egy munkalehetőség,ahol ajánlottak németországban,azt mondták ott ingyenes,nem kell munkavállalási engedély,viszont magyar minimálbérre jelentenek be.Az ausztriai munkához viszont 30.000Ft-ot kellene befizetnem,abba lenne az engedély díja,meg gondolom a közvetítői díj.Egy másik munkalehetőségnél azt mondták,nehogy fizessek nekik,20euronál többet nem kérnek az engedélyért.20euro,de akkor ezek szerint a kinnti munkaügyiben kell intézni??
6. egylány90
2011. jan. 21. 23:07
alap vagy közép szerintetek? valahol nem lehet ennek utána olvasni? barátommal mi is ki szeretnénk menni még idén.
5. egylány90
2011. jan. 21. 23:06
sziasztok!
a kártya féleségnek akkor a nyelvvizsga lesz a feltétele?
4. pinkyke
2011. jan. 21. 23:00
Május 1-től megszűnik, de lesz helyette valami kártyaféleség és állítólag a nyelvvizsgát is nagyon figyelni fogják, talán még feltétel is lesz. Én nem kint dolgozom, de egy barátom már 12 éve és ő mondta.
3. Gabyanya
2011. jan. 21. 22:57
Úgytudom május 1-től,nincs munkavállalási!
2. Gabyanya
2011. jan. 21. 22:57
Na!!! Ez engem is érdekelne!!!:-)
1. nadine81
2011. jan. 21. 22:55
Ausztriában szeretnék munkát vállalni.Munkavállalási engedélyt hol, hogyan tudok szerezni?
További ajánlott fórumok:
- Te is Ausztriában élsz?
- Kismama Ausztriában
- Segitséget kérnék Ausztriában élőktöl GYES temában!
- Hova kell fordulni, mit kell tenni, ha átverték a külföldi munkavállalót, és nem tudja, hogy jusson haza?
- Lombik Ausztriában
- Ki tudja, hogy mennyi időn belül kap valaki Németországba munkavállalási engedélyt, ha a munkáltató intézi és adja le a papírokat kint?